Spelarbetyg efter Liverpool - Luton 4-1

Liverpool besegrade Luton med stora siffror under onsdagskvällen. Här följer betygen:

Caoimhin Kelleher 5
Okej, han tog något skott och slog några bra öppnande långbollar. Men målet får han absolut ta på sig och det är svårt att veta vad han sysslade med där. Som tur hotade Luton sällan och irländaren testades inte mycket mer.

Conor Bradley 7 (ut 68)
Lutons mål kom från Bradleys kant och även om nordirländaren inte kan belastas allt för mycket så kunde han ändå följt med motståndaren bättre. Gjorde överlag en bra insats och i andra halvlek fick vi se honom i flera offensiva aktioner med både skott och framspelningar. Var snabbtänkt då han med en “hockeyassist“ kastade ett snabbt inkast till Mac Allister som spelade fram Gakpo till 2-1.

Jarell Quansah 6
Kommer ur position vid Lutonmålet men gör annars en okej insats och blockar bland annat en chans i andra halvlek till hörna.

Virgil van Dijk 8
Nickade in kvitteringsmålet på hörna och gjorde överlag en för honom vanlig insats, vilket betyder stabilitet och trygghet.

Joe Gomez 7
Växte ju längre matchen led efter lite slarv i början. Bytte kant men behöll lugnet och släppte inte igenom mycket.

Wataru Endo 8
Underkastar sig sin roll perfekt. Gjorde precis det som krävs av honom och påminner om en rollspelare i amerikansk fotboll. Kom även fram offensivt i några lägen då han fördelade bollen vidare till farliga lägen för våra anfallsspelare.

Ryan Gravenberch 5 (ut 78)
En spelare som inte alltid fick till det denna kväll. Passivt agerat vid Lutons mål då han inte uppfattar löpningen som kommer in i straffområdet. Framåt testade han med något enstaka mediokert skott.

Alexis Mac Allister 8 (ut 89)
Slog hörnan till kvitteringsmålet och assisterade kort därefter Gakpo vid ledningsmålet efter en riktigt smart löpning. Smart (eller klok) var precis också ordet som kan beskriva mittfältarens insats matchen igenom.

Harvey Elliott 7
En av de som ville mest matchen igenom. Var med i nästan varenda anfall kändes det som. Passade, lirkade och sköt men trampade ibland på bollen och slog felpassningar vilket drar ner betyget. Fick dock till slut göra mål när han stänkte in 4-1 på tilläggstid i hans hundrade match för klubben.

Cody Gakpo 6
Lite svårbedömd insats. Hade några försök med blandad framgång, en tekniskt utförd konstspark och ett riktigt klumpigt skott där han sparkade motståndaren istället för bollen. Stod dock rätt i andra halvlek då Mac Allister slog in bollen på Gakpos panna och holländaren gjorde mål via ribban.

Luis Díaz 7 (ut 89)
Vad ska man säga? Sköt gång efter gång utan resultat. Hade flera dåliga toucher i avgörande lägen. Gav inte upp och fortsatte skjuta även i andra halvlek och efter sjuttioelva försök fann han till slut nätet efter att samtidigt ha lurat sin back.

Andy Robertson 7 (in 68)
Kom in och hade omedelbart en direkt påverkan på matchen då han vann bollen och assisterade Díaz till det matchavgörande 3-1-målet. Energisk.

Bobby Clark 6 (in 78)
Nyblivna 19-åringen kom in och gjorde inte bort sig i denna typ av matchbild.

James McConnell (in 89)
Spelade för kort tid för att betygsättas-

Jayden Danns (in 89)
Spelade också för kort tid för att betygsättas, men vilken debut ändå! Inblandad i 4-1 målet i sin första riktiga aktion i a-lagströjan. Var tvungen att googla grabben och hans pappa har en riktigt intressant karriär i Championship medan hans farfar tydligen varit både europeisk skateboardmästare och sjungit i Eurovisionen!

Matchens främste Liverpoolspelare enligt liverpoolsweden.se: Alexis Mac Allister

William Hiekkanenwilliam.hiekkanen@liverpoolsweden.seTwitter: @Wuvuzela2024-02-21 22:53:00