Lagbanner
Spelarbetyg efter Brentford – Liverpool 1–4: ” Ligans bästa spelare”

Spelarbetyg efter Brentford – Liverpool 1–4: ” Ligans bästa spelare”

En tuff match. En tuff match borta i London. En tuff match borta i London klockan 13:30. Trots det kunde Liverpool prestera och ta en rejäl tre poängare borta mot Brentford. Liverpoolredaktionen ger er spelarbetygen efter 4–1-segern.

Caoimhin Kelleher 8
Hade en relativt lugn första halvlek där han fick plocka ner några bollar och göra ett par rutinräddningar men fick det betydligt svettigare i andra. Gör ett par riktigt svettiga reflexräddningar inklusive den precis innan målet, och även om Liverpool hade kontroll så bidrog Caoimhin till att det inte blev mer nervöst åtminstone.

Conor Bradley 7 (ut 83’)
Efter en helt galen succéstart på karriären drabbades han av sin pappas bortgång tätt därpå. Att därefter komma in vid hans ålder och så tidigt efter bortgången och ändå hålla en hög normal klass, det är sällsynt. Denna grabb kommer bli riktigt, riktigt bra.

Ibrahima Konaté 6
Tillbaka efter avstängning. Inga jättestora misstag men lite feltajmad blandat med ett par riktigt bra brytningar, hade velat se Ibou lite mer jämn för ett högre betyg.

Virgil van Dijk 7
Blev väl lite lämnad de fåtal tillfällen som backlinjen yrade runt, men i övrigt gjorde han det han skulle på typiskt Virgil-manér.

Andrew Robertson 6
Sakta men säkert kommer han tillbaka till matchform efter det långa skadeuppehållet, och kanske skulle detta varit hans första match egentligen. En enkel uppgift på kanten och en enkel seger, men sådant vet man inte på förhand. Har en bit kvar dock så frågan är vem som blir valet i cupfinalen?

Alexis Mac Allister 7 (ut 83’)
Inledde ganska svagt men växte in i matchen. Blev ganska bra i andra och fick kröna med ett mål. Frågan är egentligen om han trivs bäst som sexa i dagens Liverpool?

Wataru Endo 6
Lite halt ute ibland men på det stora hela gjorde han allt man kunde begära av honom. Måste dock lugna ner sig i vunna matcher, onödigt med gula kort och eventuella avstängningar.

Curtis Jones 6 (ut 34’)
Började matchen lika bra som säsongen varit men fick sedan kliva av på grund av en smäll mot foten. Bara att hoppas att det inte är något allvarligt i det växande skadehelvetet.

Diogo Jota 7 (ut 44’)
Började briljant och assisterar Núñez till ledningsmålet, varit lagets bästa spelare under en tid men tyvärr drabbades även han av en skada och den såg allvarligare ut. Fick en spelare över knät och bars ut på bår, bara att hoppas att han får en snabb väg tillbaka.

Darwin Núñez 7 (ut 45’)
Han är överraskningen som aldrig slutar överraska. När man missat triljoner chanser och ändå väljer att chippa när man kommer två mot noll då är man briljant, eller dum i huvudet. Jag väljer briljant. Tyvärr försvann även han i halvtid och jag börjar bli orolig. Hoppas åtminstone att Darwin var en försiktighetsåtgärd.

Luis Díaz 7
Den eviga kämpen. Idag gör han mycket väldigt bra och rätt fram till det sista, och det är tyvärr där han har en bit upp ännu. Men utöver det en väldigt bra match av Lucho.

Ryan Gravenberch 7 (in 34’)
Kommer in tidigt i matchen och hittar ändå tempot snabbt. Vann boll och bidrog till och i kontringarna. En bra insats för att bli inslängd.

Mohamed Salah 8 (in 44’)
Ligans bästa spelare är tillbaka. Missar en jättechans det första han gör men lyckas ändå avsluta med 1+1. Det här behövs om Liverpool ska utmana om ligatiteln på riktigt.

Cody Gakpo 7 (in 45’)
Blandar och ger, men kommer in och gör mål. Blir därmed nästa spelare att göra 10+ i alla tävlingar och det förtjänas att hyllas med den begränsade speltiden.

Joe Gomez – (in 83’)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Harvey Elliott – (in 83’)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Matchens främsta spelare enligt Liverpoolredaktionen: Mohamed Salah

 

 

Emrik Johansson@emrik_johansson2024-02-17 16:55:00
Author

Fler artiklar om Liverpool