Lagbanner
Spelarbetyg efter Brighton & Hove Albion - Liverpool 0-2

Spelarbetyg efter Brighton & Hove Albion - Liverpool 0-2

Här kommer dagens spelarbetyg efter att Liverpool slagit Brighton på Amex Stadium med 2-0.


Alisson Becker 8
Står för ett par fina räddningar i slutetet av matchen. Är stabil och alert matchen igenom och får fira det genom att hålla nollan.

Trent Alexander Arnold 7
Hade det svårt att vara lika effektiv offensivt som vi är vana men defensivt var han stabil matchen igenom.

Joel Matip 8
Slår en vacker passning fram till 1-0 och är i stora delar fenomenal i sitt försvarsspel. Blev prisad som ligans bästa spelare i februari och den formen ser ut att hålla i sig.

Virgil van Dijk 7
Även om jag tycker att Matip är den bättre mittbacken i dag så gör även holländaren en väldigt bra match. Lugn och behärskad rakt igenom och löser de prov som han sälls inför.

Andrew Robertson 6
Likt Trent såg det bra ut defensivt, men Robbos inlägg var rent ut sagt svaga i dag. Slår bort ett gäng lägen när han försöker spela bollen snett inåt bakåt, men ändå godkänd.

Fabinho 7
Tycker hela mittfältet började segt i takt med att Brighton pressade högt, men Fabinho spelade upp sig mest. Vinner bollen högt flertalet gånger vilket ger oss flera möjligheter att kontra. Tar även en smart varning i slutet av matchen när Brighton har läge att ställa om.

Jordan Henderson ut 86´ 6
En helt okej insats från vår kapten. Slår i och för sig bort bollen lite onödigt vissa gånger, men krigar på och pressar bra.

Naby Keita ut 65´ 6
Likt Henderson lite slarvig med bollen stundtals men överlag godkänd. Fixar även straffen till 2-0 vilket ger ett plus i kanten.

Mohamed Salah ut 65´ 5
Nja har varit lite mycket stolpe ut på Salah de senaste matcherna. Gör i och för sig mål i dag, men med de lägen han har borde det nog ha blivit minst ett till. Förhoppningsvis var bytet bara en försiktighetsåtgärd, för även om han inte varit i sin bästa form de senaste veckorna behövs Salah för att Liverpool ska utmana på flera fronter. 

Sadio Mané 6
Märklig match för senegalesen. Ibland är han inte alls vän med bollen, medans andra gånger gör han i stort sett vad han vill som när han vänder bort Veltman. Tycker han hittar många bra ytor i sin nya roll, men behöver bli lite mer noggrann när han väl får bollen.

Luis Diaz 8
Den som glänste mest i dagens fronttrio. Offrar sig rejält för 1-0 men belönas med såväl ett mål som en kram av Klopp. Är matchen igenom Liverpools farligaste spelare och borde nog ha gjort sitt andra för dagen på stopptid.

Thiago Alcantara in 65´ 7
Kommer in och erbjuder mer lugn med bollen. Slår även en delikat passning till Diaz som förtjänade att resultera i en assist för spanjoren.

Diogo Jota in 65` 6
Är pigg och vill vara delaktig men får inte jättemycket att jobba med. Håller även i bollen lite väl länge någon gång, men gör det han ska när han kommer in.

James Milner in 86´ Spelade för kort för betyg

Matchens främsta Liverpoolspelare enligt liverpoolsweden.se var: Joel Matip

Rasmus Hjortling Olofsson2022-03-12 15:50:00
Author

Fler artiklar om Liverpool