Spelarbetyg efter Liverpool - Tottenham Hotspur 1-1

1-1 på Anfield och nu ska det extremt mycket till för att Liverpool ska vinna sin tjugonde ligatitel i vår.

Alisson Becker 6

Fin dubbelräddning först på Kane och sedan Betancour i första halvlek. Kunde inte gjort något annorlunda när Spurs rullade bort Liverpool till 1-0.

Trent Alexander-Arnold 6

Stark defensiv start på matchen. Hamnade dock lite på mellis mot Kane i upprinnelsen till 1-0-målet.

Virgil van Dijk 7

Bra första halvlek där överliggaren stod i vägen för ett ledningsmål. Stabil matchen igenom.

Ibrahima Konaté 7

Gillar hans offensiva försvarsstil. Han är inte rädd för att gå upp och stöta och ofta kan han starta en kontring på det sättet.

Andy Robertson (ut 64’) 6

Satte tonen redan efter någon minut genom att stå högt och vinna bollen en bra bit in på Spurs planhalva. Nära med huvudet bara sekunder senare. Aktiv första halvlek, men spann inte vidare på det i andra där han byttes ut tidigt.

Jordan Henderson © (ut 65’) 7

Uppoffrande block när Kane kom till ett bra läge en bit in i första. Tar ansvar. Bra i sin uppflyttade roll till på mittfältet.

Fabinho (ut 88’) 7

Väldigt bra i första halvlek där han vinner bollar högt upp i plan och tar död på Tottenhams kontringsförsök. Ligger hela tiden på gränsen i närkampsspelet. Okaraktäristiskt tveksamt hemjobb på Tottenhams mål drar ned betyget.

Thiago Alcantara 7

Så säker i passningsspelet. Och när Liverpool väl tappar bollen hugger han som en kobra och vinner tillbaka den. Måste vara enormt frustrerande att spela mot.

Mohamed Salah 6

Har ett par “nästan”-lägen. Jobbar fram till chanserna på ett bra sätt. Men får inte slutprodukten att sitta. Saktar ned spelet lite för mycket när han får bollen, kunde släppt iväg den tidigare vid ett gäng tillfällen.

Sadio Mané 5

Väldigt aktiv i början av matchen, fortsatte med presspelet men försvann lite ju längre in vi kom.

Luis Díaz 8

Märks att Porto-förvärvet kommit in helt rätt i detta Liverpool. Strålar av självförtroende i varje moment av spelet. Duktig i presspelet, lojal i hemjobbet och framåt traskar han igenom Spursförsvaret som om han var kvar i portugisiska ligan och mötte Moreirense. Bröt mönstret när Liverpool hade svårt att luckra upp ett tajt Spurs, ingen slump att det var hans initiativ som banade väg för kvitteringen.

Kostas Tsimikas (in 64’) 6

Kom in istället för Robbo och fick igenom ett par inlägg som dock var lite för enkla för Spurs-backarna att nicka bort.

Diogo Jota (in 65’) 4

Nej, Jota har spelat sig ur fronttrion och visar inga tecken på att spela sig tillbaka. Svagt inhopp.

Naby Keïta (in 88’) Spelade för kort tid för att betygsättas

Matchens främste Liverpoolspelare enligt liverpoolsweden.se: Luis Diaz

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2022-05-07 23:29:05