Lagbanner

Spelarbetyg efter Everton - Liverpool 0-0

Liverpool fick med sig oavgjort mot Everton i Merseyside-derbyt. Här kommer spelarbetygen.

Alisson Becker 7
Stabil bakåt och presterar de tillfällen det behövs. En hållen nolla är alltid en hållen nolla. Tvingas göra sig stor med en kanonräddning i matchminut 65 (kanske matchens viktigaste insats). Bortsett från detta och ramträffar tvingas han inte till större prov. Bra med fötterna även idag. 

Trent Alexander-Arnold 6 (ut 58)
Med i anfallet och skapar lägen i vanlig anda med bra position. Avancerar med bra rörlighet på kanterna men inläggen hittar inte inte riktigt helt rätt idag. Rör sig väl på både offensiv och defensiv planhalva med bra hemjobb.

Joe Gomez 6
Bra position i mitten. Överlag en stabil insats, men släpper (tillsammans med Van Dijk) vid tillfällen in Everton till lite för bra lägen som de borde tagit vara på. Matchen kunde slutat annorlunda mot ett bättre lag generellt en godkänd insats idag.

Virgil van Dijk 6
Börjar sakta hitta form med Gomez som back-partner men stundtals fortfarande osäkert och lite för slappt i försvaret som leder till farliga lägen.

Konstantinos Tsimikas 6 (ut 58)
Får chansen från start och gör det stundtals bra, likt Trent. Utbytt tidigt till förmån för Robertson men är med och skapar ett par starka lägen framåt från kanten. 

Fabinho 6
En balansspelare som tidigare matcher och håller sig till sin roll under hela matchen. Tappar lite markering bakåt vid tillfällen som leder till farliga anfall för Everton från mittplan men i helhet stabil.

Harvey Elliot 6 (ut 80)
Återigen får ynglinen chansen och tar för sig med teknik och snabbhet. Har det, likt resten av laget, lite svårt att komma till rätta innanför straffområdet men överlag en god insats.

Fabio Carvalho 4 (Ut 46)
Ännu en talang som får chansen från start. Har presterat som inhoppare med snabbhet och teknik i tidigare matchers sena skede men blir idag lite osynlig. Kommer säkerligen växa in i sin roll på sikt i samband med fler matcher från start.

Mohamed Salah 6
Fortsatt sval i relation till tidigare prestationer och en generellt svag insats även idag. Försöker vid tillfällen avancera från kanten och gör sig synlig men kommer inte riktigt till sin rätta - Oroväckande.

Darwin Nunez 6 (Ut 80)
Tillbaka efter avstängning. Känns hungrig från start men frustrerande nog får han ej till det framåt. Kommer åt en ramträff och hade kanske förtjänat ett mål idag. Lossnar det snart?

Luis Diaz 7
Även en ramträff från teknikern som presenterat sig väl så och varit en av Liverpools bättre spelare framåt här långt i säsongsinledningen. Bra aktivitet som tidigare matcher men kommer inte hela vägen för ett ärligt försök till mål mot ett kompakt Everton försvar.

Firmino 7 (In 46)
Gör en bra halvlek och är med och skapar bra chanser. Bra rörlighet i anfallspelet. Kunde fått med sig både ett mål och en assist idag men även för honom saknas den sista touchen.

James Milner 6 (In 58)
Kommer in och gör det som förväntas av honom. Är med i både försvar och anfall och styr mitten.

Andrew Robertson 6 (In 58)
Påverkan direkt med ett bra inlägg på hörna som nästan leder till mål. Med och skapar under sin knappa halvtimme på plan. Bra energi.

Joel Matip (in 80)
Fick ej tillräckligt många minuter för att bli betygsatt.
Diogo Jota (in 80)
Fick ej tillräckligt många minuter för att bli betygsatt.


Matchens främsta Liverpoolspelare enligt liverpoolsweden.se: Alisson

Nico Huovilainen2022-09-03 20:01:00
Author

Fler artiklar om Liverpool