Lagbanner
Spelarbetyg efter Liverpool – Fulham 1-0

Spelarbetyg efter Liverpool – Fulham 1-0

Den fina formen och den hopplösa jakten på Champions League fortsätter. En tveksam straff låg bakom en välförtjänt 1-0-seger på Anfield, redaktionen ger er spelarbetygen.

Alisson 9
Gör en superräddning i den 14:e minuten och sedan en superräddning i den 76:e minuten, det ska verkligen understrykas hur imponerande det är att vara påkopplad direkt från start och sedan i slutet av matchen när man haft så lite att göra. Han gör verkligen allt han kan och allt rätt i denna match, och tänkte först ge honom en åtta för matchens karaktär men påverkan med slutresultatet blir tillräckligt stort för en nia och MOTM.

Trent Alexander-Arnold 8
Tänka sig att världens i särklass bästa högerback de senaste säsongerna även kan konkurrera om rollen som världens bästa mittfältare? Skämtåsido känns den nya rollen som handen i handsken för Trent. En än mer fri roll i offensiven och med något mindre defensiva förpliktigande. Kan bli riktigt bra i längden.

Ibrahima Konaté 7
Börjar sätta sin roll som mittback till höger med extra ansvar, däremot blir det lite rörigt vid kontringar och han har en felande utgångsposition. Då krävs det en van Dijk bredvid som kan rädda upp. Har ett par bra brytningar och en fin glidtackling och gör på det stora hela en bra match.

Virgil van Dijk 8
Räddar Tsimikas redan efter fyra minuter och fortsätter att rädda lagkamrater, däribland Konaté, vid ett par tillfällen. Ser lugn, stabil och rejäl ut och bjuder inte på något denna match. Gör det mesta rätt men kan i en sådan match inte få mycket mer än en åtta enligt mig.

Kostas Tsimikas 5 (ut 66’)
Håller på att ställa till det rejält efter endast fyra minuter, har van Dijk att tacka för att det inte straffas. Har stora problem med Wilson det lilla Fulham sticker upp. Räddar däremot ett potentiellt friläge när greken besegrar Carlos Vinicius i en ”David mot Goliath”-kamp. Inte den bästa insatsen men klarar sig tack vare flyt och lagkamrater.

Jordan Henderson 7
Förtjänade nästan att få göra mål idag. Gör en Curtis Jones-insats, fast med lite mer edge. Bättre fötter och mer sugen på poäng helt enkelt och ger Trent större trygghet än många andra på mittfältet. Det belönas med en bra sjua.

Fabinho 7
Tycker han gör en av sina bättre insatser på den senaste tiden, detta utan att bli satt på några större prov. Vinner de bollar han ska, men är framför allt bra mycket tryggare med bollen än han varit under stora delar av säsongen.

Curtis Jones 6 (ut 84’)
Gör en helt okej match på mittfältet och bevisar att han absolut kan vara en i mittfältstrion utan att det behöver vara kaos och katastrof bland supportrar. Något sämre än de senaste två och man skulle vilja se den sista killerinstikten i ett avslut, touch eller passning för att han ska ta nästa nivå.

Mohamed Salah 7 (ut 84’)
Involverad i väldigt mycket inledningsvis, visar vid flera tillfällen upp den tekniska briljansen som finns där och får sätta dit ytterligare en straff centralt. I den bästa av världar gör han ytterligare minst ett mål till men för dagen får det räcka.

Darwin Núñez 6 (ut 84’)
Jag tycker att Darwin ser vilsen ut under stora delar av matchen, tar alldeles för tidiga löpningar och det ser ut som att han inte är samspelad med sina lagkamrater ibland. MEN sen smäller det till, den hederliga gegenpressen kom och han vinner en straff som på repriserna ser ut att vara fel sett till ojuste spel men nästan okej att ge för bedrövligt försvarsspel?

Luis Díaz 6 (ut 66’)
Blir lite väl central för min smak, ser hellre honom slicka linjen. Visar att han vill ha boll mycket men slarvar lite väl med den sista passningen och dribblingen och det syns att det är en liten bit kvar till den Diaz vi såg i slutet av förra, och början av denna, säsong.

Andrew Robertson 6 (in 66’)
Kommer in och är klart bättre än vad Tsimikas visade upp, även en helt annan fart i offensiv som defensiv riktning. Får ett läge där han troligtvis borde skjutit men väljer att passa, men med hans rekord i avslut så kan man väl inte bli arg.

Cody Gakpo 6 (in 66’)
Lite samma som Robertson så visar även Gakpo att han förmodligen är lite hetare än Darwin för tillfället. Blir involverad i rätt mycket den knappa halvtimmen han spelar utan att tjäna ihop till en belöning i form av poäng.

James Milner - (in 84’)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Harvey Elliott - (in 84’)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Diogo Jota - (in 84’)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Matchens främsta spelare: Alisson
 

Emrik Johansson@emrik_johansson2023-05-03 23:10:40
Author

Fler artiklar om Liverpool