Spelarbetyg efter Liverpool – Leicester City 3-3 (5-4)

En cupmatch med en dålig första halvlek och en bra andra halvlek fick vi se när Liverpool vände mot ett starkt Leicester-lag och tog sig vidare till semifinal i Carabao Cup. Liverpoolsweden ger er kvällens spelarbetyg:

Caoimhin Kelleher 7
Har en hektisk första halvlek. Kommer lite fel i positionerna kring 0-2-målet och inget att göra på de andra två. Gör ett par stabila räddningar och kontrollerar de långa bollarna samt fötterna bra. Två straff räddningar skjuter upp betyget för våran fantastiska QWE-WEEN.

Conor Bradley 5 (ut 46’)
Bradley fick en halvlek som högerback till förmån för Neco Williams första halvlek som högerytter. Han har ett bra kliv i offensiven och stabila lungor men ser fortfarande något ”valpig” ut i seniorfotbollen. Är ”roligare” att se honom i Youth League under våren.

Joe Gomez 5
Nej, det är svårt att känna igen Joe Gomez efter förra årets skadehelvete. Inte den mittbacken som känns som den givna ledaren. Hade svårt att bilda ett lås med Billy, blev något tryggare med Konaté men har långt kvar till att slåss om startplatser.

Billy Koumetio 4 (ut 46’)
Hade en tuff kväll med att hänga med Vardy och gänget. En av de ynglingarna som inte riktigt tar chansen när den ges i A-laget. Kommer behöva visa på en betydligt större stabilitet om han ska slå sig in i A-laget på mer regelbunden basis. Men frågan är om det inte lutar mot lånesejourer eller försäljning på den gode Billy.

Kostas Tsimikas 6 (ut 80’)
Slår bort en enkel pass som dessvärre leder till 0-1. Är sedan med och skapar 1-2 med sin farliga vänsterfot i offensiv riktning. Viktiga minuter inför de kommande ligaomgångarna där han får vikariera för avstängde Robertson.

Jordan Henderson 5 (ut 59’)
Ingen match som går till historian för kapten Hendo. Blev smått överraskad att han startade med tanke på tidigare sjukdom, men med ett skadeskjutet mittfält fick han drygt en timme att guidea ynglingarna. Hade velat att han tar på sig en (för TV-tittare) större ansvarsroll i sådana här matcher.

Tyler Morton 5 (ut 46’)
En spelare som kanske trivs på de större scenerna? Drog på sig ett gult kort redan innan tio minuter passerat och det hämmar så klart en central mittfältare. Utbytt mot rutin och en offensiv forcering i halvtid.

Alex Oxlade-Chamberlain 6
Inga tveksamheter på Ox avslut i dag. Bara banka dit bollen vid 1-2 och likadant vid sin straff. En fullt okej insats och i framtiden skulle jag vilja se Oxlade i en framskjuten mittfältsroll, mer likt en 10:a och inte en 8:a eller ytter som han alternerat mellan.

Neco Williams 6
Vår omvandlade högerytter fick 45 minuter som just högerytter innan han fick kliva ner på den mer vana högerbacken. Nickar fram till Firminos assist och har några farliga inspel och avslutningsmöjligheter i och kring Leicesters straffområde. Ingen supermatch men ingen katastrof.

Roberto Firmino 7
Får viktiga minuter efter ett långt skadeuppehåll och bidrar med assist till första målet. Ligger även bakom Jotas 2-3-mål men får inte spelet att stämma till 100 utan Mané och Salah kring sig kan jag tycka. Får en 6,5:a för att särskiljas från Taki och Jota.

Takumi Minamino 7
Taki ÄLSKAR cupen. Bidrar med assist till 2-3-målet och själv i protokollet vid kvitteringen. Visar att han kan göra jobbet offensivt och ska ges chansen om våra ytterspringare åker i väg på mästerskap. Missar sin chans att avgöra matchen i straffläggningen vilket tar ner betyget lite i en övrigt fin insats.

Ibrahima Konaté 6 (in 46’)
Kommer in och medan Liverpool blir bättre så bidrar han med ett större lugn där bak. Får viktiga minuter att fortsätta sin fina form och utmana Matip om platsen bredvid van Dijk i ett ordinarie mittlås.

James Milner 6 (in 46’)
Kommer in med mer rutin, sparkar ner ett par spelare och skapar ett mer lugn på mittfältet. En fin boll till Minaminos 3-3-mål. Dock börjar Milner se tröttare ut och jag undrar om denna säsong är den sista vi ser med Ja-mez Milner i Liverpool.

Diogo Jota 8 (in 46’)
Vilken kille Diogo är. Bevisar vilken klassvärvning han varit och vilket kap den summan var från Wolves. Blir lätt överskuggad av den säsong som Salah har men i dag kommer han in och skapar oro i Leicesters försvar. Gör själv 2-3 och har en nickskarv som är nära att ställa Schmeichel till 3-3. Piggt inhopp som ligger bakom vändningen, får även fullborda denna vändning med att slå in den avgörande straffen.

Naby Keita 7 (in 59’)
Borde gått hela vägen själv när Liverpool schabblade bort en kvitteringsmöjlighet strax efter Jotas reduceringsmål. Sedan har han ett skott som Jota nästan kan skarva in. Viktiga, och bra, minuter med tanke på matchningen som kommer och skadorna/sjukdomarna som finns i truppen.