Lagbanner
Spelarbetyg efter Inter – Liverpool 0-2

Spelarbetyg efter Inter – Liverpool 0-2

Den finaste klubblagsturneringen är tillbaka med slutspel. Första hindret var italienska giganterna Inter på San Siro. Efter en svajig timme kom ett trippelbyte som resulterade i en 0-2-seger, Liverpoolsweden ger er spelarbetygen:

Alisson 7
Gör allt han kan och når sitt maxbetyg. Får inga skott på sig och kan eventuellt tacka sina mittbackar för en väldigt lugn insats. Når upp till sjuan för ett lugnt agerande vid inlägg och hörnor samt hans snabba agerande på de få bollar som kom förbi van Dijk/Konaté i dag.

Trent Alexander-Arnold 5
Inte Trents bästa match i en Liverpooltröja. Hittar inte alls rätt i offensiven och har inte heller några leveranser att skriva hem om. I defensiven kommer han för högt upp och de flesta av Inters chanser dyker upp efter en lång boll ut på Liverpools högerkant. Ingen skada skedd så det är bara att räkna hem några assister till helgen i kompensation.

Ibrahima Konaté 8
En fantastiskt solid insats, dominerar allt i både luftrum och kampspel. Han och van Dijk är inte bara en mardröm att se som anfallare på förhand utan lever även upp till bilden. Vågade också ta för sig lite mer än vad jag sett tidigare med några offensiva räder och en fin passningsfot, förtjänar egentligen minst lika mycket som van Dijk men faller en assist kort.

Virgil van Dijk 9
Egentligen inte mycket mer att tillägga från föregående spelare. Fortsätter visa sin otroligt kaxiga pondus och löser samtliga situationer. Han och Konaté bidrar även med ett par riktigt fina ”sista minuten”-brytningar och borde tillsammans få matchens lirare. Men i det sista minuterna nickar faktiskt van Dijk ner bollen till Salah och får en assist, detta tippar över bägaren då det mycket väl kan vara avgörande för hela åttondelsfinalen.

Andrew Robertson 7
En sedvanlig och stabil insats av vår skotte på vänsterkanten. Hade till viss del samma problem som Trent i första halvlek och Dumfries fick lite för mycket spelrum, men tillskillnad från Trent så reparerade Robbo sin positionering. Får även kröna kvällen med ytterligare en assist till sitt namn och det var skönt att se en hörna som inte fastnade på första (Inter) gubbe.

Harvey Elliott (ut 59´) 5
Liverpools yngsta Champions League-spelare genom tiderna (bortsett från kval). Tyvärr tyckte jag se mig ett uns av nervositet, kändes något valpig och inte alls lika självklar i sina aktioner som i Premier League. Blixtrar till lite då och då med en fantastisk spelförståelse och fina fötter.

Fabinho (ut 59´) 6
Otroligt viktig spelare för Liverpool. Gör väldigt mycket i det defensiva som inte får glömmas bort för att man tar det ”för givet”. Vinner mycket boll med sina tentakler på mitten. Fortsätter även att bidra med hotande löpningar offensivt och på fasta situationer med sin fina målform.

Thiago (ut 86´) 7
Jag gillar Thiagos insats väldigt mycket i dag. En fantastisk fin fot som levererar fina passningar till höger och vänster. En spelare som inte kan hamna i stress oavsett hur mycket någon försöker, gör även ett gediget arbete i defensiven och inte bara en gång räddar han laget från en farlig omställning eller bryter en boll som sista man. Mycket bra.

Mohamed Salah 6
Har egentligen en relativt dålig match, låg på samma betyg som Mané när jag började fila på betygen men då kom det som vanligt ett mål. Det tar honom från en svag insats till en godkänd insats, särskilt med tanke på den troliga magnituden av målet.

Diogo Jota (ut 45´) 5
Den offensiva spelaren som kom till flest ”halvlägen” i en relativt anonym första halvlek. Blev inte riktigt vän med bollen när chanserna dök upp och dessa försvann ut i sanden. Blev lite förvånad när Diogo (som inledde på bänken mot Burnley) blev utbytt redan i halvlek. Försiktighetsåtgärd?

Sadio Mané (ut 59´) 4
Relativt osynlig under stora delar av matchen. Hade något maxlöp framåt och tråcklade fram ett par bollar i offensivt straffområde, men har inte ”exploderat” som man hade hoppats på som effekt av Luis Díaz-värvningen.

Roberto Firmino (in 45´) 6
Samma visa som med Salah. Kommer in i halvtid men erbjuder egentligen inte så mycket, delar åsikt med Hasse Backe och tycker Firmino känns trög och orörlig. Men klarar sig från lägre betyg på grund av mål. Förhoppningsvis var det också ett mål som behövdes, vi får se om det ger en positiv injektion till Bobby som haft ett par matcher med rent ut sagt dåliga matcher.

Naby Keita (in 59´) 6
Först av tre energiinjektioner som kom in och ändrade matchbilden. Håll högt tempo direkt och det blev något överväldigande för Inter. Hade ett par aktioner i offensiven som var bra, men ett par som borde varit bättre. Exempelvis den sista passen mot Luis Díaz i slutet.

Jordan Henderson (in 59´) 7
Det var mycket tveksamma kommentarer när Fabinho klev av redan innan en timme, men Jordan Henderson kom in och ”tystade” lite av alla kritiker som hörts de senaste dagarna och veckorna. Kom in och ledde sitt lag som en riktig kapten, ändrade hela matchbilden och bidrog med ett högt tempo samt stängde ner mycket av Inters mittfält. Ett fantastiskt fint inhopp och den truppbredden som Liverpool visar upp nu är skrämmande bra.

Luis Díaz (in 59´) 6
Än en gång ett väldigt fint inhopp av den nya colombianen, erbjuder något helt annat jämfört med resterande offensiva alternativ med sin teknik. Att även från minut 1 (59) komma in med det tempot och frenesin är väldigt beundransvärt. Mané måste verkligen känna flåset i nacken nu och höja sig ett snäpp/hitta formen från Afrikanska för att hålla Díaz bakom sig.

James Milner (in 86´) –
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Matchens främsta spelare enligt Liverpoolsweden.se: Virgil van Dijk (och Ibrahima Konaté)
 

Emrik Johansson@emrik_johansson2022-02-16 23:20:00
Author

Fler artiklar om Liverpool