Lagbanner
Anfield, 2023-09-27 20:45

Liverpool - Leicester
3 - 1

Spelarbetyg efter Liverpool–Leicester 3–1 (0–1)

Spelarbetyg efter Liverpool–Leicester 3–1 (0–1)

Avancemang efter en i slutändan väldigt bra insats. Usel start men hemmalaget växte in i det och kunde till sist vinna komfortabelt. Men det enda någon minns efter onsdagskvällen är Dominik Szoboszlais superbomb.


Caoimhín Kelleher 6
Att det “bara” är en sexa i betyg är inte på något sätt Kellehers eget fel Han har helt enkelt för bra lagkamrater en sån här match. Chanslös på målet och i övrigt ställdes han inte på värst stora prov överhuvudtaget. Gör precis vad han ska med fötterna matchen igenom och även i luften. Noterbart att han fick på sig kaptensbindeln när Curtis klev av i 79:e minuten. Väldigt kul, och väldigt välförtjänt.

Curtis Jones 7 (ut 79’)
På sin plats för lite beröm tycker jag ändå. Fick chansen på “Trent-rollen” som inverterad högerback, där tidigare Joe Gomez och Stefan Bajcetic också fått testa sin vingar. Jag tycker han löser det bra. Håller ihop det bra defensivt överlag och kommer upp på precis rätt sätt i banan.

Ibrahima Konaté 7
Det blir mycket sjuor i backlinjen men det får vara. Vi vet vilken oerhört höjd Konaté har som mittback, i den här matchen visade han att han även kan vara stabil och gå in och helt enkelt “göra en dag på jobbet”. Bra utan att glänsa.

Jarell Quansah 8
Samma sak gäller i ganska hög utsträckning för hans mittbackskollega. Gör sannerligen inte bort sig i den här starten utan ser ganska självklar ut. Överlag duktig i duellspelet även om han blev rejält tunlad en gång centralt vilket kunde blivit ödesdigert. Visade även upp en fantastisk passningsfot när han vid ett tillfälle hittade ut till Ben Doak på rena rama “Virgil Van Dijk-manéer”. Finfin framspelning till Diogo Jotas avgörande mål.

Kostas Tsimikas 6 (ut 90’)
En annan dag, med ett sämre Liverpool, kunde grekens misstag i inledningen av matchen kostat avancemang. Den här gången gjorde det inte det, utan hemmalaget löste situationen. Frispark eller inte frispark, vad vet jag. Bättre kan han än att drälla med bollen på det sättet. Efter det tycker jag dock han spelade upp sig och visade bland annat upp några fina offensiva räder i perioder.

Harvey Elliott 8
Jättefin insats av Elliott. Han är precis så ansvarstagande och aktiv som han ska vara i det här sammanhanget. Det som kan skjutas in är att det finns mer att hämta i sista tredjedelen. Där behöver det bli lite mer kliniskt. Med det sagt, en bra insats. Conor Codys 72:a räddning på mållinjen i 96:e matchminuten var förvisso oflyt men ändå talande.

Wataru Endo 7
Stabilitet är ett ganska passande uttryck för vår nye japan. Endo sticker inte ut och står för de stora, matchvinnande aktionerna, men det är inte heller varför han ska vara där. Håller ihop mittfältet och är oerhört gedigen i allt han gör. Vaken passning till Szoboszlai där han vågar slå bollen framåt i banan på precis rätt sätt.

Ryan Gravenberch 5 (ut 65’)
Det känns som att det är lite startsträcka för nederländaren. Han känns trög med bollen och lyckas inte alls bidra på det sättet som man förväntar sig av honom. Att just han plockades av var talande. Ännu mer talande var det hans ersättare gjorde efter bara några minuter på planen, även om Gravenberch inte ska lastas för det.

Ben Doak 8 (ut 65’)
Fin insats av unge Doak. Borde förmodligen ha haft en straff i första halvlek och var oerhört företagsam i matchinledningen, hade dessutom ett skott i ribban. Försvann sedan en stund när Leicester-försvaret insåg att de behövde dubbla upp på skotten. Hade sedan några fina aktioner under slutet av sin tid på planen, bland annat en fin vrickning fram till Elliott innan Gakpos ribbträff. Kunde fått ytterligare några minuter i mitt tycke.

Cody Gakpo 7
Svårbedömd match för Gakpo. Ett fint och viktigt mål, men i övrigt lyckades han aldrig riktigt göra matchen till sin. Ganska bra men inga fyrverkerier. Vi kan nöja oss med att det var en cup-insats.

Diogo Jota 7
Jag satt i början av matchen och tyckte att han var den sämre av de tre framåt. Men så tog han sig mer och mer in i matchen och började skapa en hel del. Fick kröna sin kväll med en fantastisk

Dominik Szoboszlai 8 (in 65’)
Det där skottet förtjänar en tia i sig, men vi kan nöja oss med att ge Szoboszlai en åtta. Herrejävlar vilket skott. Vilken otrolig spelare det här är. Kort konstaterat är han precis så bra som jag aldrig ens vågade hoppas att han skulle vara.

Darwin Nunez 7 (in 65’)
Kom in som en frisk fläkt och rev upp precis de såren som behövdes i slutet av matchen för att stänga den. Nära att bli målskytt men lyckades inte hålla avslutet innanför stolpen.

Stefan Bajcetic (in 79’) 
Spelade för kort tid för att betygsättas. Fin brytning i slutet av matchen sedan Ibrahima Konaté lyckats störa en framforsande Leicester-spelare, den tar vi med oss.

Luke Chambers (in 90’)
Spelade för kort tid för att betygsättas. Väldigt kul för Chambers att få några minuter, det är väl det som går att nämna.

Matchens främsta spelare enligt redaktionen: Harvey Elliott.

Hugo Levinsson@Hugolevinsson2023-09-27 22:55:00
Author

Fler artiklar om Liverpool