Lagbanner
Stamford Bridge, 2022-01-02 17:30

Chelsea - Liverpool
2 - 2

Spelarbetyg efter Chelsea - Liverpool 2-2
Vem tycker du var bäst i Liverpool idag?

Spelarbetyg efter Chelsea - Liverpool 2-2

Liverpool gästade Chelsea i sin 20:e Premier League match för säsongen. Med corona i truppen och Pep Ljinders på bänken blev det en poäng vardera, 2-2.

Kelleher: 6
Potentiellt matchavgörande räddning i början av matchen. Hade Chelsea fått in ett nollan är jag inte säker på att matchen tagit en röd ton senare. När väl han släpper in mål är det svårt att skylla på att det är hans fel. Gör ett gäng vassa räddningar senare i matchen som han ska ha beröm för.

Trent Alexander-Arnold: 6
Bra direkt boll upp på Salah efter brytning. Bra bollar uppåt och inåt i banan. Man har vant sig.
Slår en assist till Salah. Poängspelare av rang denne Trent. Många gånger slår han också distinkta och pricksäkra bollar uppåt och inåt i banan från sin högerbacksplats. Gör, just det, mycket bra. Å andra sidan har vi i det stora hela sett honom mycket bättre. Gör sin 200:e match dagen till ära.

Ibrahima Konate: 6
Visar prov på en fysisk dominans och springer både om och ifrån Chelseas offensiva spelare. Till slut tycks Chelsea-anfallarna undvika en mot en-dueller med just honom. Får ett hårt gult kort emot sig.

Virgil Van Dijk: 5
Det som kommer per automatik sitter där det ska. Nickdueller, närkamper, släcka en passningsväg. Men när det hettar till kommer han inte upp på sin högsta nivå. Misslyckas med en del passningar och ser stundtals lite väl arrogant ut med bollen.

Kostas Tsimikas: 5
Märktes knappt av under hela matchen. Gjorde helt enkelt inget speciellt dåligt, men inte heller speciellt bra. Brukar kunna fylla Robertsons skor någorlunda, men hade Robbo varit såhär osynlig, framför allt i offensiven, hade jag blivit orolig.

Fabinho: 6
Imponerar inte, skämmer inte heller ut sig. Gör det bra många gånger, men hamnar också lite snett ett antal gånger. Det faktum att han kliver in ordentligt i alla närkamper älskar jag hur som helst. Gör sin 100:e Premier League match.

James Milner: 5 (Ut 69´)
Har liksom sin mittfältskollega Henderson lite svårt med ett tempo som blir högre. Stressas och tar halvdåliga beslut när det är dags att fördela bollen. Gör inte bort sig, trots sina 35 år, eller kanske tack vare dem. Kliver av med en passningsprocent på 65.

Jordan Henderson: 4
Tycks ha svårt att hänga med när tempot höjs. Är den spelar som inte riktigt hinner fram till Kovacic vid hans mål, och den spelare som inte riktigt hinner med Pulisic vid dennes mål. Kanske betyder det något, kanske inte.

Sadio Mané: 7 (Ut 90´)
Inleder med att riskera en utvisning, för att sedan lura kring motståndarnas backlinje. Vinner bollen i livsfarliga lägen ett flertal gånger. En brytning som leder direkt till ett mål. Där är han vass. Beslutsfattandet är lätt att klaga när han väljer att dribbla i vassa lägen. Hade han lyckats med det hade vi ju hyllat honom. Gör både bra och dåligt idag. Är ibland värd en 8:a och ibland 6, typ. Landar på 7.

Mohamed Salah: 7 
Gör ett mål som vi redan sett i alla fall tre gånger denna säsong. Så känns det. För när Salah har bollen i den högra delen av straffområdet är nog ingen vassare. Som vi vet gör han det som bäst när det är som svårast. Har ett par lägen där man kan tycka att det ska gå att göra det bättre.

Diogo Jota: 5 (Ut 69`)
Håller sig lite i skuggan av Salah och Mané. Trocklar sig förbi motspelare och tar sig in i rätt ytor. Får däremot ingen utdelning idag. I det stora hela en match där ingen blir jätteimponerad.

Alex Oxlade-Chamberlain: 5 (In 69´)
Jota 2.0. Läs Jota-beskrivningen igen, kanske till och med bortsett ”tar sig in i rätt ytor”.

Naby Keïta: 6 (In 69´)
Gör det bättre än Milner, som han ersätter. Men kommer innehåller han upp på sin högstanivå. En frustrerande match för både honom, och många andra, kan jag tänka mig.

Curtis Jones: - (In 90´)
Spelar för kort tid för att betygsättas.

Matchens främsta spelare enligt Liverpoolsweden: Sadio Mané

Wilhelm EdlundTwitter: @WilhelmEdlund2022-01-02 19:27:00
Author

Fler artiklar om Liverpool