Spelarbetyg efter Leicester City - Liverpool 3-1

Liverpool gjorde en helt okej match i 75 minuter, men föll sedan ihop som ett korthus. Ozan Kabaks debut blev en riktig mardröm och lagets kräftgång fortsätter.

Alisson Becker 2

Direkt inblandad i ett mål bakåt då Leicester vände matchen. Stod för andra matchen i rad för misslyckade aktioner. Kom dock ut bra på ett friläge i första havlek och gjorde en världsräddning när Vardy hade öppet mål i slutet.

Trent Alexander-Arnold 3

Kanske den Liverpoolspelare som fick ut mest under denna match. Stod framförallt för bra aktioner i det offensiva spelet och var även inblandad i Liverpools mål. Hade två bra frisparkslägen och träffade ribban på ena försöket efter en liten styrning.

Ozan Kabak 1

Mardrömsdebut. Fick först en lugn start på matchen och vann några nickdueller, men gick sedan bort sig rejält när Vardy bjöds på ett friläge och träffade ribban. I andra halvlek varnades han och drog på sig en frispark i farligt läge. När Leicester gjorde 1-2 var han direkt inblandad i en kommunikationsmiss med Alisson. Stod och sov vid 1-3-målet och missde löpningen bakom honom. Var ofta feltajmad och vill nog snabbt glömma sin debut.

Jordan Henderson 3

Gjorde det återigen bra med tanke på att han spelar på fel position. Har också mer tid en på mittfältet och hittade Salah med två riktigt vassa djupledsbollar i första halvlek.

Andy Robertson 2

Deltog en del offensivt, men fick oftast inte ut särskilt mycket. Borde träffa mål oftare då han får skottlägen kan man tycka.

Georginio Wijnaldum (ut 87') 3

Gjorde knappt några fel alls. Säker och trygg med bollen och löste upp kångliga situationer som hans medspelare orsakade.

Curtis Jones (ut 75') 2

Lyckades inte så värst bra idag. Gjorde en ganska svag inledning men höjde sig sedan ett snäpp.

James Milner (ut 17') Spelade för kort tid för att betygsättas

Sadio Mané 2

Misslyckades totalt i första halvlek. Tappade mycket boll och slog bort flera lägen till blåklädda spelare. Gjorde det betydligt bättre i andra halvlek

Mohamed Salah 2

Hade ett flertal halvchanser i första halvlek men fick inte alls till avsluten. Gjorde Liverpools enda mål då han snabbt reagerade på Firminos fina passning.

Roberto Firmino 2

Gjorde en ganska osynlig första halvlek innan han fick se sig besegrad av Schmeichel i motståndarmålet på ett jätteläge som dock troligen hade blåsts av för offside. Var lite mer delaktig i andra halvlek och stod för en assist av yttersta världsklass till Salahs mål.

Thiago Alcântara (in 17') 1

Kom in istället för James Milner som utgick skadad efter en kvart. Gjorde det återigen svårt för sig i många situationer och har verkligen inte fått ut det man hade hoppats på än så länge. Orsakade även frisparken som ledde till kvitteringsmålet.

Alex Oxlade-Chamberlain (in 75') Spelade för kort tid för att betygsättas

Xherdan Shaqiri (in 87') Spelade för kort tid för att betygsättas

Matchens främste Liverpoolspelare enligt liverpoolsweden.se: Georginio Wijnaldum

William Hiekkanenwilliam.hiekkanen@liverpoolsweden.seTwitter: @Wuvuzela2021-02-13 17:07:00