Lagbanner
Spelarbetyg efter Liverpool - Norwich 2-1

Spelarbetyg efter Liverpool - Norwich 2-1

Här kommer kvällens spelarbetyg efter Liverpools vinst mo Norwich City i den femte rundan av FA-cupen:

Alisson Becker 6
En kväll där inte mycket fanns att göra för vår käre målvakt. Kan absolut inte lastas för målet och står sedan för en fin räddning i matchens slutskede, men överlag en väldigt sysslolös afton. 

James Milner 6
Innehar ju inte samma offensiva kvaliteter som Trent Alexander-Arnold men gör absolut inte bort sig. Stabil bakåt och bidrar ändå någorlunda offensivt.

Ibrahima Konate 6
Överlag en bra match, men är lite för ivrig och går bort sig i samband med Norwich reduceringsmål. Bra med boll och utöver målet så är han defensivt stabil, men det drar ner betyget något.

Joe Gomez 5
Märks fortfarande att Gomez är lite ringrostig. Växer in i matchen, men är till skillnad från sin mittbackskollega lite för passiv vid Norwich mål. Även om betyget inte blir det högsta så är Gomez på väg åt rätt håll och det tycker jag är allt man kan kräva.

Kostas Tsimikas 7
Återigen en bra match från “The Greek Scouser”. Livlig offensiv och bra defensivt. Borde fått ett gyllene läge att göra sitt första Liverpool mål, men Divock Origi valde att avsluta själv.

Jordan Henderson ut 61 6
En okej match från kaptenen. Bidrar med stabilitet och märks att denna försvinner lite när han lämnar planen. 

Alex Oxlade-Chamberlain 6
Blandar och ger. Stundtals står han för väldigt fina offensiva räder medans det ibland inte funkar alls. Testade ett par avslut utifrån utan lycka.

Curtis Jones ut 46´ 6
Tycker han gör en mycket bra första halvlek, så måste ha varit en känning eller något, för annars förstår jag inte bytet. Otur att han inte får utdelning med sitt avslut som var väldigt likt den han skruvade in mot Everton häromåret.

Takumi Minamino 8
Liverpools “cup man” levererade igen. Tvåmålsskytt ikväll, där kanonen till 2-0 verkligen sticker ut. 

Divock Origi ut 84´ 7
Gör mycket nyttigt och är mer delaktig i spelet än vad han varit tidigare. Smart passning till Minamino innan 1-0, där han lätt kunde valt att avsluta själv.

Diogo Jota ut 84´ 6
Jota gör en bra match, men borde nog ha lämnat Anfield som målskytt ikväll. Viktig i offensiven men får inte till det sista lilla själv. Hade med lite tur kunnat få med sig en straff.

Harvey Elliott in 46´ 6
Kommer in i paus och gör det bra. Serverar Jota via ett vackert inlägg som borde resulterat i en assist. Viktiga minuter för Elliott som kommer allt närmare formen han var i före skadan.

Tyler Morton in 61´ 5
Har inte fått så mycket speltid i samband att flera ordinarie mittfältare kommit tillbaka från skada och det märktes. Liverpools kontroll över matchen försvann lite när ynglingen kom in. Även om det inte var hans bästa insats är jag säker på att minuterna ikväll kommer vara nyttiga framöver.

Luis Diaz in 84´
Spelade för kort för betyg

Sadio Mané in 84´
Spelade för kort för betyg

Matchens främsta Liverpoolspelare enligt liverpoolsweden.se var Takumi Minamino

Rasmus Hjortling Olofsson2022-03-02 23:30:00
Author

Fler artiklar om Liverpool