Lagbanner
Spelarbetyg efter Liverpool – Newcastle 4–2

Spelarbetyg efter Liverpool – Newcastle 4–2

Liverpool inledde 2024 på bästa sätt. Laget slog, efter mycket om och men, Newcastle med 4–2. Liverpoolredaktionen ger er betygen när Liverpool rycker i toppen av tabellen.

Alisson 5
Som alltid svårt att sätta betyg på sådana här insatser. Släpper in två mål där han inte kan lastas på något av de och utöver det händer det inte så mycket mer. Säker med fötterna och plockar något inlägg och långskott. Varken bu eller bä.

Trent Alexander-Arnold 6
Farligheterna från bortalaget kommer från högerkanten i dag, och den defensiva stadgan mellan Szoboszlai, Konaté och Trent var inte riktigt där och det syntes vi ett par tillfällen. I övrigt är han med och startar en hel drös av anfallen med passningar likt en varm kniv genom smör. Är även nära på att utmana Garnacho om årets mål med en galen volley utan vinkel, men men. Får nöja sig med en godkänd insats, lite för mycket felpassningar för att nå upp till en sjua.

Ibrahima Konaté 7
Har ett par Matip-utflykter i den första halvleken och var ganska nyttig i det offensiva uppbyggandet men blev alltmer anonym desto längre matchen flöt på. Vinner ett par dueller och är tryggheten själv med fötterna, även fast jag gärna sett att han stötte upp Trent lite mer.

Virgil van Dijk 6
Klockren med fötterna, och skrämmer motståndarna med sin aura. Hamnar således knappt i några dueller men vinner de allra flesta han behöver ta. Lite slappt agerande på hörnan som leder fram till 3–2-målet för klart att van Dijk måste vara främst i mixen för att ta bort motståndarnas alternativ på en hörna.

Joe Gomez 6
När jag snabbt summerar matchen för mig själv kommer jag knappt ihåg Gomez. Vet att jag tyckte att han såg lugn och stabil ut vid något tillfälle i den första halvleken, men kan inte nämna när och varför. Statistiken talar även det för en ganska anonym match men där han gör vad som krävs. Typ så.

Dominik Szoboszlai 5 (ut 64’)
Tycker hans agerande är ganska tafatt och väldigt nyårsdagen kompatibelt. Tyckte personligen inte att ungraren var särskilt bra men har trots allt det ganska okej siffror. Lite bakfylla och hade alla möjligheter till att göra mer av denna match.

Wataru Endo 7 (ut 75’)
Har verkligen kommit in på sin plats och hittat sin roll i laget, och nu ska han åka i väg med Japan. Trist. Det blir ett tapp för Liverpool som verkligen dragit nytta av Endos simpla beslut. Vinna boll, släppa den till någon mer tekniskt begåvad men ändå våga lite på sin egen förmåga.

Curtis Jones 8
Vinner flest dueller bland mittfältarna, har en hög nivå i passningsspelet med vissa dippar här och var och är framför allt väldigt bra på att ta fram bollen. Får kröna en gedigen insats med att stå på rätt ställe vid rätt tillfälle och gör 2–1-målet.

Mohamed Salah 9
Oj vilken nivå denna lirare håller, och oj vad rädd man är för vad som komma skall när han försvinner till de Afrikanska mästerskapen. Liverpool skapar över 7(!) i xG denna match och Salah ligger bakom mycket av det. Bränner en straff men revanscherar sig med att göra två mål och en assist som med bättre effektivitet bland kollegorna hade kunnat vara betydligt högre.

Darwin Núñez 5 (ut 64’)
Jag känner mig lite taskig, och jag älskar Darwin. I dag har han ganska mycket oflyt och en storspelande Dubravka i vägen men tyvärr så MÅSTE uruguayanen få det att lossna. Kunde och kanske borde själv stått för fyra mål men lämnar matchen mållös. Starkt däremot att behålla kylan efter det stora brännandet och spela fram Salah till 1–0-målet. Det ska han ha.

Luis Díaz 8 (ut 64’)
Är i en timme matchens bästa spelare. Ligger bakom väldigt mycket i Liverpools anfall och hittade en formtopp som inte kunnat synas till den senaste tiden. Har Jotas återkomst satt fart på colombianens ben igen? Vi får hoppas så. Får i dag ett mål bortdömt för offside och ligger bakom den första straffen och bidrar utöver det med lite show. Mycket roligt att se och en viktig insats nu när anfallet behöver ersätta Salah.

Ryan Gravenberch 6 (in 64’)
Har ett sjuhelsikes mycket bättre inhopp i dag än den senaste tiden och är 100 procentig i passningsspelet. Kommer in i matchen och är en del av trion i Klopps första byten som faktiskt räddar denna match.

Cody Gakpo 7 (in 64’)
Kommer in och stökar till det för Newcastle, och även fast spelet inte var så bländande från nederländaren så lyckas han ändå peta in en boll. En stark egenskap och han vill nog komma i gång när speltiden det kommande kommer bli mer.

Diogo Jota 7 (in 64’)
Åh vad det är underbart att ha dig tillbaka. Kommer in och är raka motsatsen till ineffektiv. Spelar fram Curtis Jones direkt och faller till synes lätt (och onödigt) när den andra straffen blåstes. Får en ”halv” assist till i stället för ett mål. En bra insats som kunde blivit mer om han ville och Salah inte var så girig.

Alexis Mac Allister 6 (in 75’)
Tillbaka från skada och fick en kvart. Spelar en fantastisk yttersida fram till Jota som leder till straffen och är nästintill fläckfri i allt det andra också.

Matchens främsta spelare enligt LiverpoolSweden: Mohamed Salah, tätt före Jones och Diaz.

 

Emrik Johansson@emrik_johansson2024-01-01 23:38:00
Author

Fler artiklar om Liverpool