Spelarbetyg efter Liverpool - Bournemouth 3-1

Solsken och hemmapremiär. Anfield ser härlig ut, men är fortfarande ofärdig, precis som vårt lag. Vi visade upp både framfötter och bakfötter och får vara glada för att det var Bournemouth vi mötte idag.

Alisson Becker 8
Ali höll på att ställa till det i den åttonde minuten när han drev bollen utanför straffområdet och tappade den. Han får tacka Ibou för att det inte blev 0-2 där. Sedan visade Ali upp sig från sin vanliga trygga sida och gjorde också flera viktiga räddningar i andra halvlek när vi under en dryg halvtimma fick spela tio mot elva. Han revanscherade sitt misstag.

Trent Alexander-Arnold 7
Trent börjar uruselt och tappar två bollar, varav det andra tappet i den tredje minuten resulterar i ett baklängesmål. Vicekaptenen spelar upp sig och slår i vanlig ordning ett antal strålande djupledspassningar och krossbollar. Gick ut i 75:e minuten efter en mindre smäll eller sträckning.

Ibrahima Konaté 8
Ibou är ett muskelberg och är vår klart bästa försvarare just nu. Han räddade oss när Ali slarvade bort bollen i åttonde minuten. Han stod för stabilitet och styrka. Han fick också tillfälle att driva upp med bollen vid några tillfällen och gjorde det bra.

Virgil van Dijk 7
Vår kapten blandar auktoritet med nonchalans. Hade det varit samma domare som dömde straff mot Madelen Janogy i VM kunde vi haft 2-0 i baken efter 20 minuter. I vårt tremannaförsvar är det nödvändigt att vara påkopplad hela tiden, Virgil är inte lika överlägsen som förr.

Andrew Robertson 7
Andy har en annan roll i detta nya spelsystem och ser inte alltid helt bekväm ut i det. Men Robbo är energi och gjorde några strålande brytningar och rusade framåt när möjligheten fanns.

Dominik Szoboszlai 9 (Man Of The Match)
Dominik var kung på Anfield idag. Visst finns det likheter med en annan nummer 8. Stark i kroppen, bra på små ytor, löper mycket, har bra spelsinne och bra skott. Två assist, han fixade straffen och sköt det skott som Jota gjorde 3-1 på samt stod för ett dominant spel under hela matchen. Man of the Match.

Alexis Mac Allister 7
Macca fick återigen spela i nummer 6-rollen. Han gjorde det bra, han är följsam och bekväm med bollen. Han står nästan alltid rätt, vilket tyder på spelsinne, men sannolikt kommer han att bli ännu bättre när han får spela i en mer framskjuten position. I 58:e minuten gick han in med dobbarna före i en närkamp och fick direkt rött, vilket kändes hårt då farten inte var hög. Nu lär han bli borta någon match.

Cody Gakpo 6
Cody är också en kvalitetsspelare, men precis som Mac Allister fick han också spela i en något oprövad roll. Han kom lite “på mellis” idag. Förhoppningsvis kommer han att få en anfallsroll framöver. Utbytt i 63:e minuten efter att Mac Allister blivit utvisad.

Mohamed Salah 7
Mo sprider oro, det luktar alltid lite mål när han får bollen, men hans målskärpa är inte på topp. Han sumpade många chanser, fick inte till slutprodukten. Han gjorde 2-1 på straff, men på retur från Neto som läste att Mo skulle skjuta rakt på.

Diogo Jota 8
Diogo rör sig sig bra i nummer 9-rollen, han assisterade också till Luchos konstmål. Ibland såg han lite uddlös ut, men i 60:e minuten var han på rätt ställe och petade in returen på Dominiks praktskott. Sammantaget en bra insats av Diogo. Utbytt i den 75:e minuten.

Luis Diaz 9
Lucho betyder energi och attack. Och ta mig tusan, kan han inte trolla också. Vilket mål han gjorde i den 27 minuten, la upp bollen till sig själv och volleyskottade in det. Klass. Han jobbade stenhårt hela tiden och skapade flera bra möjligheter. Lucho känns som ett prima nyförvärv. Han fick stora ovationer när han byttes ut i den 86:e minuten.