Lagbanner
Spelarbetyg efter Liverpool - Arsenal 0-0

Spelarbetyg efter Liverpool - Arsenal 0-0

Här kommer kvällens betyg efter Liverpools bleka insats mot Arsenal på Anfield:

Alisson Becker 6
Står för en jätteräddning när Bukayo Saka får en bra chans. Bra med i luften när Arsenal hotar på fasta. En annars väldigt lugn kväll för brasilianaren sett till hur matchen utvecklades.

Trent Alexander-Arnold 4 ut 76:e
Tyvärr en av Trents sämsta matcher i Liverpool. Inlägg blev antingen överlånga eller så fastnade de på den första försvararen. Hörnorna var under all kritik, blev med all rätt utbytt.

Joel Matip 7 ut 76:e
Liverpools mest kreativa spelare de 76 minuterna han spelade och det beskriver väl egentligen allt. Efter Granit Xhakas utvisning vågade sig mittbacken på flera dribblingsräder och var med dessa högst delaktig i det lilla Liverpool skapade. Stabil defensivt de få gångerna Arsenal hotade.

Virgil van Dijk 6
Likt sin mittbackskollega var försvarsspelet inget problem. Dock lite slarvigare med boll än vanligt. På grund av Liverpools urusla fasta situationer fick holländaren inte heller chansen att bli matchvinnare.

Andrew Robertson 5
Samspelet med Minamino är långt ifrån lika starkt som det är med Sadio Mané, men skotten var dock den klart bättre av ytterbackarna ikväll. Helt okej i spelet offensivt men likt Trent så kom det även väldigt svaga hörnor från Robbos fötter.

Fabinho 5 ut 76:e
Vann många dueller på mitten, där han allt som oftast blev lämnad ensam. “Ankaret” gjorde sitt jobb men kunde likt övriga mittfältet inte bidra med speciellt mycket offensivt.

Jordan Henderson 4
Kaptenen är tyvärr i en ordentlig formsvacka. Inledde bra med intensiv press men väl med boll ville det inte funka för Hendo. Allmänt dålig i passningsspelet och de avslut han testade var inte ens nära. 

James Milner 3 ut 61:a
Gammal är äldst brukar man säga, men just nu visar Milner bara att han är gammal. Uträttar ingenting denna afton och stundtals kändes det som att även vi var en gubbe kort. Utbytt relativt tidigt i andra, men borde nog varit de redan i paus. 

Diogo Jota 5
Är en Xhaka spark i magen från ett friläge, men annars ville det sig inte för portugisen denna afton. Får inte speciellt mycket hjälp av de övriga i anfallet.

Roberto Firmino 4
Försökte tråckla sig igenom ett antal gånger utan lycka. Märktes att samspelet med Jota och Minamino inte är i närheten av det med Salah och Mané.

Takumi Minamino 4
Minamino ingjuter inte någon form säkerhet inför de kommande matcherna. Japanen bränner matchens bästa chans när han på halvvolley missar öppet mål efter att Aaron Ramsdale varit ute och fladdrat.

Curtis Jones 5 in 61:a
Kommer in för Milner och försöker uträtta något, vilket redan där var en tydlig förbättring. En av de bättre på mittfältet ikväll men det säger inte speciellt mycket.

Neco Williams 6 in 76:e
Kommer in och är lite slarvig inledningsvis, men arbetar sig fort in i matchen. Är högst delaktig i Liverpools försök till en forcering. Slår ett par bra inlägg som tyvärr inte resulterade i några mål.

Alex Oxlade-Chamberlain 5 in 76:e
Kommer in mot sin gamla klubb och gör som han brukar, springer och testar lite skott då och då. Ingen dålig insats men inte mycket mer än okej från The Ox ikväll.

Joe Gomez 5 in 76:e
Konstigt byte om ni frågar mig, Gomez gör inga fel men han är betydligt mer begränsad offensivt än vad Matip är. Bytet måste varit för att få upp matchtempot och då gav de väl något i varje fall.

Matchens främste Liverpoolspelare enligt liverpoolsweden.se: Joel Matip 

Rasmus Hjortling Olofsson2022-01-13 23:15:00
Author

Fler artiklar om Liverpool