Spelarbetyg efter Liverpool – Manchester United 7-0

En riktigt jämn första halvlek mynnade ut i en uppvisning utan dess like när Liverpool mosade sina bittra rivaler. Här kommer Liverpoolredaktionens spelarbetyg från överkörningen.

Alisson 7
Stod för några rutinmässiga räddningar i den första halvleken. I den andra halvleken höll han på att ställa till det ett par gånger strax efter 3-0-målet, därefter hade han inte särskilt mycket att göra förutom att han kom ut på ett bra sätt och såg till så att vinkeln för Rashford inte var den bästa när han rullade bollen i stolpen.

Trent Alexander-Arnold 9
Slog ett antal helt otroliga passningar samtidigt som han var resolut i försvarsspelet. Efter att han fått rejäla skopor med kritik tidigare under säsongen visar han i dag varför han under så många säsonger lyfts fram som världens absolut bästa högerback.

Ibrahima Konaté 8
Solid som vanligt. Hoppas bara att han kan hålla sig skadefri framöver. Kan han det kommer det bli väldigt svårt att göra mål på Liverpool med honom och van Dijk där bak.

Virgil van Dijk 8
Oj vad det synts sen han kom tillbaka från skada hur viktig han är för Liverpool. Fyra nollor på fyra matcher med den så stabile försvarsgeneralen.

Andy Robertson 8
Fantastisk assist till det förlösande 1-0-målet i slutet av den första halvleken där han håller i den och slår den i precis rätt läge. Hade genomgående riktigt bra leveranser in i boxen, något vi inte blivit bortskämda med från skotten under den senaste tiden.

Jordan Henderson 8 (ut 78´)
Riktigt vass insats från kaptenen. Såg verkligen ut som han kunde göra när han var som allra bäst i dag. Bidrog dessutom med en assist.

Fabinho 8 (ut 78´)
Precis som i onsdags mot Wolves såg vi återigen en Fabinho i sitt allra bästa slag i dag. Positionerar sig helt rätt och kliver upp i precis rätt läge för att bryta.

Harvey Elliott 8
Började matchen riktigt bra där han hela tiden valde rätt alternativ. Mot slutet av den första halvleken slarvade han dock ett par gånger i farliga lägen, något som kunde kostat. Därefter stod han för en fin assist till 2-0-målet direkt i öppningen på den andra halvleken.

Mohamed Salah 10
Helt otrolig match från egyptiern som älskar att möta Manchester United. Har nu 31 mål och assist på 29 matcher mot dem röda djävlarna. Stod för matchens delikatess när han snurrade upp Lisandro Martinez på läktaren innan han spelade fram Gakpo till nederländarens andra i matchen. Går verkligen inte att ge något annat än full pott efter den här insatsen.

Cody Gakpo 10 (ut 78`)
Nederländaren såg lite kantig ut till en början under hans tid i Liverpool. Men under de senaste matcherna har han verkligen växlat upp och i dag står han för en helt otrolig prestation. Målen han gör i dag är dessutom båda av allra högsta klass där chippen till 3-0 är något som jag skulle kunna titta på om och om och om igen.

Darwin Núñez 9 (ut 78`)
Var knappt med i matchen i den första halvleken. Efter halvtidssnacket exploderade han och bara någon minut in i den hade han knoppat dit 2-0. Det följde han upp med att nicka in ytterligare ett och formen uruguayanen visar upp sig nu är helt otrolig.

Inhoppare:

Stefan Bajcetic 7 (in 78´)
Var riktigt bra under det inhoppet han fick. Vann boll högt upp i plan flera gånger.