Lagbanner
Spelarbetyg efter Burnley – Liverpool 0–2
Diogo Jota firade återkomsten med att punktera matchen i slutminuterna.

Spelarbetyg efter Burnley – Liverpool 0–2

Liverpool tog en planenlig vinst i bortamötet mot Burnley. En stabil defensiv insats och några briljanta offensiva aktioner låg till grund för de tre poängen. Redaktionen ger er spelarbetygen efter segern.

Alisson 6
Kunde inkassera en ny hållen nolla. Burnley hade noll skott på mål under hela matchen vilket gör det svårt att bedöma brassens insats. Ingjuter trygghet och stabilitet som vanligt.  

Trent Alexander-Arnold 6
En ny fin match av Trent. Spelar för tillfället med pondus och självförtroende. Stod för många skickliga passningar som öppnade upp Burnley-försvaret. När han spelar som han gör nu är han bäst i världen på sin position.

Jarell Quansah 7
Går från klarhet till klarhet varje gång han får chansen. När Joel Matip gick sönder kändes det tunt bakom, men Quansah visar verkligen vilken stor talang han är. Många viktiga brytningar i avgörande lägen.

Virgil van Dijk 8
Mycket stabil insats från holländaren. Ser precis så ”van Dijk-arrogant” ut som man vill ha honom. Lugn och trygg både med bollen och i duellspelet. Quansah har en bra lärare bredvid sig. Matchens lirare. 

Joe Gomez 7
Med både Tsimikas och Robertson på skadelistan fick Gomez chansen som vänsterback. Han svarade på allra bästa vis på Klopps förtroende. Stängde kanten och fyllde på offensivt. Ett av säsongens stora utropstecken. Kanske är det Gomez av alla människor som ersatt James Milner? Löser de flesta positioner med bravur.

Wataru Endo 7
Fick återigen starta som lagets defensiva hjärta på mittfältet. Bra i duellspelet och spelade enkelt med bollen vid fötterna. Kunde blivit syndabock när han i slutminuterna stod för en rejäl felpass. Hade ett farligt skott som kunde blivit mål. Han är för tillfället en lagets absolut viktigaste spelare.

Harvey Elliott 6 (ut 67’)
Belönades efter flera fina insatser på senaste med att få starta matchen. Spelade med mycket energi och fantasi. Fick oturligt ett mål bortdömt för att Salah ansågs störa målvakten vid skottillfället. En insats att bygga vidare på för den unge mittfältaren.  

Ryan Gravenberch 5 (ut 66’)
Ser väldigt lovande ut och sticker ut med läckra aktioner lite då och då. Behöver bli lite jämnare och inte försvinna ur matchbilden. Men en helt klart godkänd insats.

Mohamed Salah 5
Ingen jättebra insats av egyptiern idag tyvärr. Jobbade och slet på bra defensivt men saknade skärpa i sista tredjedelen. Vi får hoppas att han kan bjuda oss på en bättre insats i sista matchen innan han åker iväg till afrikanska mästerskapen mot Newcastle.

Darwin Núñez 6 (ut 84’)
Lugn och behärskad i avslutningsläget. Det låter inte som ord som historiskt har beskrivit Darwin Núñez som fotbollsspelare, men idag var det ett faktum. Mycket snyggt mål och en bra spelmässig match från honom. Hoppas målet kan bättra på självförtroendet framöver.  

Cody Gakpo 7 (ut 67’)
Fick chansen i hans naturliga roll ute till vänster och såg ut att trivas med uppgiften. Fick även han ett mål bortdömt av någon outgrundlig anledning. Var hela tiden involverad i det mesta offensivt. Snyggt förarbete på Darwins mål.

Inhoppare:

Curtis Jones 6 (in 66’)
Kom in för att få kontroll på mittfältet. Kunde neutralisera matchbilden med sin fina teknik.

Dominik Szoboszlai 5 (in 67’)
Fick börja matchen på bänken för första gången i ligan denna säsongen. Kom in sista 25 minuterna och såg till att de tre poängen säkrades. Bra med en utvilad Szoboszlai inför Newcastle.

Luis Diaz - 5 (in 67’)
Ersatte Gakpo på vänsterkanten men syntes inte till speciellt mycket. Missade ett bra läge efter en fin svepande passning av Trent. Inblandad i Jotas mål.

Diogo Jota – 6 (in 84’)
Kommer man in med fem minuter kvar borde det givna betyget vara ”spelade för kort tid för att bedömas” men den regeln verkar inte vara applicerbar på Jota. Lyckades på den korta speltiden punktera matchen med ett snyggt mål. Går inte nog att understryka hur viktigt det är att ha portugisen tillbaka.

Matchens bästa spelare enligt redaktionen: Virgil van Dijk.
 

Johan Olsson2023-12-26 21:31:00
Author

Fler artiklar om Liverpool