Lagbanner
Spelarbetyg efter Liverpool - Newcastle United: 3-1

Spelarbetyg efter Liverpool - Newcastle United: 3-1

Här kommer spelarbetygen efter Liverpools vinst mot Newcastle på Anfield


Alisson Becker 6
Har otur och hamnar på “fel ben” vid 0-1 målet och hinner inte tillbaka innan Jonjo Shelveys avslut nått nätmaskorna. Viktig räddning när Saint-Maximin skänktes en chans. Även bra med på Shelveys frispark men överlag en lugn kväll för brassen.

Trent Alexander-Arnold 7
Inläggen men framförallt hörnorna var inte lika vassa som vi är vana vid. Står dock för en fantastisk brytning mot Ryan Frasier och stänger även matchen med en rakt rakt upp i krysset.

Joel Matip 6
Stabil som gång på gång denna säsong men inte lika testat ikväll som sin mittbackskollega. Ibland lite rivig när han går upp i rygg och ger bort en del onödiga frisparkar på grund av detta.

Ibrahima Konaté 8
Inledd tufft i Liverpool men går nu från klarhet till klarhet. Vikarierade ikväll för den Covid-sjuke Virgil van Dijk och spelade i princip med samma pondus och klass som holländaren hade gjort. Följsam matchen igenom och står för en fantastisk brytning i den första halvleken.

Andrew Robertson 6
Som alltid livlig på kanten och samspelet med Mané blir bara bättre och bättre för varje match. Likt sin ytterbackskollega så var inte inläggen eller hörnorna lika bra som vi är vana vid.

Jordan Henderson 6
Fick ta över Fabinhos roll ikväll och det märks att de inte är samma spelartyp. Vill fortfarande dra lite för mycket framåt, vilket självklart gör oss farligare offensivt men likaså mer sårbara defensivt. Något som hade kunnat straffa sig mot tuffare motstånd.

Thiago Alcantara 5 ut 90
Inte spanjorens bästa kväll ikväll. Svag rensning före 0-1 och höll på att bjuda Saint-Maximin på ett mål också. Spelade upp sig i andra men inte lika dominant som vanligt. Märktes att radarpartnern Fabinho saknades.

Alex Oxlade-Chamberlain 5 ut 73´
Tufft igen för “The Ox”. Han springer och springer och springer, men sen tar det stopp. Testar något skott här och där men ikväll ville det inte funka för engelsmannen.

Mohamed Salah 7 ut 73´
Ännu en kväll där Salah visar sin storhet. Trots att det “bara” blev ett mål är han Liverpools främsta offensiva spelare under tiden han är på plan. Med lite mer flytt ikväll får han även med sig ett par assist. 

Diogo Jota 7
Likt hur det har varit för Jota några gånger den här säsongen så tar det en stund innan han skjuter in sig. Har ett skott precis utanför i första och behöver även två chanser för att få in kvitteringsmålet. Olycklig att inte bli tvåmålsskytt i slutet när Newcastle rensade på mållinjen.

Sadio Mané 7
Enligt mig en av Manés bättre insatser på senare tid. Högst delaktig i de två första målen och med lite bättre avslut själv hade även han gått hem med minst ett mål i protokollet ikväll.

Roberto Firmino 5 in 73´
Skönt att få se Bobby tillbaka på planen. På vanligt vis kommer han in och försöker låsa upp motståndar försvaret med smarta lösningar samt kreativa löpningar. Får även med sig en assist till Trents mål. 

Naby Keita 6 in 73´
Väldigt livlig när han kom in. En fin framspelning till Mané som borde resulterat i en assist. Testade även på ett par avslut, varav ett Dubravka verkligen behövde sträcka ut för att nå.

James Milner N/A in 90´
Spelade för kort för att betygsättas.

Matchens främsta Liverpoolspelare enligt liverpoolsweden.se: Ibrahima Konaté

Rasmus Hjortling Olofsson2021-12-16 23:18:00
Author

Fler artiklar om Liverpool