Lagbanner
Spelarbetyg efter Liverpool – Chelsea 1–0: Fläckfri?

Spelarbetyg efter Liverpool – Chelsea 1–0: Fläckfri?

Liverpool är ligacupmästare. Laget klev fram när det som mest behövdes och visade prov på att de är just det, ett lag. Liverpoolredaktionen ger er spelarbetygen efter årets första titel.

Caoimhin Kelleher 9
Det är kanske van Dijk som blåser han på en 10:a? För nog hade det bara varit ett par straffräddningar som hade kunnat höja honom. Efter en något svagare start på säsongen har Kelleher de senaste veckorna bevisat att han är en av världens bästa back-up målvakter och det får han kröna med ytterligare en titel. Står för ett par riktigt vass och helt matchavgörande räddningar.

Conor Bradley 8 (ut 72’)
Antalet högerbackar som kan peta Trent Alexander-Arnold är inte många, men i dagsläget håller jag personligen Bradley däruppe. Kliver in i en final med samma självklarhet som vilken annan match som helst han fått ”vikariera” i under Trents frånvaro. Fantastiskt stabil defensivt och en av de framstående figurerna även i offensiven. Den som höjer tempot och själv skapar lägen i ett sargat Liverpool.

Ibrahima Konaté 8 (ut 105’)
Må hamna i skuggan/facket under van Dijk men det är i det minsta laget. Resolut på gränsen till brutal. Sprintar ikapp och stänger ner Jackson i andra halvlek som, ett av många, men kanske mest ihågkomna ögonblick.

Virgil van Dijk 9
Fläckfri? Nära nog åtminstone. Satt inte många fötter fel över 120 minuter och var även den som skulle bryta dödläget. Segermålet kanske borde ha kommit under ordinarie speltid men när högre makter ville annorlunda fick han kliva fram i förlängning och stånga dit segermålet. Första titeln med bindeln runt armen och MOTM för sin fjärde final.

Andrew Robertson 7 (ut 87’)
Sänkte Gallagher och det uppskattades. I övrigt hade han en bra match där formen börjar titta tillbaka. Ett stabilt försvarsspel blandat med ett helt gäng överlapp med Díaz. Tuff konkurrens om betygen i den egna defensiven denna afton dock.

Alexis Mac Allister 8 (ut 87’)
Ytterligare en spelare som kanske känner sig ”kränkt” över en åtta i betyg. Stundtals fenomenal på mittfältet och trots ett mycket förtjänstfullt arbete som sexa är känslan att Endo lyft Alexis ytterligare en nivå. Idag höll han en mycket hög nivå i såväl presspel, löpvilja som kreativitet.

Wataru Endo 9
Wow. Konstant löpning i 120 plus tillägg och hade du bett honom löpa i 120 till hade han gjort det. Räddar inledningsvis upp Liverpool efter en fin räddning från Kelleher och efter det fortsätter han att vinna boll, stoppa Chelsea samt bidra till offensiven när utrymme ges. Vem hade kunnat tro att Endo på riktigt utmanar Rice och Rodri?

Ryan Gravenberch 6 (ut 28’)
Fick tyvärr dagen förstörd av en avundsjuk Caicedo. Inledde piggt och fortsatte den fina formkurvan innan dagen tog slut. Bara att hålla alla tummar och tår att denna skada inte håller honom borta alldeles för länge.

Harvey Elliott 8
Ytterligare en spelare som ska hållas där allra högst uppe och som kanske skadas av andras höga nivå. Sliter, kämpar och tar sig till lägen. Får även ett par ganska tuffa lägen men där han själv skulle velat ha ett annat utfall. Förutom det allra sista är han uppe med matchens absolut bästa spelare.

Cody Gakpo 6 (ut 87’)
En helt okej insats av Gakpo. Bra rörelse och arbete utan boll, lite likt Firmino. Får ett par chanser där utfallet kunde varit bättre.

Luis Díaz 8
Jobbar ihjäl sig och det ska man fan inte klaga på, men i detta fall är det kanske det som gör att han inte får till lägena och kan skapa poängen som skulle tagit honom högre upp. Däremot är insatsen trots det värt ett högt betyg som Liverpools tydligaste hot offensivt.

Joe Gomez 6 (in 28’)
Får hoppa in tidigare än väntat och det blir många taktiska förändringar vilket påverkar. Trots det, och att han alltid flyttas runt i positioner, gör Gomez det bra. Detta är kanske det tuffaste av betyg att sätta idag, men i dagens lag behöver man en edge för att hållas bland de allra högsta.

Bobby Clark 7 (in 72’)
En yngling utan rutin kommer in med den självklarheten i en cupfinal. Vägen är krattad det är bara att ta vara på den chansen han skapat sig själv för gud vilket jobb han måste lagt ner. Balanserad och lugn trots omständigheterna, hatten av.

Kostas Tsimikas 8 (in 87’)
Världens mest vänsterfotade spelare? Kan mycket väl vara så men när man kommer in, gör sitt jobb och dessutom prickar pannor så finns det inget att klaga på. Klart han ska ha en fot med i spelet bakom en finalvinst mot Chelsea.

James McConnell 7 (in 87’)
Hade kunnat använda samma resonemang som med Clark. Kommer in med ett imponerande lugn och svävar inte iväg. Även han blir ett fruktansvärt spännande namn att följa.

Jayden Danns 7 (in 87’)
En magisk inhoppare. Full fart från början och slutade inte att springa. Killen har förtjänat varje minut hittills och fler kommer det bli och då ska det bli spännande att se hur hans avslutningsförmåga är, för om den är topp så kan detta mycket väl bli en spelare som avgör matcher för Liverpool i framtiden.

Jarell Quansah 7 (in 105’)
Kom in, låste dörren, slängde nyckeln och bidrog till en säkrad titel. Tack för kaffet.

Matchens främsta spelare enligt redaktionen: Virgil van Dijk
 

Emrik Johansson@emrik_johansson2024-02-25 23:41:00
Author

Fler artiklar om Liverpool