Spelarbetyg efter Liverpool - Norwich 5-2

Det var Heavy Metal á la Jürgen Klopp idag. Full fart framåt från första stund. Näten rasslade på båda sidor varav fem gånger bakom George Long i Norwichmålet.

Alisson Becker 7
Ali fick mer att göra än vad vi kanske hade förväntat. Han gjorde i vanlig ordning det mesta bra. Han var chanslös på det första baklängesmålet och även det andra såg väldigt svårt ut.

Conor Bradley 9 (Man of the Match)
Conor regerade högerflanken, var aggressiv, rivig och bollskicklig. Han stod för matchens prestation när han först vann bollen, sedan väggspelade med Diogo Jota och sedan assisterade Darwin Núñez till 2-1. Conor sprang mest av alla och när han stupade reste han sig och bara fortsatte. Sedan avslutade han med ytterligare en assist, denna gång till till Ryan Gravenberch som spikade slutresultatet till 5-2.

Ibrahima Konaté 8 (ut 55 min)
Ibou var försvarsgeneral idag. Han är stark som en oxe och vinner allt som går att vinna. Försökte sig på långpassningar som inte alltid gick hem. Bytte mot Virgil van Dijk tio minuter in i andra halvlek.

Jarrel Quansah 7
Det lyser jättetalang om Jarrell. Stark, följsam och bra med bollen. Han stod för en del felbeslut, men han är ung, fyller 21 år i morgon, den 29/1. Han stod för en riktig läckerhet i slutet av första halvlek när han med yttersidan direktskarvade en höjdboll till Curtis.

Joe Gomez 7 (ut 55 min)
Joey fick mycket utrymme att kliva in i planen och anfalla. Han gjorde en habil insats, men visst är han bättre defensivt än offensivt. Publiken kanske ska sluta skrika; skjut! Det finns nog en anledning till att han aldrig har gjort mål. Lämnade för Andy Robertson i 55:e minuten.

Ryan Gravenberch 6
Ryan blandar och ger i vanlig ordning. Han såg väldigt loj ut när Ben Gibson nickade in 1-1. Det behövs mer aggressivitet och distinktare beslutsfattande, men det kommer nog med mer spel och ökat självförttroende. Ryan fick spela hela matchen idag vilket betalade sig då han rakade in 5-2 i den 95:e minuten.

James McConnell 8 (ut 79 min)
Debut från start för James och han levererade. Han var pigg, rapp och bra med bollen. Han slog en fantastisk pass som Curtis nickade in till 1-0. Han rörde sig över stora ytor och spelade klokt och enkelt. Gick ut efter väl förrättat värv i 79:e minuten.

Curtis Jones 8 (ut 55 min)
Kvalitet rakt igenom. Lugn, trygg och bollskicklig. Och vilken timing när han smög bakom Norwichförsvaret och nickade in 1-0. Curtis var planens bästa mittfältare vilket numera har blivit kutym.

Diogo Jota 8
Mr Clinical slog till när chansen dök upp. Krutade på i ett lurigt halvvolleyläge och George Long i Norwichkassen var chanslös. Diogo var också följsam i spelet och stod för flera fina framspelningar. Han hade några chanser till men då var matchen redan i hamn. Fick spela hela matchen och var farlig in i det sista.

Darwin Núñez 7 (ut 66 min)
Darwin rev, ryckte och skapade stress hos Kanariefåglarna. I tionde minuten sköt han bollen i stolpen, för vilken gång i ordningen? Men vår uruguayan hänger inte läpp, han fick till en funktionell mottagning på Conor Bradleys utsökta pass och dundrade in kulan så nätet vid Anfield Road rasslade. Välförtjänt.

Cody Gakpo 5
Det var lite av gamla Darwin över Cody idag. Han kom i fina lägen, men fick inte alls till avsluten. Cody är en bollskicklig spelare, men han är inte inne i stimmet för närvarande. Han fick spela hela matchen vilket kanske kommer att dröja tills nästa gång.

Virgil van Dijk 8 (in 55 min)
Kapten kommer in, regerar och skallar in 4-1 på Dominik Szoboszlais hörna. Cool as you like.