Lagbanner
Spelarbetyg efter Liverpool - Aston Villa 2-1

Spelarbetyg efter Liverpool - Aston Villa 2-1

Liverpool tog sin första seger på Anfield detta år. Här är spelarbetygen.

Betygskala
5 - Världsklass
4 - Mycket bra
3 - Bra
2 - Godkänd
1 - Underkänd

Alisson Becker 2
Tvingades släppa in ett mål, men kan inte lastas jättemycket för det. Tar det säkra före det osäkra när han ett par gånger rensar upp bollen på läktaren vid utrusningar.

Trent Alexander-Arnold 3
Sköter defensiven och deltar som vanligt i många anfall. Avgör matchen med ett riktigt klassavslut i slutminuterna.

Nathaniel Phillips 2
Tröjan är röd och ser identisk ut med lagkamraternas, annars hade man trott att han spelade i Shrewsbury. Klarar sig dock även i denna match med att spela enkelt, göra några brytningar och vinna höjdbollar. 

Ozan Kabak 2 (Ut 89)
Minst sagt inblandad i motståndarnas ledningsmål då han kommer fel i dubbla situationer, men det gick snabbt och var verkligen inte lätt att reagera för honom heller. Är lite osäker i vissa andra situationer medan han stundtals ändå gör det bra.

Andy Robertson 2
Växte in i matchen och höjde sig ett snäpp i andra halvlek. Inblandad i kvitteringsmålet.

Fabinho 3
Gör en bra första halvlek där han utöver sitt duellspel även hittar fram till anfallarna med instick och genomskärare ett par gånger. Inte lika stark i andra halvlek, men visar ändå hur viktig han är för laget.

James Milner 2
Gör många bra aktioner första delen av matchen, både offensivt och defensivt. Faller dock sedan bort mer och mer och hans slarviga passning leder till Aston Villas ledningsmål.

Georginio Wijnaldum 2 (Ut 70)
Väldigt osynlig denna match, stod inte för några nämnvärda sekvenser.

Mohamed Salah 2
Har en del skottlägen men får inte till avsluten. Slarvar också en del i spelet. Nickar dock in kvitteringsmålet i tom bur, vilket räddar betyget.

Diogo Jota 3
Står för några tekniska nummer och deltar mycket i spelet. Kunde ha gett Liverpool ledningen då han blev friställd på en hörna men nickade över. Bedöms HORRIBELT nog stå i en offside-position då VAR-granskningen underkände Firminos mål.

Roberto Firmino 3 (Ut 75)
Fick chansen från start efter att ha bänkats senast. Visade dock att han både vill och kan spela bra fotboll. Utöver att jobba hårt i presspelet briljerade Bobby med sin fina teknik och eleganta bollberöring i flera situationer. Fick också ett mål oturligt bortdömt.

Thiago Alcântara 2 (In 70)
Kommer in med 20 minuter kvar och gör sin grej. Inblandad i förarbetet till det matchavgörande målet.

Sadio Mané 1 (In 75)
Får tyvärr inte ut någonting av sitt inhopp och syntes knappt. Eller jo, han fick ju chansen att göra mål på ett friläge i slutsekunderna, men avslutade svagt.

Xherdan Shaqiri (In 89)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Matchens främste Liverpoolspelare enligt liverpoolsweden.se: Roberto Firmino

William Hiekkanenwilliam.hiekkanen@liverpoolsweden.seTwitter: @Wuvuzela2021-04-10 18:46:00
Author

Fler artiklar om Liverpool