Spelarbetyg efter Fulham - Liverpool 1-3

Liverpool besegrade Fulham borta på söndagskvällen. Här följer betygen:

Alisson 7
Rätt chanslös på Fulhams mål nere i stolproten. Tog i övrigt det han skulle och stod även för några rätt vassa räddningar.

Trent Alexander-Arnold 7 (ut 80)
Testade med flera långbollar och längre passningar i början och använde sig överlag mycket av högerfotens utsida. Skruvade snyggt in en frispark efter halvtimmen spelad.

Jarell Quansah 6
Gjorde ett par fina stötbrytningar lite längre framåt i planen och var följsam när det krävdes.

Virgil van Dijk 7
Bra insats och gjorde det som krävs av en mittback.

Andy Robertson 7
Blev i några situationer omsprungen eller tvåa på bollen men gjorde utöver det en bra insats och höll som ofta en hög lägstanivå.

Wataru Endo 8
Hade ett farligt bolltapp i första halvlek, men frågan är om han inte blev tacklad oschysst i den situationen? Växte rejält in i matchen under andra halvlek och var en av planens giganter.

Ryan Gravenberch 6 (ut 74)
Gav bort frisparkar i farliga lägen, slog bort onödiga bollar och slarvade mycket. Sekunder efter ytterligare en missad mottagning en bit in i den andra halvleken fick mittfältaren dock bollen i bra läge utanför straffområdet och placerade snyggt in sitt första Premier League mål i karriären. Växte rejält i självförtroende efter målet och såg plötsligt bättre ut.

Harvey Elliott 5
Utbuad matchen igenom av sin gamla klubb men stundtals hade man kunnat tro att buropen berodde på hans bedrövliga spel. Slarvade mycket och hade två riktigt svaga avslut från bra lägen. Höjde sig dock precis som flera andra spelare och fick en assist.

Cody Gakpo 6 (ut 87)
Fick se hemmamålvakten rädda ett högt och hårt skott i första halvlek och fortsatte sedan testa bössan med lite sämre avslut i andra halvlek. Var oberäknelig och svårläst för Fulhamförsvaret då han på konstiga sätt lyckades få med sig bollen. Slog framspelningen till det viktiga sista målet.

Luis Díaz 6 (ut 74)
Nära att näta med en nick strax utanför i matchinledningen. Löpte mycket och och utmanade en hel del med mindre bolltapp än de senaste matcherna.

Diogo Jota 7 (ut 74)
Visst har man saknat portugisens rörelsemönster som ofta är avvikande. Gjorde mycket rätt idag trots att det stundtals märks att han ännu inte är tillbaka till 100 %. Hade några lägen där det inte ville sig och träffade bland annat med knäet en gång, men när det behövdes som mest var det Jota som punkterade matchen med sitt 1-3 mål.

Mohamed Salah 6 (in 74)
Spelade fram Nunez till ett fint läge men lyckades själv inte hitta någon skottglugg fast man såg att han var sugen.

Alexis Mac Allister 6 (in 74)
Kom in och gjorde jobbet.

Darwin Nunez 5 (in 74)
Hann inte ikapp Salahs från TV:n sett fina passning framför mål och lyckades i övrigt inte med särskilt mycket under den korta tiden på planen.