Lagbanner
Spelarbetyg efter Everton - Liverpool: 1-4

Spelarbetyg efter Everton - Liverpool: 1-4

Här kommer spelar betygen efter Liverpools utklassning på Goodison Park:


Alisson Becker 5
Speciell match för brasilianaren. Får mest plocka inlägg, hörnor och för långt slagna djupledsbollar. Släpper dock in det enda skottet Everton mäktar med idag, och känner nog själv att med hade lite flyt hade han hållit nollan idag.

Trent Alexander-Arnold 6
Trummade på framåt och hade ett gäng farliga hörnor. Dessvärre tillsammans med Matip lite slapp på Greys mål där gapet i mellan honom och kameruniern är lite för stort. Förväntade mig att han skulle slå frisparken Van Dijk dock hand om, väldigt säker på att han tar nästa.

Joel Matip 6 
Borde ha blivit målskytt redan efter en minut men nicken letade sig precis utanför. Likt Trent lite slarvig vid baklänges målet, en blandning av att vara för central och fördjup. Viktig bollvinst mot Demari Grey när Everton fortfarande jagade kvittering.

Virgil van Dijk 7
Van Dijk kommer mer och mer tillbaka till formen vi är vana att se. Inte extremt hotad idag då Everton spelade det mesta mot Matip. Stabil och bra med bollen samt en viktig “block” när Richarlison var nära att hitta igenom till Anthony Gordon. Har personligen väntat på en frispark från holländaren efter man sett att han dunkat in ett par i Celtic, men tror det dröjer ett tag tills Trent lämnar över en till.

Andrew Robertson 8
Redan före skadan var det mycket snack om att Kostas Tsimikas borde få chansen. Idag och med insatsen i helgen har Robbo verkligen visat att vänsterback platsen är hans. Två fina framspelningar idag och samspelet med Mane/Thiago blir bättre och bättre för varje match.

Fabinho 7
För varje match Fabinho spelare märker man att han är ersättaren till Javier Mascherano som tog lite för lång tid att hitta. Ger otrolig balans till defensiven, men var ikväll framförallt viktig för att bryta ner Evertons press. Var konstant spelbar när backlinjen hade bollen.

Jordan Henderson 8 ut 83´
Första 20 var jag osäker ifall Aston Villas tränare valt en annan uppgift ikväll. Skämt och sido, Henderson insats osade verkligen Gerrard med både ett klassmål och en vacker framspelning. Likt många kvällar innan bar verkligen kaptenen Liverpool till en seger med en fantastisk insats.

Thiago Alcantara 7 ut 75´
Spanjoren har verkligen hittat rätt efter alla små skavanker från föregående säsong. Nit och fin i passningsspelet men även ett ständigt hot såväl utanför som i straffområdet. Visade även att när träffen inte är helt ren är den väldigt bra när han nästan bombade in sitt tredje mål på en vecka. Varnad även idag och till skillnad från hur det ibland kan var tycker jag denna var hård.

Mohamed Salah 8
Svenska Akademien måste börja komma på fler superlativ, för vet snart inte hur jag ska beskriva Salah längre. Fantastisk avlust till 2-0 och “hungern” han visar när han tvingar fram Colemans misstag är “Suarez-esque”. Håller formen säsongen ut kan jag garantera att han placerar sig högre än sjua när Ballon d'or delas ut nästa år.

Diogo Jota 7 ut 88`
Rätt anonym under stora delar av matchen, men när han väl får sin chans tar han den. Skickar såväl hem Allan som de Everton fans som var kvar på arenan, innan han dunkade in 4-1. En fantastisk individuell prestation av portugisen. 

Sadio Mane 6 
Vet inte riktigt vad jag tycker om Manes insats idag. Stundtals helt fantastisk och stundtals långsam och slö. Överlag bättre i spelet och i passningarna, men kändes “feg” 1 mot 1 mot Coleman. Ska dock tilläggas att detta är en stark sexa.

James Milner 5 in 75`
Kom in för den varnade Thiago och var med och stängde matchen. Gjorde inget avsevärt åt något håll den kvarten han spelade.

Alex Oxlade-Chamberlain N/A in 83`
Spelade för kort för att betygsättas.

Takumi Minamino N/A in 88`
Spelade för kort för att betygsättas.

Matchens främste Liverpoolspelare enligt Liverpoolsweden.se: Jordan Henderson

Rasmus Hjortling Olofsson2021-12-01 23:45:00
Author

Fler artiklar om Liverpool