Lagbanner
Spelarbetyg efter Liverpool - Ajax 1-0

Spelarbetyg efter Liverpool - Ajax 1-0

I en böljande och underhållande tillställning besegrade Liverpool Ajax med 1-0 på Anfield och har därmed säkrat en plats i vårens Champions League-slutspel. Se spelarbetygen nedan.

Betygsskala
5 - Världsklass
4 - Mycket bra
3 - Bra
2 - Godkänd
1 - Underkänd

Caoimhin Kelleher 4
I Alissons frånvaro fick Kelleher vakta kassen istället för Adrian. I sin Champions League-debut stod han för ett par fina och viktiga räddningar. Visade stundtals också prov på ett fint spel med fötterna. En riktigt fin europadebut av irländaren!

Neco Williams 2
Efter en del problem inledningsvis mot kvicke Neres så spelade den unge walesaren upp sig under matchens gång. Slog inlägget till målet och visar alltid upp ett stort hjärta och en fin kämpaglöd. På gränsen till en 3a.

Joel Matip 3
Tillbaka i elvan igen stod den gänglige kamerunen för en stabil insats efter att han fått vila i helgens ligamatch mot Brighton.
 
Fabinho 2
Gör en hel del viktiga brytningar och tacklingar med sina långa ben, när Ajax var nära att bryta igenom central några gånger i matchen. Hade vissa problem med sitt positionsspel när Ajax svepte in inlägg efter inlägg under slutskedet av matchen.

Andy Robertson 2
Gör ingen av sina bättre matcher men gör heller inte bort sig. Man vet alltid vad man får av den gode skotten.

Curtis Jones 3
Prickade stolpen i den första halvleken och visar stundtals prov på vilken talang han besitter. Satte påpassligt det matchavgörande målet som tog Liverpool vidare när Ajax-keepern Onana var ute på vift.

Jordan Henderson 3
Visar bara genom sin blotta närvaro på plan hur viktig han är för detta Liverpool. Stod för en del fina offensiva passningar mot fronttrion som de tyvärr inte riktigt utnyttjade till fullo.

Gini Wijnaldum 2
Kladdar i vissa lägen lite för mycket på bollen istället för försöka att spela den vidare på ett eller två tillslag mot framåtlöpande spelare. Gör trots det ingen dålig match och jobbar och sliter som vanligt föredömligt.

Mohamed Salah (Ut 89’) 2
Tog sig till ett par fina lägen där han kunde och kanske borde gjort det bättre. Var inte riktigt vän med bollen i kväll.

Diogo Jota (Ut 68’) 2
Tog plats från start central i fronttrion istället för Firmino. Rörlig, kvick och finurlig i en del aktioner men hade överlag inte sin bästa match sedan ankomsten från Wolverhampton.

Sadio Mané 2
Har en del fina aktioner under matchens gång men var precis som Salah inte riktigt vän med bollen i kväll. Är inte i sin bästa form förtillfället.

Roberto Firmino (In 68’) 3
Piggt inhopp från brassen som sånär blev målskytt men Onana stod i vägen med en fin räddning längs marken.

Rhys Williams (In 89’)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

***
Matchen främsta Liverpoolspelare enligt liverpoolsweden: Caoimhin Kelleher
 

Rasmus Karlssonrasmus.karlsson@svenskafans.com@_RasmusKarlsson2020-12-01 23:55:00
Author

Fler artiklar om Liverpool