Lagbanner
Spelarbetyg efter Liverpool – Arsenal 1–1: ”MÅSTE sitta”

Spelarbetyg efter Liverpool – Arsenal 1–1: ”MÅSTE sitta”

Det var upplagt för en riktig batalj under uppsittarkvällen. Julmästaren skulle koras och efter ett oavgjort resultat på Anfield mellan Liverpool och Arsenal får bortalaget fira jul på tronen. Liverpoolredaktionen ger er betygen efter den första seriefinalen.

Alisson 6
Inleder matchen med att ”tjuva” på inläggsfrisparken som tillåter Gabriel att nicka in 0–1-målet. I övrigt har inte den brasilianska målvakten särskilt mycket att parera. Spelet med fötterna fortsätter som vanligt att vara klass.

Trent Alexander-Arnold 7
Gör ett gediget jobb på banan under hela matchen där han tillsammans med Konaté och Szoboszlai för det mesta håller Martinelli osynlig. Är löjligt bra i passningarna och ligger bakom kvitteringsmålet med en fantastisk pass fram till Salah. Blir däremot lite ”syndabock” när han skjuter i ribban när Liverpool kom fem mot en. Bollen studsar visserligen till men den MÅSTE sitta.

Ibrahima Konaté 9
En nästintill fläckfri insats av fransmannen som är ett djur i de fysiska duellerna. Han klev in och vann allt mot Martinelli, Jesus, Saka och Ödegaard.

Virgil van Dijk 8
Är även han bra idag, även fast jag håller Konaté högre då han syntes mer. Matchens höjdpunkt är när han frågar om domaren krökat innan match, för så kändes det. Virgils spel med fötterna var lysande.

Kostas Tsimikas 6 (ut 35’)
Kändes som att han kom in lite övertaggad och var orolig att han skulle bli utvisad i matchen, men trots det håller han Saka i schack innan greken åker i backen och får Klopp över sig. Blev utbytt med en befarad axelskada. Nu har vi inte många vänsterbackar…

Dominik Szoboszlai 6
Nja, jag är inte helt såld. Är väl inte dålig men heller inte bra, Lite slarvig med bollen och borde skapat mer i dagens match. Hade även ett par lägen att skjuta med bättre skärpa än vad han gjorde. I övrigt sliter han som vanligt, men måste hitta tillbaka till formen han hade i början.

Wataru Endo 8
Någon som har motsatt vändning av form är Endo. Han går från klarhet till klarhet och kanske inte är på yppersta världsnivå men gör ett fantastisk jobb på mitten. Håller spelet på en nivå han klarar av och sätter de flesta passningarna sedan städar han det som man kan förvänta sig skall städas.

Curtis Jones 7 (ut 68´)
En klart godkänd match trots att det inte var på samma nivå som mot West Ham. Är trygg med bollen även när han pressas av tre, fyra eller fem spelare. Har mognat enormt och bevisar att han är redo för att starta även de största matcherna.

Mohamed Salah 8
I dag var han taggad och fick mycket boll, och då händer det grejer. Vänder bort Ödegaard efter en misslyckad frispark och blir fullständigt rånad på en straff då norrmannen stoppat bollen på handbolls manér. Egyptiern tog det personligt och vände sedan bort Zinchenko fullständigt och bombade in kvitteringen. Behövde stundtals göra mycket själv och då var det svårt mot ett bra Arsenal men tycker Salah gör en riktigt bra match.

Cody Gakpo 5 (ut 68´)
Ingen vidare match av Gakpo i dag. Slarvig med bollen och även han som upphävde offsiden vid Arsenals tidiga ledningsmål. Bara att glömma och komma igen.

Luis Díaz 6 (ut 68´)
Sliter hårt i en viktig match men hittar inte tillbaka till sin x-faktor. Skapar alldeles för lite den senaste tiden och känslan är att Jota måste tillbaka och sätta lite press bakifrån. Fick en smäll/vridning på knät och gick av efter knappa 70 minuter, förhoppningsvis inget allvarligt.

Joe Gomez 8 (in 35’)
Planens nästbästa spelare. Kommer in efter en dryg halvtimme och är fantastiskt bra. Håller Saka osynlig och skapar en del framåt. Hade han inte missat sitt läge i cupen mot West Ham i veckan hade han också skjutit när han fick sitt första läge och kanske gjort sitt första Liverpoolmål. Var även nära några sekvenser senare, men nära skjuter ingen hare.

Ryan Gravenberch 6 (in 68`)
Inget vidare inhopp och känslan är att han kommer in snett i matchen och inte får ordning på spelet. Kanske hämmad av smällen senast men erbjöd inget från bänken.

Harvey Elliott 7 (in 68´)
Är förutom Gomez den inhoppare som uträttar något. Han och Jones erbjuder riktigt bra alternativ och har verkligen tagit steg. Hade ett skott som via Gabriels axel träffar stolpen.

Darwin Núñez 6 (in 68’)
Erbjuder inget kaos och det gör mig besviken. Sådana här matcher ska han avgöra.

Matchens främsta spelare enligt Liverpoolredaktionen: Ibrahima Konaté
 

Emrik Johansson@emrik_johansson2023-12-23 21:06:00
Author

Fler artiklar om Liverpool