Spelarbetyg efter Brighton - Liverpool 2-2

Det blev ett rättvist kryss mellan Brighton och Liverpool. Här kommer redaktionens spelarbetyg efter matchen.

Alisson 7
Ska göra det bättre på Brightons ledningsmål. Även om det initialt inte är hans fel ska han hinna tillbaka in i målet snabbare för att förhindra det. Otrolig räddning sedan på Adingras jätteläge i inledningen av den andra halvleken.

Trent Alexander-Arnold 8 (ut 80´)
Får väldigt mycket kritik för sina defensiva svagheter, ofta rättmätig sådan. Då ska han också ha beröm när han gör det bra, och idag har han full koll på Mitoma genom hela matchen. Hans brytning efter dryga timmen spelad för att förhindra att Mitoma kan springa sig till ett friläge är femstjärnig.

Joel Matip 7 (ut 73´)
Gör det genomgående bra och vinner mycket boll och dueller. Varken Joao Pedro, Ferguson eller Welbeck har några egentliga chanser under tiden han är på plan.

Virgil van Dijk 7
Rätt solid insats från kaptenen matchen igenom. Kunde möjligtvis valt ett annat alternativ när han slog passningen till Mac Allister som sedan ledde till 1-0.

Andy Robertson 5
Ingen bra insats från skotten. Har svårt att hålla reda på Adingra som har ett kraftigt övertag genom hela matchen. Rensar sedan inte bort frisparken som leder till 2-2. Jag förstår varför han släpper den eftersom han riskerar att sätta den i eget mål då men han måste ändå göra ett försök där eftersom bollen är på väg in i en livsfarlig yta.

Harvey Elliott 4 (ut 46´)
Väger ofta för lätt och är dessutom långsam i sin beslutsfattning. Osynlig under i stort sett hela den första halvleken. Vid kvitteringsmålet visar han dock på mycket fin sinnesnärvaro när han väljer att släppa bollen till Salah som sätter dit den.

Alexis Mac Allister 7
Får ingen jättesnäll passning till sig när Brighton tar ledningen, men han bör ha koll på omgivningen där och fatta ett snabbare beslut. Bortsett från det gör han en fin insats där det är han som vinner boll när Salah kvitterar.

Dominik Szoboszlai 7
Såg inte så mycket av honom heller inledningsvis. Men han stressar fram en straff i slutskedet av den första halvleken på ett mycket bra sätt. Fin löpning och sedan passning när han serverar Gravenberch som ska göra mål.

Mohamed Salah 9
Två mål. Först ett kliniskt avslut som vi sett honom göra så många gånger förr och sedan en säker straff. Är mycket delaktig även under den andra halvleken. Klart bäst idag.

Darwin Nunez 7
Rätt bra insats. Involverad i mycket framåt, får en assist till första målet och gör det sedan bra i samband med Gravenberch läge.

Luis Diaz 6
Händer inte jättemycket kring Diaz den här matchen. Kommer inte loss och misslyckas för ofta i en-mot-en situationerna mot Veltman. Stod däremot för en fin vändning som sedan ledde till kvitteringen.

Ryan Gravenberch 7 (in 46´)
Händer så mycket mer kring honom än vad det gör när Elliott är på plan. Fina vändningar många gånger och högst delaktig i det mesta. Ska givetvis göra 3-1 när han prickar ribban när målet är öppet.

Ibrahima Konaté 5 (in 73´)
Kom inte in i matchen bra. Oklart om det är han eller Nunez som tappar Dunk vid kvitteringen men sedan ligger Konaté alldeles för långt ifrån Pedro när brassen får ett superläge att avgöra i slutet.