Lagbanner
Spelarbetyg efter Liverpool-Everton 2-0

Spelarbetyg efter Liverpool-Everton 2-0

Andra derbyt på en vecka och även andra segern. Efter en trög första halvlek så kunde Liverpool gå vinnande ur Merseyside-derbyt efter två lysande byten. Här kommer matchens spelarbetyg:

Alisson Becker 8
Gör allt han måste, men det är inte mycket. Håller nollan och tänkte ge han en sjua, men när han hånar Pickford och hans maskande i 91:a då får man en åtta och därmed basta.

Andrew Robertson 8
Jodå, han hatar inte känslor och derbymatcher. Bildas det en klunga så är han där skotten. Nickar in det förlösande och matchavgörande 1-0-målet och det blir väl karriärens andra nickmål om jag minns hans uttalanden rätt.

Virgil van Dijk 7
Calm as you like… Brusar inte upp sig och ser så där allmänt cool ut som man bör när man är världens bästa mittback. Hade inte supermycket att göra han heller, men det gör han bra.

Joel Matip 6
Jag kanske är hård, må så vara, men i andra halvlek hade Matip stora problem med Gordons snabbhet. Löste däremot samtliga situationer, ibland med hjälp, och ingen fara på torpet. En Konaté hade eventuellt passat bättre/kommer passa bättre mot snabbare forwards.

Trent Alexander-Arnold 5
Stod för en fantastisk tackling på Gordon och synade kanske säsongens tydligaste gula kort, men i ”övrigt” var det en tuff match för Trent. Var rätt så svag i både offensiv samt defensiv riktning i dag. Får ladda om inför Champions League-semifinalen mot Villarreal.

Naby Keita 6 (ut 60’)
Kanske en anledning till Trents svaga betyg? Vår högerback presterar väldigt ofta mycket bättre med Hendos täckning en någon annan. Hade annars likt hela Liverpool svårt att bryta upp och isär Everton och fick efter en timme gå av till förmån för matchhjältarna.

Fabinho 7
Gör jobbet, och jobbet görs bra. Vår bläckfisk till mittfältare städar bort det mesta som går hans väg och bidrar till att sparka lite extra på Richarlison.

Thiago Alcantara 7
Ytterst bra bollvinnare, ytterst elegant fotbollsspelare. Allt han gör sker med sådan finess och trots att han inte var exakt lika bra som tidigare veckor så är det en fullt godkänd insats. Kommer bli viktig i Champions League när motståndet lär spela på liknande sätt som i dag.

Mohamed Salah 7
Får en assist till sitt namn och går däremot upp som ensam ledare i assistligan. Också det som ger honom en sjua, hade hoppats på mål efter islossningen senast. Måste hitta tillbaka i nivå till de avgörande veckorna som kommer.

Diogo Jota 7 (ut 82’)
Var bäst i fronttrion som startade och kanske en av de bättre i en annars svag första halvlek. Jobbar och sliter och skapade sig själv ett par lägen utan resultat, måste få siffror i mål och assist för att spela mer när ”konkurrenterna” växlar upp.

Sadio Mané 6 (ut 60’)
Haft en bra period den senaste tiden, men var mest arg i dag. Hade det inte varit ett derby hade även handen i ansiktet kunna leda till ett rött, men inte i denna match. Kanske trivs ännu bättre centralt än på kanten för tillfället?

Luis Díaz 8 (in 60’)
Kommer in och ändrar matchbilden. Erbjuder något som saknas i dagens match, fart, fläkt och elegans. Fortsätter sin fina inledning i Liverpool och bjuder även på en cykelsparks-assist till Origis 2-0-mål. Ger Klopp en härlig huvudbry inför kommande matcher.

Divock Origi 9 (in 60’)
Divock Origi hatar Everton. Hela Anfield skanderade hans namn, Klopp lyssnade, Divock levererade. Med sin första touch serverar han Salah vid 1-0-målet och får kröna den fina insatsen med ett nickmål i slutet. Oavsett om han spelar en gång i halvåret så levererar han när han ges chansen, för evigt en ikon i Liverpool.

Jordan Henderson – (in 82’)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Matchens bästa spelare enligt liverpoolsweden.se: Divock Origi
 

Emrik Johansson@emrik_johansson2022-04-24 19:56:00
Author

Fler artiklar om Liverpool