Lagbanner
Anfield, 2023-05-20 16:00

Liverpool - Aston Villa
1 - 1

Spelarbetyg efter Liverpool - Aston Villa 1-1

Spelarbetyg efter Liverpool - Aston Villa 1-1

Liverpool tappade viktiga poäng i kampen om topp 4. Nedanför finner ni spelarbetygen:

Alisson Becker: 7
Chanslös när Jacob Ramsey dunkar in 1-0 vid bortre stolpen, men avvärjer den samma några minuter senare och håller siffrorna intakt. Är som vanligt oerhört stabil och säker i sitt agerande, såväl innanför box som utanför.

Trent Alexander Arnold: 6
Hans agerande på det insläppta målet kan möjligen ifrågasättas, när han inte riktigt är med på vad som sker bakom sig. Utöver det fortsätter han, i sin centrala roll, att vara kompositören offensivt när Liverpool går framåt. 

Ibrahima Konate: 6
Drar på sig en straff och får dra en lättnads suck när Ollie Watkins missar den samma. Därefter spelar fransmannen upp sig och fortsätter vara stabil och svårpasserad för motståndare. Hade även ett par intressanta långbollar som hotade motståndarnas backlinje.

Virgil Van Dijk: 7
Inte mycket att klaga på här. Stabil och resolut matchen igenom , spelar med det där lugnet som vi blivit vana vid. Kanske hade kunnat riskera lite mer med sitt passningsspel, med tanke på ytorna som fanns bakom Aston Villas backlinje, framförallt i den första halvleken.

Andrew Robertson (ut 72): 6
Spelar, som alltid, med en hög intensitet och frenesi men får dessvärre inte ut särskilt mycket av sitt spel med boll idag. Inläggen saknade allt som oftast precision och tajming, något som vi annars blivit bortskämda med från skottens del.

Fabinho (ut 81): 7
Visar upp ett brett register vad gäller sitt passningsspel, där han visar att han både behärskar det korta såväl som det långa. Brytningarna blandar och ger, vissa erhåller hög klass med god tajming, medan andra är direkta motsatsen.

Jordan Henderson (ut 72): 6
Lite samma motivering som i Andrew Robertsons fall. Spelar med hög intensitet och frenesi, men slutprodukten med boll är tyvärr alldeles för ofta av för svag kvalité.

Curtis Jones (ut 63): 6
Kom inte riktigt upp i samma nivå som han visat de senaste veckorna. Bolltempot var lite för lågt, passningarna lite för oprecisa och beslutsfattandet lite för svagt.

Mohamed Salah: 6
Bjuder visserligen på en delikat assist till kvitteringsmålet, men utöver det står egyptern för en rätt så svag insats. Har svårt att skapa särskilt mycket i offensiv väg och allt som oftast så är det den sista passningen eller den sista passningen som sviker honom.

Cody Gakpo: 6
Har otur som får sitt mål bortvinkat för offside. Bjuder annars på en rätt så medioker insats, med intressanta löpningar men sämre slutprodukt.

Luis Diaz (ut 72): 5
Börjar piggt och är rejält involverad och aktiv första 10-15 minuterna. Därefter saktar det av och colombianen har en hel del bolltapp på offensiv planhalva. Känslan var att han försökte överarbeta vissa situationer och kunde gott ha släppt bollen tidigare i vissa scenarion. Men men, det var trots allt inte så länge sedan Diaz kom tillbaka från en lång skadefrånvaro, så tålamod får man definitivt ha.

Diogo Jota (in 63): 5
Får inte ut så mycket av sitt inhopp. Har några intressanta löpningar, men det var typ det.

Roberto Firmino (in 72): 7
Skulle egentligen kunna skriva flera sidor om Roberto Firmino, men känner att det är ämnat åt en annan text. Sista hemmamatchen på Anfield för brassen som har varit ända från start under Jurgen Klopps era. Det var redan magiskt när han fick hoppa in och det blev ännu mer magiskt när han tryckte in kvitteringsmålet.

James Milner (in 72): 6
Även han har varit med ända från första sekund av Jurgen Klopps era och även han hade sin sista hemmamatch på Anfield. Står för en klassisk Milner insats, som präglas av hårt arbete och rejäl kämpaglöd.

Konstantinos Tsimikas (in 72): 6
Har några bra aktioner där han spelar med självförtroende, men även här hade man kunnat önska sig några fler precisa inlägg.

Harvey Elliot (in 81): Spelade för kort tid för att få betyg.

Matchens bästa spelare enligt liverpoolsweden.se: Roberto Firmino

Edvin Karlssonedvin.karlsson@liverpoolsweden.se2023-05-20 18:36:00
Author

Fler artiklar om Liverpool