Lagbanner
Spelarbetyg efter Liverpool – Leicester 2–1

Spelarbetyg efter Liverpool – Leicester 2–1

Fredagskväll i Liverpool och vi får hoppas att efterfesten bjuder på mer glamour. Ingen strålande insats, men vet ni vad? Tre poäng är tre poäng och det var precis vad Liverpool behöver.

Alisson 7
Ska inte lastas för målet, ett smart avslut och horribelt försvar. Gör det han ska och bidrar med ett par, i slutändan, viktiga räddningar.

Trent Alexander Arnold (ut 86’) 8
Har kanske en bättre match defensivt än offensivt när Barnes hölls tyst. Slår även inlägget till Wout Faes första balja. Bäst i den defensiva uppsättningen.

Joel Matip 6
Har hittat tillbaka till att bidra i offensiven, men slarvig vid 0-1-målet. Återhämtade sig desto längre vi kom i matchen. Svårbedömd, men klarar ett godkänt.

Virgil van Dijk 6
Ovanligt slarvig i passningsspelet, men stoppade en del Leicester-spel med sitt lugna och resoluta försvarsspel. Klarar även han precis godkänt.

Andrew Robertson 4 (ut 62’)
Vilsen i det defensiva och hade knutit på sig skorna på fel fot i det offensiva. En mindre glamorös insats av skotten, som tyvärr krönades med en skada. Backningen finns men vi hoppas att det inte är något allvarligt.

Harvey Elliott 5 (ut 86’)
Hade en tuff match defensivt och var relativt tystlåten i övrigt. Skiner till ibland och drog på sig ett par ”offensiva fouls”.

Jordan Henderson 4
Gör visserligen vissa saker bra i det defensiva, men långt ifrån en bra nivå. Slarvig i passningsspel och stabiliteten försvann i vissa situationer som resulterade i bolltapp. I dag saknades Fabinho efter hans förra match.

Thiago 8
Den bästa rödklädda spelaren ikväll. Vinner bollen vid ett par farliga tillfällen och vågar utmärka sig offensivt. Slarvar inte på samma sätt som sina mittfältskollegor idag. Thiago när han är bra, ÄR BRA.

Mohamed Salah 6
Inte Salah:s afton framför mål ikväll. Borde, med hans mått mätt, varit i poänglistan men är framme och skapar lägena. Lite Nunez-syndrom på Salah ikväll, svårt att betygsätta ”korrekt”.

Darwin Nunez 7
Förtjänar Wout Faes andra mål, och är en härlig injektion i ett annars rätt trött Liverpool. Ikväll borde han fått kanske två poäng och denna gång ska inte allt för mycket lastas på honom, ett steg i rätt riktning och när det väl lossnar kan det lossna rejält.

Alex Oxlade-Chamberlain 5 (ut 62’)
Osynlig och tyvärr inte tillräckligt bra för Liverpool 2022/23. Man vill käre Ox mer än vad man kan kräva och frågan är om detta är det sista vi får se honom från start i Liverpool eller om Brentford blir ett avsked?

Kostas Tsimikas 6 (in 62’)
Ingen märkvärdig insats men kändes farligare än Robbo i offensiv riktning. Fick en genomkörare inför matchen mot Brentford. Varken bu eller bä.

Naby Keita 6 (in 62’)
Tycker Naby-lad gör ett fullt godkänt inhopp, och kanske snäppet högre än så. Var lugn, metodisk och smart i sitt spel idag. Ett hack i rätt riktning, bara hoppas att han för egen skull får vara skadefri ett tag.

Joe Gomez - (in 86’)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Stefan Bajcetic - (in 86’)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Matchens främsta spelare enligt redaktionen: Wout Faes (eller Thiago). Gott nytt år Reds!


TV: Se Pelé hyllas inför Londonderbyt

Emrik Johansson@emrik_johansson2022-12-30 23:35:00
Author

Fler artiklar om Liverpool