Lagbanner
Spelarbetyg efter Liverpool - Newcastle United 2-1

Spelarbetyg efter Liverpool - Newcastle United 2-1

Liverpool gick segrande ur matchen mot Newcastle. Här kommer spelarbetygen.

Alisson Becker 5
Vaktar hemmaburen ganska sysslolöst matchen igenom, förutom vid tillfället då han försökte förhindra Isaks mål som gav bortalaget ledningen. Stabilt spel med fötterna och fick agera vändningsspelare ett flertal gånger.

Trent Alexander-Arnold 5 (ut 71)
Vill man förhindra Liverpool från att skapa målchanser så är att strypa våra ytterbackars möjligheter att få stå och piska in inlägg ett bra ställe att börja på. Newcastle lyckades med det och Trent kom aldrig riktigt in i matchen.

Joe Gomez 6
Den bättre av dom två mittbackarna, helt klart. Trots att laget bara släppte in en balja i vad som trots allt blev en vinstmatch – så kändes försvaret allt annat än stabilt. Det var svajigt på ett sätt som är svårt att beskriva och det känns som att många situationer reds ut i sista sekund.

Virgil van Dijk 6
Van Dijk bär delat ansvar i problemet som nämns precis ovanför.

Andrew Robertson 5 (ut 71)
Precis som med Trent så fanns det en saknad av offensiv slutprodukt idag. Det var eventuellt anledningen till att ytterbacksduon fick lämna planen en bit in på andra halvlek.

Fabinho 7
Han agerade som den balansspelare han behöver vara när denna typ av matchbild uppstår.

Harvey Elliot 9
Den unge engelsmannen fullständigt dominerade mittfältet idag med sin kvickhet och sina kroppsfintiga släpmottagningar.

Jordan Henderson 6 (ut 71)
Han malde på under sin tid på plan, även om han till och från känns som en stoppkloss in anfallen. Han är bättre utan boll numera.

Mohamed Salah 7
På ett sätt så försvann egyptiern lite där ute på högerkanten – men och andra sidan så hotar han nästan varje gång som han får bollen. Assisterade Firmino vid kvitteringen.

Roberto Firmino 9
Om en falsk nia hade haft en egen siffra så hade Firmino haft den på ryggen. I denna match så kändes det som att brassen var överallt och att han deltog i alla skeden av spelet. Han dunkade själv dit kvitteringen på ett elegant sätt.

Luis Diaz 7
Nyförvärvet från i vintras visade mycket av sina tekniska färdighter och sin snabbhet. Däremot så känns han inte lika oförutsägbar som Mané var, och det är något vi saknar.

James Milner 6 (in 71)
Kom in och gör det han ska – stänger sin högerkant för att ge kreativiteten i den centrala ytan en ärlig chans.

Kostas Tsimikas 5 (in 71)
Det kändes mest som att han klev in på planen med vad som måste ha varit ett par grusdojor på fötterna. Han halkade mest omkring vid inläggsförsöken.

Fabio Carvalho 8 (in 71)
En spelare som har visat att han förtjänar en startplats i derbyt som spelas i helgen. Han kom in med en enorm energi som förändrar matchbilden och han avgör sedan med matchens sista spark.
 

Matchens främsta Liverpoolspelare enligt liverpoolsweden.seRoberto Firmino

Ludvig Wadellludvig.wadell@liverpoolsweden.se@LudvigWadell2022-09-01 00:34:00
Author

Fler artiklar om Liverpool