Spelarbetyg efter Liverpool – Cardiff City 3-1

Liverpool gjorde jobbet i FA-cupens fjärderunda. Cardiff slogs tillbaka med 3-1 och i nästa omgång väntar Norwich. Liverpoolsweden ger er spelarbetygen:

Caoimhin Kelleher 4
Nej det var inte Caoimhins bästa insats i en Liverpool-tröja. Hade visserligen fler passningar än alla i Cardiff den första halvleken men inledde sedan den andra med att tajma en utrusning fel och med nöd och näppe blivit kvar på plan, vilket jag anser att han inte borde varit. Får egentligen bara ett skott på sig och den slinker in, visserligen inte hans mål men så ser den hårda statistiken ut. Ingen katastrof utan den här matchen glömmer vi och fokuserar framåt.

Trent Alexander-Arnold 6
Har ett par dåliga frisparkar i första halvlek och några ströpass hit och dit. Kommer inte med några särskilt farliga inlägg i första men ska hitta rätt i andra. Frisparken är perfekt slagen till Jota och matchen slutar med ytterligare en assist till CV:t, och vi lämnar detm där.

Ibrahima Konaté 5
Lever farligt i första halvleken när Harris försöker vara smart och vika in framför honom. Harris blir dessvärre snarare dumförklarad när han lägger sig lite för tidigt och försöket blir synat av domaren. Hade Harris stått upp en sekund till i steget in framför så hade det resulterat in en straff. Ser lite valpig och orolig ut från situation till situation och behöver skaffa sig en aura likt van Dijk så kan han bli en toppspelare.

Virgil van Dijk 6
Inget större att påpeka. Hur iskall som helst och fortsätter leda sina kamrater och laget bakifrån. Försökte hitta upp likt Matip vid ett par tillfällen men fegade ur. En solid insats och inte mycket mer än så krävdes.

Kostas Tsimikas (ut 70’) 5
Jag upplever det som att Kostas används mer frekvent och högre upp i banan en Robbo, detta ger ju ett helt annat hot och borde utnyttjats mer idag. Mycket är bra i hans spel men den sista passen/skottet var inte där idag och det drar ner betyget. En assist eller ett mål och det hade varit en av de bättre betygen.

Naby Keita (ut 57’) 5
Första återkomsten för dagen och Naby-Lad kom tillbaka från Afrikanska mästerskapen där han gjorde två supermatcher för sitt Guinea. Matchen idag kan väl inte beskrivas som någon supermatch, men det var inte dåligt heller. Vågar slå ett par genombrytande pass och kunde fått en assist redan efter någon minut när han hittar Jota och tar i nästa sekvens två dåliga skott. En mellanmjölksmatch helt enkelt.

Jordan Henderson (ut 78’) 7
Min MOTM. Jag tycker kapten Hendo är överlägset bäst på plan. I den första halvleken vinner han många viktiga andra bollar och spelet flyter genom honom. Hade kunnat få höja tempot vid ett par tillfällen men hittar inga direkta fel i hans match. En av få som kändes påkopplade från start och gav allt i 78 minuter, enligt mig, med bravur.

Curtis Jones (ut 58’) 5
Väldigt slarvig idag. Tillskillnad från Hendo så upplevdes det som att Curtis inte alls var påkopplad eller hade huvudet på rätt plats. Många enkla pass som hamnar fel och toucher som blir för långa. Fick 13 minuter i andra halvlek men blev inte bättre. Det positiva blir i stället att han vill framåt, ska våga mer likt Keita så kommer hans statistik att bli högre.

Takumi Minamino (ut 69’) 5
Visar prov på snabba fötter idag vilket vinner ett par frisparkar i första halvlek, men mer än så såg jag inte. Är inte i närheten av att ta en plats i detta anfall just nu och kommer få harva på i cuperna och från match till match i slutminuterna också. Med motståndet på hans positioner tror jag att Taki lämnar Liverpool i sommar. Tar vara på att Jota missar bollen vid 2-0-målet och får det skrivet på sig vilket höjer betyget till en 5.

Roberto Firmino 3
Totalt fel på allt idag. Jag kan faktiskt i mitt huvud inte komma på en endaste positiv sak med Firminos insats idag. Upplevs loj och skapar inget för sig själv eller andra. Får ett läge till en nick men försöket är bara sorgligt. Tappar boll och bidrar inte med det defensiva spelet eller första pressen heller. Tack vare att Liverpool kommer ut segrande blir betyget en trea och det är högt.

Diogo Jota 7
Svårbedömd insats. Jota är en fantastisk spelare och hade kunnat göra ett helt fantastiskt mål redan efter ett par minuter. Men det blir också detta som sänker honom något. Han gör en bra match men kommer ”bara” ifrån med ett mål. Borde enligt mig gjort mer än så och slutar därför på en sjua och blir precis petad av Hendo som MOTM.

Harvey Elliott (in 57´) 6
Pigg och verkligen fotbollsglad. Kommer in med ett lika stort självförtroende som han hade för fem månader sedan och får kröna sin comeback med ett vackert mål. Det var nog ingen som kunde undvika att dra på smilbanden i Liverpool. En spelare med otroligt hög nivå i sig.

Luis Díaz (in 58’) 6
Kommer in i en loj match men bjuder direkt på en delikatess med en snabb tvåfotare vid sidlinjen, en pass snett in bak och assist direkt. Ska bli spännande att se hans framfart i Liverpool-tröjan och det kommer nog bli fler poäng när två av Mané, Salah och Jota spelar bredvid.

James Milner (in 69´) 5
Tog inte det obligatoriska gula, lite besviken. Syndes inte så mycket under sina 20 minuter och kan knappt betygsättas.

Andrew Robertson (in 70’) 6
Kommer in och gör en assist, tänker inte släppa den individuella kampen med Trent oavsett match och turnering. Gör allt man kan kräva av honom på den korta tiden och når väl upp till hans maxbetyg i denna match.