Lagbanner
Spelarbetyg efter Liverpool - Nottingham Forest: 3–0

Spelarbetyg efter Liverpool - Nottingham Forest: 3–0

Liverpool gjorde processen kort med Nottingham Forest idag, här kommer spelarbetygen efter segern.

Alisson Becker 6
Kom ut bra i början av den första halvleken, men för omväxlingens skull så fick vår kära brasse vara ganska sysslolös denna eftermiddag. 

Trent Alexander Arnold 7 ut 89´
En stabil insats av vice kaptenen som är nyttig i såväl offensiven som defensiven. Drar på sig en lite onödig varning under den första halvleken. 

Ibrahima Konate 7
Precis som hela försvaret så hade han inte allt för mycket att göra denna eftermiddag. Men stabil när han väl sattes på prov. 

Virgil van Dijk 7
Precis som för Konate så var det en lugn söndag, men samtidigt så var Van Dijk, som vanligt, bra med bollen. Vår käre kapten stod för flera fina öppnande passningar. 

Kostas Tsimikas 6
Inte på något sätt dålig, men det är märkbart i framförallt offensiven att Robertson bidrar med mer. 

Alexis Mac Allister 8
Enligt mig är det hans kanske bästa match i Liverpooltröjan. Han vinner så otroligt mycket boll idag, speciellt precis innan 1–0-målet och även om han inte är någon renodlad 6:a så känns han mer och mer trygg där varje vecka. 

Dominik Szoboszlai 9
Oj oj oj vad Szoboszlai är bra. Otroligt i såväl offensiven som defensiven och idag låg han bakom det mesta. Fick kröna dagen med två assist.

Ryan Gravenberch 6 ut 59`
Ingen svag insats av nederländaren som imponerade stort i Europa League tidigare i veckan, men av mittfältstrion idag var han den som uträttade minst. 

Mohamed Salah 7
Delaktig, men inte lika dominant som han kan vara. Trots det så gör han mål igen samt en hockeyassist till andra målet, så det går absolut inte att gnälla på Salah.

Darwin Nunez 7 ut 80´
Mot Toulouse prickade han stolpen när han hade öppet mål, idag var han mer klinisk när han fick bollen framför tom bur. Överlag väldigt delaktig, något jag tycker han varit under majoriteten av matcherna i år. 

Diogo Jota 7 av 59`
Höll sig framme och satte dit det så viktiga 1–0-målet. Efter det hade han ett par chanser till, men överlag den minst delaktiga av fronttrion. 

Cody Gakpo 6 in 59´
Viktigt med ytterligare minuter efter skadan han ådrog sig mot Tottenham. Hade han varit lite mindre ivrig i slutet hade han nog kunnat hålla sig onside. 

Harvey Elliott 6 in 59
Fick en bra chans att utöka ledningen till 3–0-direkt när han kom in men avslutet blockerades. Ville mycket och det uppskattas alltid från en inhoppare. 

Wataru Endo in 80´
Spelade för kort för att betygsättas.

Joe Gomez in 89´ 
Spelade för kort för betyg.

Matchens främsta Liverpool-spelare enligt liverpoolsweden.se var Dominik Szoboszlai

TV: Jotas fina målgest vid Liverpools 1-0-mål
 

 

Rasmus Hjortling Olofsson2023-10-29 17:10:00
Author

Fler artiklar om Liverpool