Lagbanner
Spelarbetyg efter Atalanta – Liverpool 0–1
Slut på bensin lagom till att allt ska avgöras.

Spelarbetyg efter Atalanta – Liverpool 0–1

Liverpool lyckades inte vända 3-0 underläget från första matchen i kvartsfinalen. Trots de glasklara förutsättningarna var spelarna inte tillräckligt desperata. Redaktionen ger er spelarbetygen efter matchen.

Alisson 6
Tog det han skulle och gjorde ett par halvfina räddningar på Atalantas chanser. I första halvlek stod han för en hel del längre passningar, men med bristande precision. Skönt att hålla nollan för första gången sedan återkomsten.

Trent Alexander-Arnold 6 (ut 72’)
Startade för första gången efter skadefrånvaron. Fixade straffen till målet med ett inlägg som tog på Ruggeris arm. Försökte matchen igenom att hitta fram med svepande långbollar till anfallarna, med varierat utfall. Viktigt att ha honom tillbaka.

Ibrahima Konaté 6
Tampades med Scamacca i flera tuffa dueller. Gjorde det bra och bidrog med sin fysik och snabbhet. Hade lite problem med positionsspelet, men en hållen nolla är alltid ett gott betyg som mittback. Svårbedömt med tanke på att Atalanta inte behövde jaga mål.

Virgil van Dijk 6
Gjorde likt sin mittbackskollega en stabil insats. Hade lite bekymmer med Miranchuk och Koopmeiners, även om det löste sig fint allt som oftast. En hållen nolla, men Atalanta var inte heller i behov av mål.  

Andrew Robertson 5 (ut 79’)
Började energifyllt, men mattades av i takt med att matchklockan tickade på. Fyllde på längs vänsterkanten, men hade svårt att hitta in med farliga inlägg. Stängde sin kant relativt väl.

Alexis Mac Allister 6
Spelade defensiv mittfältare när Klopp valde att placera Wataru Endo på bänken. Stod för en bra insats, trygg med bollen. Kunde kanske fått upp bolltempot lite mer i perioder, särskilt sista halvtimmen. En spelare med så mycket offensiv finess hade man velat se i en lite mer framskjuten roll. Matchens lirare, i brist på andra bra prestationer. 

Dominik Szoboszlai 4 (ut 66’)
Stod för en slarvig insats. Spelade mycket på chans och tappade mycket boll. Ser ut som en helt annan spelare än den vi fick se i höstas. Tråkig utveckling på vad som såg så lovande ut i början. Det finns en stor fotbollsspelare där, men för tillfället är det något som inte stämmer.

Curtis Jones 4
Spelade något oväntat hela matchen, trots att det behövdes jagas mål. Tenderar att ta för många touch på bollen och därmed dra ner på tempot i matchen. Fungerar bra i matchbilder där Liverpool har kontroll, men i matchbilder där det svänger kan det vara frustrerande att se honom vända och vrida till förbannelse.  

Mohamed Salah 5 (ut 66’)
Förvaltade straffen på bästa möjliga vis efter bara sju minuters spel. Efter det var däremot insatsen inget vidare. Stod för en grov miss när han försökte lobba bollen över Atalanta-keepern på ett friläge. Känns ur slag.

Cody Gakpo 6
Var den enda i anfallstrion som spelade hela matchen. Försökte vara påhittig och finurlig. Lyckades med en del aktioner och hade några fina skarvar. Känns som han hittat lite form på senaste, även om matchen idag inte går till historieböckerna.  

Luis Diaz 5 (ut 66’)
Sprang, krigade och kämpade, men saknade lite skärpa i sista tredjedelen. Står alltid för en gedigen arbetsinsats, så även idag. Hade behövt vara lite mer direkt och desperat i de avgörande lägena.

Inhoppare:

Darwin Núñez - 4 (in 66’)
Kom in efter en dryg timme som en del av ett trippelbyte. Trots en halvtimme på banan syntes knappt uruguayanen. Är det något han gjort sig känd för så är det just att synas och komma till chanser, men inte ens det gjorde han idag. Såg inte ut att vara tillräckligt desperat och angelägen om att fylla på med den nödvändiga energin.

Diogo Jota - 4 (in 66’)
Kom även han in i samband med Núñez. Stod för en liknande prestation. Lyckades inte komma in och förändra på matchbilden, vilket var tanken. Skulle det bli ett avancemang idag hade bytena behövt ge mer effekt.

Harvey Elliott - 5 (in 66’)
Blev som vanligt inbytt. Borde kanske ha startar istället för Curtis Jones, men det är lätt att säga i efterhand. Försökte slå in bollar i boxen, men ofta var det med för mycket snö på.

Joe Gomez – 5 (in 72’)
Ersatte Trent när han behövde bytas av. Gjorde inget väsen av sig, men bidrog till att nollan hölls intakt.    

Jayden Danns – (in 79’)
Fick chansen att hoppa in för första gången sedan han gjorde två mål mot Southampton i FA-cupen. Borde kanske kommit in lite tidigare. Spelade för kort tid för att bedömas.    

Matchens främsta spelare enligt redaktionen: Alexis Mac Allister.
 

Johan Olsson2024-04-18 23:23:00
Author

Fler artiklar om Liverpool