Lagbanner
Anfield, 2021-01-17 17:30

Liverpool - Manchester U
0 - 0

Spelarbetyg efter Liverpool - Manchester United 0-0

Spelarbetyg efter Liverpool - Manchester United 0-0

Liverpool misslyckades med att göra mål för tredje ligamatchen i rad när en på förhand het seriefinal på Anfield slutade mållös. Se spelarbetygen från matchen nedan.

Betygsskala
5 - Världsklass
4 - Mycket bra
3 - Bra
2 - Godkänd
1 - Underkänd 

Alisson Becker 4
Står rätt och gör en bra match med några viktiga räddningar när United tryckte på under en period i slutet av matchen. Visar som vanligt stor pondus och är stabil och bra med fötterna också i en del situationer.

Trent Alexander-Arnold 3
Ett klart fall framåt för Trent jämfört med de senaste matcherna. Slår en del fina crossar och bidrar mer som vi är vana vid att se honom.

Fabinho 4
Riktigt bra insats av brassen som står för en del otroliga och viktiga brytningar. Följsam och smart mot Rashford under hela matchen och är trygg och bra med bollen i övrigt.

Jordan Henderson 3
En stabil match av kapten Henderson som för andra ligamatchen i rad fick kliva ner och spela mittback. Precis som Fabinho gjorde han det bra mot den klart snabbare Rashford.

Andy Robertson 3
Gör aldrig en dålig match och ångar som vanligt på som en ångvält längs med sin kant. Hade ett par halvchanser ute ifrån sin kant där åtminstone kanske någon av dem var värd ett bättre öde.
 
Gini Wijnaldum 2 (Ut 89’)
Springer och sliter som vanligt föredömligt. Blandar och ger lite i övrigt och kan i vissa situationer försöka spela bollen snabbare och mer framåt istället för i sidled.

Thiago 4
Otroligt fin med bollen och det märks tydligt vilken skillnad det blir med spanjoren på plan. Lyckosam i en mot en spelet och han vill alltid spela bollen framåt så ofta det går och försöker hitta passningar och instick fram mot fronttrion. Måtte han hålla sig skadefri framöver!

Xherdan Shaqiri 2 (Ut 76’)
Inledde matchen piggt och vill precis som Thiago spela bollen så mycket framåt i banan det går. Sjönk dessvärre i kvalité ju längre matchen led.

Sadio Mané 2
Ingen vidare match från senegalesens sida. Hade det tufft mot snabbe och följsamme Wan-Bissaka.

Roberto Firmino 2 (Ut 85’)
En på gränsen till godkänd insats från brassens sida. Är precis som resten av fronttrion ganska kall för tillfället.

Mohamed Salah 2
Hade det väldigt svårt mot Shaw i kväll. Kom till några halvchanser inne i boxen men det har i ärlighetens namn inte varit samma självklara Mo Salah under den senaste månaden som vi blivit bortskämda med.

Curtis Jones 2 (In 76’)
Gjorde på inget sätt bort sig under de dryga sjutton minuter han fick.

Divock Origi (In 85’)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

James Milner (In 89’)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

***

Matchens främsta Liverpoolspelare enligt liverpoolsweden: Fabinho
 

Rasmus Karlssonrasmus.karlsson@svenskafans.com@_RasmusKarlsson2021-01-17 21:55:00
Author

Fler artiklar om Liverpool