Spelarbetyg efter Liverpool - Southampton: 3–1

Här kommer spelarbetygen efter Liverpools seger och sista match inför VM-uppehållet.

Alisson Becker 8
Kom ut lite fel vid 1–1-målet men vår käre brasilianare revanscherade sig något otroligt i den andra halvleken då han stod för flertalet högklassiga räddningar. Visade återigen varför han är en av världens bästa målvakter, om inte den bästa.

Trent Alexander Arnold 6
Står för en helt okej insats. Går inte bort sig i defensiven men den offensiva spetsen vi är så vana att se saknas fortfarande.

Joe Gomez 5
Svår att bedöma i dag. Är väl överlag godkänd men tycker att både han och Van Dijk går bort sig lite i markeringsspelet vid 1–1, även om det är en lurig boll att försvara sig mot. Nu blev det tre viktiga poäng men personligen känner jag mig mer bekväm med Konate bredvid Van Dijk.

Virgil van Dijk 6
Precis som med Gomez hade jag önskat lite mer vid 1–1-målet. Tycker dock att nederländaren gör en mycket bra andra halvlek då han står för ett par viktiga brytningar.

Andrew Robertson 8
Blir bara bättre och bättre för varje match i år. Två assist i dag och är konstant farlig i offensiven, samtidigt som han är stabil bakåt.

Fabinho 6
Ett steg i rätt riktning för brassen som haft en tuff säsongsinledning, men behöver höja sig ett par snäpp till. Är fortfarande lite slapp i vissa dueller och i passningsspelet.

Thiago 8
NÄR Spanien floppar i VM och Luis Enrique får frågan om varför man misslyckats bör svaret vara att Thiago inte togs ut. Spanjoren styr mittfältet på överlägset sätt i 90 minuter i dag.

Harvey Elliott 7
Som han växer med Klopps förtroende. En ny fin insats i dag och stod även för en delikat assist.

Mohamed Salah 6
Godkänd insats, men “sämst” av anfallaren i dag. Bör sätta dit bollen efter Nunez fantastiska framspelning. Ska nog göra mål i andra halvlek också men hade lika gärna kunnat få straff med sig i den situationen.

Roberto Firmino 7
Jag tror inte nicken var menad att gå i mål men mål blev det och det höjer betyget. Står överlag för en stark insats i dag.

Darwin Nunez 9
Kaosfotbollens mästare. Nunez första halvlek är bland det bästa och mest underhållande jag sett från en Liverpoolspelare på mycket länge. Med lite tur gör han 1+1 till redan i första. Hans klart bästa insats i Liverpool och återigen ett tecken på hur nyttig han kommer att vara för oss.