Lagbanner
Spelarbetyg efter Liverpool - Arsenal 3-1

Spelarbetyg efter Liverpool - Arsenal 3-1

Högklassig insats från samtliga involverade spelare i Liverpool när tredje raka trepoängaren bärgades.

Betygsskala
5 - Världsklass
4 - Mycket bra
3 - Bra
2 - Godkänd
1 - Underkänd

Alisson Becker 4
Det var inte helt säkert att Alisson skulle finnas med i matchtruppen som skulle ställas mot Arsenal under måndagskvällen, men brassen infann sig mellan stolparna när domaren blåste igång matchen. Han skulle komma att bli matchavgörande i och med räddningen vid Alexandre Lacazettes friläge. Exemplariskt agerande och direkt avgörande i och med att matchen stod och vägde. Extremt trygg med fötterna dessutom. 

Trent Alexander-Arnold 3
Han noterades för en assist och drar tydligt upp tempot på sin högerkant. Slog iväg lite väl mycket passningar till fel adress.

Joe Gomez 4
Väldigt bolltrygg idag och var extremt säker när det gällde att dämpa högre bollar. Fläckfri i defensiven och visade upp varför han passar in så väl i ett högt stående försvar. 

Virgil van Dijk 4
Lagets "quarterback" om man citerar Ola Wenström i studion. Han lade grunden till många anfall idag med sina precisionscrossar. Precis som sin mittbackskollega var Van Dijk fläckfri i defensiven.

Andrew Robertson 3
Gör ett rejält misstag vid Arsenals ledningsmål, för att sedan ta revansch på sig själv genom att ge Liverpool ledningen några minuter senare.

Fabinho 4
Han är som en bläckfisk när han är i form, och det verkar han vara i för tillfället. Extremt bra i brytningarna och väldigt passningsäker i dagens match. 

Naby Keita 3
Han kanske inte motbevisade sin kritiker med dagens insats, men han erbjuder något annat på Liverpools mittfält. Väldigt bollsäker idag och fortsätter att ta in bollen i farliga ytor.

Georginio Wijnaldum 3  
Han gör en ganska klassisk "Gini-insats". Holländaren som har rycktas till Barcelona under sommaren gör en match i "det tysta" och är nyttig för laget.

Mohamed Salah 3
Ligger bakom kvitteringen. Väldigt rörlig, men kommer inte helt in i matchen

Roberto Firmino 3
Väldigt nyttig för laget (som alltid) och drog isär motståndarnas lagdelar.

Sadio Mané 4
Han sätter kvitteringen som var direkt avgörande för hur matchbilden skulle formas. Han drev upp tempot och var involverad i dom flesta av Liverpools anfall.

Diogo Jota 3 (in '80)
Satte spiken i kistan med ett sent mål. Han var inblandad i ett flertal anfall under sitt relativt korta inhopp.

James Milner 2 (in '80)
Kom in och hjälpte till att stänga matchen.

Takumi Minamino (in '90+1)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Matchens bäste Liverpoolspelare enligt liverpoolsweden.se: Alisson Becker

Ludvig Wadellludvig.wadell@liverpoolsweden.se@LudvigWadell2020-09-29 00:17:00
Author

Fler artiklar om Liverpool