Lagbanner
Spelarbetyg efter Liverpool – Fulham: 2-1
Sekunderna innan Curtis Jones kvitteringsmål.

Spelarbetyg efter Liverpool – Fulham: 2-1

Liverpool lyckades trots visst besvär vända och vinna mot Fulham. Laget står nu med det ena benet i ligacupfinalen. Redaktionen ger er spelarbetygen efter segern.

Caoimhin Kelleher 5
Lagets ”cupmålvakt” fick chansen även om många trodde Alisson skulle stå i semifinalerna. Kunde möjligen gjort det bättre på målet, men inget jättestort misstag. Hade annars inte en speciellt svettig kväll mellan stolparna.

Conor Bradley 8
Fick chansen i Trents frånvaro och som han tog den. Planens bästa spelare över 90 minuter. Totalt orädd och såg inte det minsta nervös ut. Efter ikväll är det ingen tvekan vem som ska agera högerbacksvikarie till Trent är tillbaka.

Ibrahima Konaté 7
Stod återigen för en mycket bra match. Ett fysiskt monster som knappt går att flytta på. Hjälpte unge Bradley bra i det defensiva understödet. Är inne i fin form, hoppas verkligen det håller i sig och att han får vara skadefri.

Virgil van Dijk 5
Såg faktiskt för första gången på väldigt länge något skakig ut. Var absolut inget rundningsmärke, men hade vissa problem att hantera Fulhams offensiva spelare. Borde ha gjort det bättre på målet. Han bedöms också hårdare med tanke på nivån vi vant oss vid.

Joe Gomez 5
Spelar numera oftast till vänster i backlinjen i de ordinaries skadefrånvaro. Gör det bra utifrån förutsättningarna. Tog ofta position centralt i banan och stängde ner sin kant hyfsat väl.

Alexis Mac Allister 6
Är sedan en liten tid tillbaka från skadan. Han kändes något matchotränad men gör det bra. Skyddar backlinjen på ett bra vis och öppnar upp spelet med fina genomskärare mellan lagdelarna. Viktigt i Endos frånvaro att Mac Allister steppar upp.

Curtis Jones 7
En mycket bra insats av Jones överlag. Fin med bollen och en av lagets kreativa hjärnor. Kunde med lite hjälp kvittera matchen med ett skott som tog på en Fulham-försvarare, vilket ställde Leno i kassen. Hittills en imponerande säsong av den egna produkten.

Ryan Gravenberch 5 (ut 56’)
Blandar och ger väldigt mycket. Tenderar att hålla i bollen lite för länge i perioder, vilket sänker bolltempot. Han har väldigt fina kvalitéer, men får inte riktigt fram de för tillfället. En okej insats.

Harvey Elliott 5 (ut 56’)
Får inte det riktigt att stämma i rollen som högerytter. Jobbar och sliter på bra men saknar det lilla extra. Ingen dålig insats på något vis men behöver sätta ett större avtryck på matchbilden. Godkänd, inte mer.

Diogo Jota 7
Stod varken för mål eller assist, vilket är ovanligt när portugisen spelar numera. Men fotboll handlar om mer än det och så var det sannerligen ikväll. Väldigt skicklig i mellanytan mellan Fulhams mittfält och försvar. Bidrar i båda målen med snyggt förarbete.   

Luis Diaz 5
Varken hackat eller malet från colombianen ikväll. Försökte utmana Castange på sin kant men med blandade resultat. Bra arbetsinsats men krävs mer av honom i sista tredjedelen. Det var andra offensiva spelare som stod i rampljuset ikväll.  

Inhoppare:

Darwin Núñez 7 (in 56’)
Man kan säga vad man vill om Darwin Núñez men inhoppet idag var riktigt bra. Stod för två assister på tre minuter och var högst delaktig i vändningen. Verkar trivas ute till vänster i anfallet. Trots att det ofta ser kantigt ut är han otroligt nyttig och en mardröm för motståndarna.

Cody Gakpo 7 (in 56’)
Var tillsammans med Núñez del av det dubbelbyte som förändrade hela matchen. Kom in med mycket energi och entusiasm. Stod för det avgörande målet med ett finurligt avslut på Núñez inspel. Kul att Gakpo som haft det lite halvtufft får komma in och avgöra, viktigt för självförtroendet.


Matchens främsta spelare enligt redaktionen: Conor Bradley.
 

Johan Olsson2024-01-10 23:43:00
Author

Fler artiklar om Liverpool