Spelarbetyg efter Liverpool - RB Leipzig 2-0

Äntligen en seger på hemmaplan, tyvärr var det inte på Anfield. Här kommer spelarbetygen från matchen.

Alisson 3
Läste spelet bra och kunde därmed rädda Olmos skott efter tio minuter. Däremot ett tveksamt ingripande när han räddas av Thiago. Värderade annars bra med fötterna och rensade bort ett antal farliga instick från Leipzig.

Trent Alexander-Arnold 2
Tycker att Trent och Robertson var de som imponerade minst i dagens insats, men det betyder inte att de var svaga. Eftersom vi kom till matchen med en 2-0 ledning hade de förmodligen direktiv om att inte kliva fram lika mycket som vanligt och detta ledde till mer tillbakadragna roller.

Nathaniel Phillips 4
Onödigt försök till stötbrytning som ledde fram till Leipzigs första riktiga chans efter tio minuter. Ett monster i huvudspelet matchen igenom och har, med bortseende från någon enstaka match, bara gjort bra insatser sedan han tvingats hoppa in i försvaret. Börjar övertyga mig mer och mer att han faktiskt kan platsa i toppfotbollen. Född 30 år för sent.

Ozan Kabak 3
Skrev det efter matchen mot Chelsea, men det är värt att repetera. Kabak har följt upp några inledande skakiga insatser med flera bra prestationer. Inte lika dominant som sin mittbackskollega, men ytterligare en bra insats.

Andrew Robertson 2 (Ut 89)
Se Trent Alexander-Arnold. Var däremot snäppet svagare än Trent i försvarsspelet och borde nog få vila någon match snart, speciellt eftersom Tsimikas är tillgänglig igen.

Fabinho 4
Äntligen, äntligen, äntligen tillbaka på mittfältet. Fyller dels en defensiv funktion som varken Thiago eller Wijnaldum gör, men tillåter även de båda att flytta högre upp i planen i mer kreativa roller. Dominant återkomst till mittfältet.

Thiago 3 (Ut 72)
Fin löpning i början av matchen, men borde nog ha gått på eget avslut istället för att passa. Akrobatisk insats och bjöd bland annat på en karatesparkspassning som frispelade Salah. Verkade hitta rätt till höger på innermittfältet, har ju främst figurerat som sexa eller till vänster tidigare.

Georginio Wijnaldum 3 (Ut 82)
Kapten för dagen och gjorde ett jättejobb i det tysta. Bolltrygg, passningssäker och en gigant i återerövringspressen.

Mohamed Salah 3
Dåligt avslut där han visar Gulacsi vart han vill skjuta, för att sedan placera skottet precis där. Löpte mycket och ofta i rätt ytor, men hade inte rätt skärpa. Verkade trött i andra halvlek, men som vanligt gör han ändå de ack så viktiga 1-0 målet.

Diogo Jota 2 (Ut 72)
Blivit överraskad av vilken “ful” spelare han är. Lägger alltid in små armbågar och tjuvknep för att vinna ett övertag över sin försvarare och bidrar med en fulhets dimension som behövs i detta lag. Ska göra 1-0 i slutet på första halvleken och lät därmed dubbelmötet leva in i andra halvlek. Assisten gör det nästan till en trea, men prestationen i sin helhet lämnade lite att önska.

Sadio Mane 2 (Ut 89)
Ser fortfarande lite ringrostig ut i spelet, men fick göra ett mål vilket förhoppningsvis kan öka självförtroendet igen.

Divock Origi 3 (In 72)
Magisk inspelning till 2-0 målet.

Naby Keita 3 (In 72)
Hockeyassist till 2-0 målet. Gör ett mycket fint inhopp där han visar prov på sina fina fötter. Snacka om bra effekt på ett byte.