Spelarbetyg efter Liverpool - Manchester City 1-4

Manchester City lämnade Liverpool kvar på perrongen när titeltåget gick på Anfield i eftermiddag. 1-4 mot de ljusblå var Liverpools tredje raka hemmatorsk i en formsvacka som bara verkar bli längre och djupare.

Alisson Becker 1

Kan inte bli något annat än underkänt för Alisson. Var nära att strula till det redan i den första halvleken innan han kastade bort matchen helt i den andra. Övermodig, slarvig och nonchalant i sitt spel med fötterna vilket han fick betala för gånger två. Förmodligen hans sämsta insats i Liverpooltröjan, jag kan i varje fall inte komma på någon sämre.

Trent Alexander-Arnold 1

Godkänd offensivt där han hade ett par lovande inlägg och framför allt en underbar framspelning till Jones stora chans men defensivt var det under all kritik från engelsmannen. Hade otroliga problem med Raheem Sterling som snurrade upp honom rejält i samband med straffen och som tilläts kliva förbi alldeles för enkelt vid 1-0-målet.

Fabinho 2

Varnad och orsakade (lite olyckligt) en straff. I övrigt en godkänd insats från Fabinho som fortsätter att kämpa på som mittbacksvikarie.

Jordan Henderson © 2

Samma med Henderson som gör det han kan som mittback men som inte riktigt räcker till.

Andy Robertson 2

Ganska tyst eftermiddag från skotten. Något bättre i första halvlek. Hade inte samma defensiva problem på sin kant som TAA dock.

Gini Wijnaldum 2

En av Liverpools bättre spelare innan paus där han fick kämpa rejält för att hålla ställningarna på mitten. Hade en extra highlight-vänlig sekvens där han gjorde en sombrero över sin markering och kom ut ur en trasslig situation med bollen under kontroll.

Thiago Alcantara (ut 68’) 2

En svag tvåa för Thiago som tog ett gult redan i den tredje matchminuten. En dålig vana för spanjoren som blir mycket mer limiterad i sitt närkampsspel med en ostskiva hängandes över sig från så pass tidigt i matchen. Utbytt efter 70 minuter.

Curtis Jones (ut 68’) 3

En av få röda som såg någorlunda pigg ut i eftermiddag. Fin sekvens när han tar emot Alexander-Arnolds crossboll i steget, avancerar, och försöker böja in ett lågt skott intill Edersons bortre stolpe. Strax utanför men väl en bra aktion från den nyblivna 20-åringen.

Mohamed Salah

Fixade straffen och slog in den själv men var i övrigt inget större hot för gästerna. Själv är jag väldigt kluven till hela straffsituationen. Ja, Ruben Dias är där och fingrar på armen, men inte tillräckligt för att berättiga en straffspark, enligt mig. Oroande utveckling där VAR har fått domarna att helt glömma bort allt vad gråzoner heter utan bara kollar på om det är kontakt eller ej, hur stor och avgörande den är spelar liksom ingen roll längre.

Roberto Firmino (ut 85’) 2

Bra första halvlek där hans oväntade vristvolley överraskade Edserson. Fejdade ut efter paus.

Sadio Mané 2

Hittade tillbaka till samarbetet med Robbo i första men fejdade, liksom Firmino, ut i andra halvlek.

Xherdan Shaqiri (in 68’) 2

Var inne på plan i lite mer än tjugo minuter men hann inte utmärka sig i varken negativ eller positiv bemärkelse.

James Milner (in 68’) 2

Se ovan.

Kostas Tsimikas (in 85’) Spelade för kort tid för att betygsättas

Matchens främste Liverpoolspelare enligt liverpoolsweden.se: Curtis Jones

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2021-02-07 20:09:00