Lagbanner
Spelarbetyg efter Chelsea - Liverpool 0-0

Spelarbetyg efter Chelsea - Liverpool 0-0

Liverpool och Chelsea delade på poängen i huvudstaden. Redaktionen ger er spelarbetygen:

Alisson Becker: 6
Trots att motståndarna ofta befann sig på offensiv planhalva, tvingades inte brassen till särskilt många riktigt svettiga räddningar. Men när de väl efterfrågas, så levererar han.

Joe Gomez: 6
Han är smått begränsad med bollen vid fötterna på offensiv planhalva och några högklassiga inlägg eller långbollar ser man inte skymten. Med det sagt verkar engelsmannen medveten om dessa begränsningar och föredrar snarare ett enkelt och simpelt passningsspel, vilket han behärskar väl och riskerar på sådant sätt att sätta laget i farliga situationer. Ger dessutom en defensiv stabilitet längs sin högerflank.

Joel Matip: 4
Mittbacken känns aldrig riktigt påkopplad under tisdagskvällen och kommer fel in i diverse situationer. Långsam, trög och otajmad, egenskaper som hamnar i konflikt med Liverpools höga backlinje.

Ibrahima Konate: 6
Lämnar ibland lite mycket yta bakom sig när han går upp och stöter, men står på det stora hela för en stabil insats. Som vanligt oerhört stark i duellspelet, i såväl luftrummet som längs backen.

Konstantinos Tsimikas: 4 (ut 65)
Inleder väldigt, väldigt trevande och tar knappt ett rätt beslut under första dryga kvarten. Osäker med boll och instabil utan boll. Växer därefter in mer i matchen och minskar i alla fall felprocenten, men på det stora hela bjuder greken på en svag insats.

Fabinho: 4
Börjar likna en parodi av sitt gamla jag. Bollkontrollen är icke-existerande, tajmingen är undermålig och löphastigheten är snigelaktig. Ligger på gränsen till att åka på ett andra gult kort och den spontana känslan är att om matchen hade pågått i 15 minuter till, hade nog en utvisning bevittnats. 

Jordan Henderson: 5
Av hans kroppsspråk att döma kändes han oerhört frustrerad och irriterad från matchens början ända till slutet. Kaptenen ska ha beröm för sin kämpaglöd och arbetskapacitet, men den tekniska skickligheten lämnar desto mer att önska.

Curtis Jones: 5 (ut 79)
Inledde rätt så piggt med fin bollbehandling och precist passningsspel, men desto längre matchen led, desto mer avdunstade engelsmannen från spelet.

Diogo Jota: 5
Portugisen har haft svårt att komma upp i någon vidare hög nivå sedan skadefrånvaron och även den här insatsen hamnar i samma fack. Medioker. Får inte ut någonting av sitt spel den här kvällen och verkar mest vara osams med bollen. Med tanke på att anfallaren överlever samtliga bytestillfällen, borde man kunna kräva mer än vad han visade ikväll.

Roberto Firmino: 5 (ut 65)
Jag tyckte att det var kul att se brassen spela fotboll i den första halvleken. Då droppade han ofta ner i sina patenterade Firmino-ytor, erbjöd ständigt ett alternativ i uppspelsfasen och visade på ett fint kombinationsspel. Mattades däremot av ju längre matchen led och sågs knappt till i den andra halvleken.

Darwin Nunez: 5 (ut 79)
Är, som alltid, ett ständigt hot för backlinjen med sin löpvilja och frenesi i offensiv riktning. Har även några fina krossbollar över till den motsatta kanten under matchen, även om spelet med boll inte alltid är av perfektion i alla lägen. Hade tuff bevakning och lyckades aldrig riktigt sätta sin stämpel på matchen och, likt Firmino, var den andra halvleken av den svagare graden. 

Mohamed Salah: 5 (in 65)
Bytet som många antagligen satt och väntade på fick dessvärre inte önskvärd effekt. Kom aldrig riktigt loss från sin markering och kunde inte sättas i några särskilt farliga lägen.

Andrew Robertson: 6 (in 65)
Får den där vänstersidan att kännas lite säkrare i defensiv riktning och känslan är att den inte exponerades alls på samma sätt i och med skottens intåg. 

James Milner (in 79): Spelade för kort tid för att betygssättas.

Cody Gakpo (in 79): Spelade för kort tid för att betygssättas.

Matchens främsta Liverpool-spelare enligt redaktionen: Alisson Becker
 

Edvin Karlssonedvin.karlsson@liverpoolsweden.se2023-04-04 23:57:53
Author

Fler artiklar om Liverpool