Lagbanner
Spelarbetyg efter Liverpool - Everton 0-2

Spelarbetyg efter Liverpool - Everton 0-2

Liverpool åkte på första derbyförlusten mot Everton sedan 2010. The Reds har nu fyra raka ligaförluster på Anfield och ligaformen fortsätter sin nedåtgående trend.

Betygsskala
5 - Världsklass
4 - Mycket bra
3 - Bra
2 - Godkänd
1 - Underkänd

Alisson Becker 3

Kunde inte göra mycket åt det tidiga ledningsmålet när Richarlison blev frispelad. Stod för en väldigt viktig räddning på Seamus Colemans nick från nära håll efter dryga halvtimmen. Räddade även Dominic Calvert-Lewins friläge i slutskedet av andra halvlek, dock förgäves då Alexander-Arnold orsakade straff i samma sekvens som sedan Gylfi Sigurdsson förvaltade.

Trent Alexander-Arnold 3

Verkar ha fått tillbaka det fina tillslaget i högerfoten och spelade in ett par fina bollar bakom Evertons backlinje i den första halvleken. Hade även ett bra skott i första halvleken som tvingade Jordan Pickford till arbete. Fortsatt bra offensivt i andra halvleken. Orsakade straffen som ledde till Evertons 0-2-mål, men svårt att lasta högerbacken för det.

Ozan Kabak 2

Den spelare som olyckligt upphävde offsiden vid Evertons ledningsmål. Gör det okej i huvudspelet men visade tydliga problem i positionsspelet. Drog även på sig en del frisparkar och fick syna det gula kortet i slutskedet på första halvleken. 

Jordan Henderson (ut 29') 3

Drev upp bollen bra från sin försvarsposition och fördelade bollar på offensiv planhalva. Hade även Liverpools farligaste chans i första halvlek med ett volleyskott som Pickford fick sträcka ut sig maximalt för att rädda. Gick till alla Liverpoolsupportrars förtvivlan av efter halvtimmen med vad som verkar vara en ljumskskada. Mardröm. 

Andy Robertson 3

Var i sedvanlig ordning ett hot framåt i första halvlek. Vann många bollar på offensiv planhalva som många gånger ledde till att Liverpool kunde fortsätta sina anfall. Försvann i andra halvlek.

Thiago (ut 88') 2

Är inblandad i Evertons ledningsmål då han misslyckas helt med en passning med huvudet som ger Everton bollen. Vann en del bollar högt men i övrigt en anonym match av spanjoren. Utbytt i 88:e.

Gini Wijnaldum 3

Jobbade mycket i det tysta ikväll. Bra i presspelet och lugn med bollen. Spelar bra, men som sagt, gör inte mycket till avtryck på denna tillställning.

Curtis Jones (ut 63') 2

Löpde på bra på mittfältet och drev upp några anfall. Fick tyvärr inte heller ut jättemycket i matchen. Utbytt efter dryga timmens spel.

Mohamed Salah 2

Hade några försök till hotande bollar under första halvlek, dock utan resultat. Spelade fram Trent fint i inledningen av andra halvlek som så när hittade fram till Mane i straffområdet. Spelades även fri mot Pickford med tjugo minuter kvar på matchuret, men kunde inte förvalta. En prestation som får ses som misslyckad av egyptiern.

Roberto Firmino 1

En iskall afton för brassen. Kom till ett par lägen men siktet var inte rätt inställt. Utöver bristande kvalitet i avsluten så bidrog Firmino inte med mycket framåt.

Sadio Mane 2

Likt många andra matcher denna säsong så kämpade senegalesen med tekniken. Hade svårt i en-mot-en-spelet, vilket hör till ovanligheterna och fastnade i majoriteten av fallen på bortalagets försvarare. Tog sig till ett par halvfarliga nickmöjligheter i andra halvlek, men inget som orsakade oro hos Pickford.

Nat Phillips (in 29') 2

Gör till stora delar ett bra inhopp, stod rätt och var bra i huvudspelet. Gjorde även en viktig brytning när mittbackskollegan upphävt ännu en Richarlison-offside i andra halvlek. Misslyckades helt med sin stötbrytning på Evertons planhalva i slutet av andra halvlek som ledde till en kontring som i sin tur avrundades med en straffspark som bortalaget förvaltade. Drar tyvärr ner betyget.

Xherdan Shaqiri (in 63') 2

Ersatte Curtis Jones på mittfälltet efter dryga timmen. Slog sista passningen i förspelet till Salahs friläge med Pickford. Utöver det fick den kompakta schweizaren inte ut något nämnvärt.

Divock Origi (in 88') Spelade för kort tid för att betygsättas.

Matchens främste Liverpoolspelare enligt liverpoolsweden.se: Trent Alexander-Arnold

 

Albin Jakobsson@albinjacobsson2021-02-20 21:26:00
Author

Fler artiklar om Liverpool