Lagbanner
Spelarbetyg efter Liverpool - Manchester United
Thiago gjorde en monsterinsats och är vår MOTM. Vem tycker du var bäst?

Spelarbetyg efter Liverpool - Manchester United

Liverpool körde över United ännu en gång. Här kommer spelarbetygen efter kvällens batalj.

Alisson Becker 7
Alisson får knappt några skott på sig i matchen. Så där finns det inget att bedöma. Tydligt är i alla fall att vår målvakt bidrar till offensiven. Jag tänker på en utspark framför allt. Sanslös precision. Finns det någon målvakt i världen som kan matcha honom där?

Trent Alexander-Arnold 8
Detta börjar bli tjatigt. Det känns som jag skriver samma sak om Trent varje gång det är dags för mig att dela ut betyg. Men vad ska man göra? Han fullkomligt dominerar sin kant. Piskar inte in inlägg på samma vis som han brukar göra. Men kombinerar sig förbi, utmanar och gör så gott som allt rätt idag. 

Joel Matip 7
Driver upp bollen med sina älgkliv gång efter gång. Det ser alldeles för lätt ut emellanåt. Samma långa ben använder han för att fånga upp bollar som är på väg in bakom, för att sno undan bollen från en motståndare och för att bara stå där och vara den han är. 

Virgil Van Dijk 8
Dominant. Som en farsa när det vaknas föräldramatch på sjumanna. Vad mer ska jag skriva?

Andy Robertson 7
Om högerkanten är den kreativa sidan så är vänsterkanten den hårt arbetande. Så som det löps i defensiven är galet. Pulsklockan varnar, och då tittar jag bara på tvn. Med det sagt är det inte brist på kreativitet. Det både överlappas och kombineras på en hög nivå. 

Fabinho (ut 86´) 7
Jag brukar alltid hylla Fabinho för hans defensiva insatser, bollvinster och för att han är vår städgumma. Det är knappt att det går att göra idag, eftersom han inte fick chansen till det. Istället visar han vad han kan i den andra delen av banan. Flertalet gånger komemr han i lägen med bollen vid straffområdets kant. Ett minus får väl vara att han inte vågar avlossa. 

Jordan Henderson 7
Jag har länge varit en av dem som varit lite rädd när Henderson saknas i truppen. Så är det inte längre. Både tack vare den bredd vi nu besitter, men också för att jag börjat ana vissa tecken på en Henderson som inte är den han en gång var. Det ska sägas att han inte var dålig. Han vara bara inte lika briljant som många av de andra spelarna. Svårt att säga att man hellre skulle se någon annan i elvan efter att han varit med och krossat United. 

Thiago Alcantara (ut 80´) 9
Har man läst mina betyg tidigare så har man förstått att jag inte har speciellt svårt för Thiago. Jag har sett lite mellan fingrarna och låtit mig imponeras av så gott som allt. I dag däremot, går det väl inte att tycka annat än att det är show. Han gör precis vad han vill. Vissa gånger ser det ut som om Unitedspelarna inte ens vill gå på. De tittar bara. De vill inte bli totalt bortgjorda. Mästerlig insats, nog den bästa matchen han gjort i en Liverpooltröja. I en match mot United dessutom, inte svårälskat direkt. 

Luis Diaz (ut 70´) 8
Tillsammans med Robertson på vänsterkanten är det defensiv show. Som sagt. Löps något fruktansvärt i återerövringspressen. Offensivt visade han hur man på något märkligt vis lurar två(!) backar att försöka ställa offside när man inte ens är i närheten av att få bollen, för att på vis få ett försprång som inte går att fånga upp. Gjorde matchens första mål, ett av säsongens vackraste i min mening. 

Sadio Mané 8
Det första målet var otroligt vackert. Det andra var minst lika sevärt. Mycket tack vare Sadio Manés passning. Holmgren skrek rakt ut (föga förvånande), och han gjorde det med all rätt. Ingen trodde att den passningen skulle komma. Förutom Salah då möjligen. Gör en mycket bra insats som nia. Gör matchens tredje mål dessutom. Ett riktigt klassavslut det med.

Mohamed Salah 8
Är högst delaktig i matchens första mål. Konststycket. Gör efter det matchens andra mål. Också ett konststycke. Det är sanslöst vilken bredd vi har nu när Salah tycks vara i form igen. Visst, tappar bollen ett gäng gånger, och allt det där vi lärt oss leva med att han gör. Men det går inte att göra annat än att acceptera det när han producerar. Tre poäng är tre poäng.

Diogo Jota 7 (in 70´)
Kommer in i matchen i ett skede där Liverpool drar tillbaka trupperna en aning. Får därför inte samma förutsättningar som de tre andra spetsspelarna. Men han gör precis det han ska göra. Kanske lite till. En fin assist till Salah som innebär 4-0. Nivån på våra anfallsspelare är löjlig. Och inte Lambert och Borini-löjlig.

Naby Keita (in 80´)
Spelade för kort tid för att betygsättas. 

James Milner (in 86´)
Spelade för kort tid för att betygsättas. 

Matchens bäste Liverpoolspelare enligt liverpoolsweden.se: Thiago Alcantara 
 

Wilhelm EdlundTwitter: @WilhelmEdlund2022-04-19 22:54:00
Author

Fler artiklar om Liverpool