Lagbanner
Spelarbetyg efter Liverpool - Chelsea: 0-1

Spelarbetyg efter Liverpool - Chelsea: 0-1

Ett tungt tapp i kampen om topp fyra, här kommer spelarbetygen...

Betygsskala
5 - Världsklass
4 - Mycket bra
3 - Bra
2 - Godkänd
1 - Underkänd

Alisson 2
Inget han kunde göra på målet. Var stabil i passningsspelet och avvärjde ett antal farliga instick och inlägg. 

Trent Alexander-Arnold 2
Underkänd i defensiven, men försökte och gjorde det stundtals bra offensivt. Alldeles för obetänksam i sitt positionsspel och nonchalant när han väl gått bort sig, inte direkt en bra kombination. 

Ozan Kabak 2
Slog flera bra svepande passningar ut till både Salah och Robertson, verkar bli mer bekväm i sitt passningsspel. Tyckte han skötte det mesta bra och verkar bli mer och mer bekväm i tröjan. 

Fabinho 2
Tog tidigt ett kliv ner för att kompensera för Werners snabbhet, kunde därmed hantera honom på ett bra sätt (tur med offsiden). Borde kanske inte släppt Mount förbi sig så enkelt vid målet, men tycker i första hand att det stora problemet var att han inte fick något understöd.

Andrew Robertson 2
Borde få böter varje gång han skjuter, är aldrig ens nära. Varit en av de mer jämna spelare denna säsong, men är just nu inne i en dålig period. Var nära på att ställa Werner onside vi det bortdömda målet. 

Georginio Wijnaldum 2
Tappar sällan boll, men gör sällan något med den. Tror inte jag givit Wijnaldum något annat än en tvåa denna säsong, och fastän han aldrig är dålig, bidrar han med mindre och mindre. Tappade tillsammans med Thiago kollen på Mount fullständigt i slutet på första halvleken. 

Thiago 1 (Ut 80)
En av de stora anledningarna till varför Chelsea kunde få ett övertag. För långsam på att stänga ner ytor och inte tillräckligt tempostark med bollen. En fantastisk fotbollsspelare som inte har hittat helt rätt i detta lag. Sjönk för djupt när Mount tog sig förbi Fabinho och kunde därmed inte ge något understöd. 

Curtis Jones 2 (Ut 62)
Opererat i en roll som nästan liknar den Firmino brukar ha de senaste matcherna. Förstår inte riktigt varför han byttes ut då han iallafall erbjöd lite kreativitet.

Mohamed Salah 2 (Ut 62)
Extremt aktiv i presspelet i inledningen av matchen. Magisk boll till Mané som borde gjort 1-0. Hjälpte inte till i försvarsspelet tillräckligt mycket och lämnade ofta Trent alldeles för ensam. Ett ännu konstigare byte än Jones, då hans anfallskollegor inte alls höll måttet ikväll. 

Roberto Firmino 1
Idiotisk boll som ledde fram till Chelseas öppningsmål. Blek och intetsägande resterande delar av matchen. Glimra till lite i slutet, men det var för lite för sent. Önskade helt ärligt bara att vi skulle byta in Diogo Jota

Sadio Mane 1
Svårt att ge honom något annat än underkänt i denna match. Borde gjort 1-0 efter Salahs utsökta pass, men det var inte bara det som störde mig med hans insats idag. När han ej presterar brukar han alltid försöka, men inte ens det mäktade han till idag. Verkade inte riktigt vara där mentalt idag. 

Diogo Jota 2 (In 62)
Försökte en del men lyckades inte riktigt åstadkomma något särskilt. Kommer att bli ett nyttigt tillskott i säsongsavslutningen.

Oxlade-Chamberlain 2 (In 62)
Förstår inte riktigt vad han tillför längre. Älskade honom för tre år sedan, men idag håller han inte måttet. Hade hellre sett Naby Keita. 

James Milner (In 80)
Spelade för kort tid för att betygsättas. 

Matchens främste Liverpoolspelare enligt liverpoolsweden.se: Mohamed Salah
 

Jakob LindegrenTwitter: @Jakob_Lindegren2021-03-04 23:40:00
Author

Fler artiklar om Liverpool