Lagbanner
Spelarbetyg efter Crystal Palace - Liverpool 0-7

Spelarbetyg efter Crystal Palace - Liverpool 0-7

Krossen på Selhurst Park innebär att Liverpool firar jul som serieledare. Här kommer spelarbetygen.

Betygskala 
5 - Världsklass 
4 - Mycket bra
3 - Bra
2 - Godkänd 
1 - Underkänd
 

Alisson Becker 3
Han ställs inte under denna match inför några större prövningar, men han är lugn, stabil och felfri matchen igenom.

Trent Alexander-Arnold 3
Han är ren klass i offensiven och hittar tillbaka till poängprotokollet när han assisterar sin kapten till 0-4. Det är dock fortfarande en märkbar skillnad i defensiven på Liverpools högerkant kontra Robertsons vänsterkant.

Joël Matip 4
En otroligt bra prestation från Matip idag. Måste vara en enorm trygghet för Klopp att kunna förlita sig på den tyskfödde kamerunaren i försvarslåset under van Dijks skadefrånvaro. Noterades för en assist.

Fabinho 3
Han blandade och gav under framförallt första halvlek. Exemplariskt följsam i vissa situationer och brytningsstark, men i vissa lägen glömde brassen bort att mittback var hans position denna eftermiddag.

Andrew Robertson 4
Som så ofta nuförtiden så var Skottlands lagkapten fenomenal matchen igenom. Solid i defensiven och assisterar Firmino till 0-3 med ett magiskt inlägg precis innan halvtid.

Georginio Wijnaldum 3
Gini var nog den enda i Liverpools startelva som tydligt höll sig under radarn. Han gör det jobb som vi alla vet att chefen efterfrågar.

Jordan Henderson 5
Jag förstår fortfarande inte hur en spelare kan springa så mycket, täcka så mycket yta, transportera så mycket boll, och samtidigt styra laget verbalt. Lägg därtill att kapten Hendo kröner sin klockrena insats med en otrolig strut.

Naby Keita 4
Keita visar matchen igenom upp en otroligt fin teknik och en kreativitet att lösa väldigt trängda situationer.

Takumi Minamino 3
Fick dunka dit sitt första Premier League-mål, och bara det är ju värt ett hyfsat betyg. Kämpar på men utöver målet så hamnar japanen lite i skuggan av sina anfallskollegor.

Roberto Firmino 4
Erik Niva sade i studion i onsdags att Bobbys avgörande mål mot Tottenham kan komma att vända hela hans formkurva. Vi får väl hoppas att detta var början på norrlänningens försök till spådom. Två mål och en assist resulterar i ett fint spelarbetyg för brassen.

Sadio Mané 4
Mané kan skapa målsituationer helt på egen hand och det visar han när han stänker dit 0-2 till bortalaget. Senegalesen står även för en assist redan i den tredje minuten.

Mohamed Salah 4 (in’57)
Kanske en femma med tanke på att Mo Salah ingår i urvalsgruppen ”inhoppare”. Tre poäng för kungen och en pärla som man kan se om och om igen.

Curtis Jones 2 (in’70)
Blir inbytt i ett läge där det inte är mycket till match längre.

Alex Oxlade-Chamberlain 2 (in’75)
Liknande utvärdering av prestation som den på Curtis Jones. Får stå för en assist i sin comeback.

Matchens bäste Liverpoolspelare enligt liverpoolsweden.se: Jordan Henderson

Ludvig Wadellludvig.wadell@liverpoolsweden.se@LudvigWadell2020-12-19 16:47:00
Author

Fler artiklar om Liverpool