Spelarbetyg efter Liverpool - Chelsea 1-1

Liverpool stod för en bra prestation när Chelsea gästade Anfield.

Betygskala: 1-10

Alisson Becker 5

Helt chanslös när Kai Havertz skarvar in 1–0 till gästerna. Det var en decimeter som bollen kunde gå in på, och det var just den decimetern som bollen gick in på. Utöver det tidigare nämnda så var han trygg i arbetet med både fötterna och händerna matchen igenom.

Trent Alexander-Arnold 7
Liverpools kanske mest tongivande playmaker har växlat upp efter en svagare fjolårssäsong, och han spinner vidare på det idag. Står för en övertygande insats och verkar stabilare i defensiven.

Joel Matip 7
Blir rejält bortgjord vid ett tillfälle när Lukaku får göra precis det han vill – söka upp en försvare, ta emot bollen felvänd och därefter använda sin fysik för att vända bort backen och bli rättvänd. Bortser man från den lite halvt pinsamma situationen så gör Matip en felfri insats.

Virgil van Dijk 8
Vinner matchen i matchen mot Romelu Lukaku, och även om belgaren fick jobba ensam mot Liverpools försvarsgeneral under hela andra halvlek så satte inte big Virgil en fot fel.

Andrew Robertson 4
Står utan tvekan för den sämsta prestationen av dom tjugotvå spelare som ingick i någon utav startelvorna. Märktes inte lika tydligt under första halvlek när spelet var mer böljande, men skotten kunde inte dra sitt strå ur stacken när det helt plötsligt blev spel mot ett mål. Han är självklart förstavalet på vänsterkanten men konkurrenssituationen med Tsimikas blev helt plötsligt betydligt intressantare.

Fabinho 6
Är kanske den viktigaste spelaren i dessa stormatcher. Han är en tuffing och dominerar sitt mittfält utan att vika sig för något. Hade förmodligen kunnat få ett högre betyg om det inte det vore för utvisningen. Nu fick brassen helt plötsligt agera spelfördelare under andra halvlek och det är han bra på, men det är inte det han är bäst på.

Jordan Henderson 7 (ut 74)
Eldar på laget och dikterar speltempot matchen igenom.

Harvey Elliott 6
Är nog tillsammans med Manchester Uniteds Mason Greenwood det mest spännande unga namnet i engelsk fotboll. Jättefin spelförståelse, en otrolig bollbehandlingsförmåga och ett fint tillslag. Det är tydligt att det finns en speciell kemi mellan honom och Salah. Under andra halvlek visar han också hur duktig han är på små ytor.

Mohamed Salah 7
Han visar upp ett otroligt lugn i det kaos som uppstod efter utvisningen på Reece James och den tilldömda straffen till hemmalaget. Väldigt imponerande hur han bara kan gå fram och trycka dit straffen efter allt som hände innan. Så fort egyptiern får bollen så känns det farligt och det är tydligt hur mycket av anfallsspelet som kretsar kring Mo Salah.

Roberto Firmino 5 (ut 42)
Får göra sin första match från start denna säsong och bidrar med sin rörlighet och sitt länkspel. Blir utbytt i slutet av första halvlek till följd av en skada.

Sadio Mané 5
Gör väldigt mycket väldigt bra, men slutprodukten saknades idag.

Diogo Jota 5 (in 42)
Lite samma bedömning av Jota som av Mané. Han kommer in och springer, transporterar boll och öppnar ytor – Chelsea var däremot så disciplinerade i sitt försvarsspel att ytorna som öppnades inte blev särskilt farliga.

Thiago Alcantara (in 74)
Kom in och fördelade lite bollar i ungefär tjugo minuter. Spelade för kort tid för att betygsättas.