Lagbanner
Spelarbetyg efter Liverpool – Toulouse 5–1
Lagkamraterna gratulerar Wataru Enda för sitt första mål i klubben.

Spelarbetyg efter Liverpool – Toulouse 5–1

Europa Leagues tredje gruppspels match slutade med en storvinst. Unga debutanter och fina mål var melodin. Redaktionen ger er spelarbetygen efter segern.

Caoimhín Kelleher 5
Kunde inte göra så mycket på målet. Höll på att ställa till det med fötterna men räddades av en block av Trent på mållinjen. Kändes lite skakig, kan bero på bristande speltid och att han nyligen kommit tillbaka från en skada.

Trent Alexander-Arnold 7 (ut 65’)
Snygg assist till Endos mål. Viktig block på mållinjen när Toulouse hade ett ypperligt läge att reducera. Känslan är att han är på god väg att ta sig tillbaka till toppformen. Var lagkapten för dagen

Joel Matip 6 
Stabil insats från Matip. Låg ofta rätt i positionsspelet och var trygg med bollen. Har lite problem med bollar bakom sig.

Joe Gomez 6
Var likt sin mittbackskollega stabil och trygg. Flyttades ut som högerback när Quansah ersatte Trent. Bra säsongsinledning på Gomez, viktigt.

Luke Chambers 5 (ut 65’)
Första starten i A-laget för den egna produkten. Kändes något nervös vilket är förståeligt. En godkänd första insats för den unge engelsmannen.

Wataru Endo 7
Gjorde det första målet i den röda tröjan med en vacker nick. Gedigen insats på det centrala innermittfältet. Har börjat växa in i kostymen. Perfekt spelare att ha att tillgå i dessa typer av matcher.

Curtis Jones 7 (ut 88’)
Stod för en god insats och bidrog i allra högsta grad till att Liverpool gick ur mittfältsmatchen som segrare. Tycker han imponerar när han ska vara en av de mer rutinerade i sammanhanget.

Ryan Gravenberch 8 (ut 70’)
En otrolig uppvisningen av den unge holländaren ikväll. Ett imponerande driv med bollen kombinerades med ett kyligt mål. Känns så självklar med sin kraftfulla spelstil. En värvning som gick lite under radarn i somras verkar kunna bli en jackpott. Matchens lirare.

Harvey Elliott 5
Relativt anonym insats av Harvey Elliott ikväll. Han är duktig med boll men behöver slipa på slutproduktionen i sista tredjedelen. Avslutade matchen starkt. Han behövde verkligen ta chansen när han fick den. Förväntar mig lite mer.

Darwin Núñez 7 (ut 65’)
Som vanligt inblandad i det mesta. Väldigt vackert avslut när han smackade upp bollen i nättaket. Stod för en galant soloprestation som avslutades med en oförklarlig miss, men som tur var räddade Gravenberch upp det. Tror verkligen att Darwin kommer att explodera snart.

Diogo Jota 7
Stod likt Núñez för en fin soloprestation men lyckades till skillnad från uruguayanen placera in bollen i nät. Skulle kunna vara lite mer involverad i spelet men som vanligt väldigt effektiv framför mål. Får han chansen, ja då smäller det. Utgick från vänster i anfallet för dagen.

Inhoppare:

Cody Gakpo 5 (in 65’)
Tillbaka efter en kortare skadeperiod. Var inte speciellt involverad men lyckades assistera Salah till 5–1 målet. Skönt att ha ytterligare ett anfallsalternativ tillbaka.

Jarell Quansah 5 (in 65’)
Sattes inte på speciellt stora prov under sin tid på planen. Klarade de utmaningar han ställdes för. Känns mogen varje gång han får chansen.   

Calum Scanlon 5 (in 65’)
En debutant som bytte av en annan debutant. Kändes lite oslipad men det finns något där. Kul att få se unga spelare visa upp sig.

Mohamed Salah 7 (in 70’)
Fick spela sista 20 minuterna och hann självklart med att göra ett mål. Kändes vackert att se han bära lagkaptensbindeln. Man undrar vad siffrorna kommer landa på när säsongen ska summeras.

James McConnell – (in 88’)
Ytterligare en debutant som fick speltid. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Matchens främsta spelare enligt redaktionen: Ryan Gravenberch.

 

Johan Olsson2023-10-26 23:12:00
Author

Fler artiklar om Liverpool