Lagbanner
Spelarbetyg efter Chelsea - Liverpool 0-2

Spelarbetyg efter Chelsea - Liverpool 0-2

Fabinho var planens gigant när Liverpool bortaslog ett decimerat Chelsea på The Bridge.

Betygsskala
5 - Världsklass
4 - Mycket bra
3 - Bra
2 - Godkänd
1 - Underkänt 

Alisson Becker 4
En lysande insats från den brasilianske skottstopparen. Nöp Jorginhos straff (hans första straffmiss i tävlingssammanhang) och stod för ett par avgörande räddningar. 

Trent Alexander-Arnold 3
Klar förbättring från Leeds-matchen där han såg riktigt borta ut i defensiven. Bättre med idag. Fick mer utrymme efter paus där han försökte hota från sin högerkant. Ett fall framåt. 

Fabinho 4
Brassen var bäst på plan i sin nya position. Följde med, stängde av och strippade Timo Werner på bollen och överglänste sin mittlåskollega Virgil van Dijk matchen igenom. Snudd på en femma och Joe Gomez får steppa upp sitt game för att ta tillbaka sin plats bredvid van Dijk. 

Virgil van Dijk 3
En stabil insats från holländaren som fick agera lite i skuggan av Fabinho. Följde med upp i anfallet och var nära att nås av en precis Thiago-passning. 

Andy Robertson 3
Robbo kombinerade väl med Mané och och höll tätt bakåt. En bra insats från den skotske landslagskaptenen. 

Jordan Henderson © 3
Lagkaptenen stod för en stark första halvlek där han gick hårt i duellerna och styrde spelet från mittfältet. Utbytt med en skada i paus. 

Gini Wijnaldum 3
Mindre synlig i första men desto mer involverad i andra. Såg spelsugen ut och fungerade bra i en mer framskjuten roll mot ett Chelsea i numerärt underläge. 

Naby Keïta 2
Glimtade till med ett par “mottagningsfinter” (som Thiago för övrigt är mästare på) men var nog den som sken svagast på mitten ikväll. Helt okej insats, utan att sticka ut. Godkänd, men inte mer. 

Mohamed Salah 3
Drog i trådarna bakom det makalöst vackra 1-0-målet där han noterades för en hockeyassist. 

Roberto Firmino 3
Assisterade till Manés 1-0-mål med en lika elegant som precis lyftning och höll mittbackarna upptagna. 

Sadio Mané 4
Nummer tio tog vid där Mo Salah slutade mot Leeds förra helgen och pangade in två bollar bakom Kepa. Det första en regelrätt upprullning och det andra efter en tack för kaffet-passning från den redan nämnda spanska målvakten. Bäst på plan tillsammans med Fabinho. 

Thiago Alcantara (in ‘46) 3
Bytte av Hendo och visade ett embryo av vad vi kan förvänta oss av honom längre fram i höst. Styrde och ställde från mittfältet och ville ha ett finger med i det mesta i anfallsväg. Straffen drar ned betyget något men allt som allt en fullgod premiär från spanjoren. 

James Milner (in ‘64) 2
Kom in i ett läge där matchen var död. Bollsäker. 

Takumi Minamino (‘86) 
Spelade för kort tid för att betygsättas. 

Matchens bäste Liverpoolspelare enligt liverpoolsweden.se: Fabinho

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2020-09-20 21:59:37
Author

Fler artiklar om Liverpool