Lagbanner
Spelarbetyg efter Liverpool - Southampton 3-0

Spelarbetyg efter Liverpool - Southampton 3-0

Avancemanget säkrades till kvartsfinalen i FA-cupen efter ungdomarnas uppvisning. Här kommer redaktionens spelarbetyg efter segern.

Caiomhin Kelleher 8
Hade det hett om öronen i början där han tvingades parera tre gånger på väldigt kort tid från Mara och Sulemana. Räddade på nytt från Sulemana i inledningen av den andra halvleken och gjorde det som krävdes från hans sida och lite till ikväll. Viktigt att han är i form med Alisson borta någon månad till.

Conor Bradley 7
Alltid lika frejdig längs sin högerkant, vilket vi blivit vana med den senaste tiden. Hade några inspel som kunde resulterat i något och var nära att själv göra mål med en läcker yttersida som gav en retur som Danns rakade in.

Jarell Quansah 9
Helt galet hur bra denna mannen är med tanke på att det är hans första säsong på den här nivån. Han är stark, positionssäker, snabb, har bra tajming och sedan på det även en fin passningsfot. Han har med andra ord hela paketet för att vara en modern mittback.

Virgil van Dijk 7 (ut 46´)
Stabil, i vanlig ordning. Hade inte jättemycket att göra under den halvleken han spelade, det mesta som Southampton skapade i anfallsväg under tiden holländaren var på plan kom från deras vänsterkant, i huvudsak genom Sulemana. Bytet i halvtid var, med allra största sannolikhet, ett planerat byte sedan innan. Även van Dijk behöver lite vila ibland.

Kostas Tsimikas 7
Precis som Bradley så dundrar Tsimikas upp och ner längs in vänsterkant 90 minuter i streck. Gör det bra i försvarsspelet och håller Edozie, som är en skicklig spelare, ur matchbilden långa stunder. Hade inte riktigt någon lycka ikväll med sina hörnor och inlägg.

Joe Gomez 7
Han funkade ju riktigt bra som defensiv mittfältare. Gillar skarpt att han numera ofta tar bollen framåt i banan och söker alternativ i stället för att vända hem. Tycker även man ser att han utvecklat mycket i sin teknik och sitt passningsspel den här säsongen.

James McConnell 7 (ut 62´)
Visar upp ett väldigt moget trots sin ringa ålder. Är väldigt lugn och bekväm med bollen och jag gillar att även han ofta väljer att ta bollen framåt i banan. Stod för en blunder i inledningen som hade kunnat kosta ett baklängesmål om Kelleher inte varit på alerten.

Bobby Clark 9
Jättefin aktion vid 1-0-målet där han först tar med sig bollen in i banan för att sedan trä in den med precision mitt på fötterna på Koumas. Har sedan ytterligare en fin passning, då till Gakpo, som borde ha resulterat i ytterligare en framspelning för 19-åringen. Visar hur som helst flera gånger om att han har ett väldigt fint spelsinne. Hade varit min man of the match om det inte vore för att en annan tonåring hoppade in från bänken och stal showen.

Harvey Elliott 8 (78´)
Axlat mycket ansvar den senaste tiden i många andra offensiva spelares skadefrånvaro. Gjort det mycket bra, så även ikväll. Är ständigt involverad och det händer mycket kring honom varje gång han får bollen. Det känns verkligen som han tagit ett stort steg i sin utveckling den här säsongen. Spelade även fram Danns till hans första för kvällen.

Cody Gakpo 6 (ut 90´)
Holländaren hade sina chanser att skriva in sig i målprotokollet. Har två rätt klara lägen i vardera halvlek har han där han inte lyckas träffa mål på något av dem. Slarvigt. I andra delar av spelet gör han det dock bra.

Lewis Koumas 8 (ut 62´)
Var till en början ganska anonym eftersom det mesta av Liverpools anfallsspel kretsade kring högerkanten. Men visade prov på fin teknik vid några tillfällen och räds inte för att ta sig an sin motståndare. Han fick sedan chansen, och tog den, strax innan paus när han serverades av Clark, med en touch in i banan avslutade han sedan snyggt intill den första stolpen, med viss hjälp gick det dock att se på reprisen. Men det kunde han nog inte bry sig mindre om. En rätt så hyfsad a-lagsdebut för 18-åringen som det ska bli spännande att se mer av.

Inhoppare:

Ibrahima Konaté 8 (in 46´)
Kanoninsats från Konaté som byttes in i paus. Hade hela tiden ett vakande öga på Sulemana, som var Southamptons främsta, och i stort sett enda, hot fram till att han byttes ut en kvart in i andra. Stod för en fin brytning mot ghananen i närheten av straffområdet en gång där han visade prov på sin snabbhet.

Alexis Mac Allister 7 (in 62´)
Fick lite välförtjänt vila efter den senaste tidens enorma slit. Kommer in och ligger bakom 3-0-målet med sin bollvinst vid i duellen vid hörnflaggan.

Jayden Danns 9 (in 62´)
Wow. Vilken insats, och vilket ögonblick för 18-åringen som gör blott sitt tredje a-lagsframträdande, alla under den senaste veckan. Vad gör man då, undrar ni? Jo, man gör mål såklart, och inte bara ett utan TVÅ. Det första med en läcker chipp och det andra på en retur där han är på rätt plats vid rätt tillfälle. Vilken kväll, och vilka dagar för Danns som sedan debuten mot Luton förra onsdagen nu hunnit med att vinna ligacupen och skjuta Liverpool vidare till kvartsfinal i FA-cupen.

Trey Nyoni 6 (in 78´)
Helvete, vad man börjar känna sig gammal när till och med spelare som är födda 2007 debuterar i Liverpool. Hur som helst så blir han, i och med debuten, den yngsta spelaren någonsin för Liverpool i FA-cupen med sina 16 år och 243 dagar. Såg spännande ut på den dryga kvarten han fick och det ska bli kul att se mer av honom framöver.

Kaide Gordon - (in 90´)
Spelade för kort tid för att betygsättas. Men kul att även Gordon får sina minuter.

Matchens spelare enligt redaktionen: Jayden Danns.

Lukas Abrahamsson@AbrahamsonLukas2024-02-28 23:30:00
Author

Fler artiklar om Liverpool