Spelarbetyg efter Liverpool - West Ham 5-1

Om det var blött krut i söndags var det raka motsatsen under onsdagskvällen. Liverpool bjöd på en rejäl urladdning och fullkomligt mosade West Ham och avancerade vidare till semifinal i ligacupen. Redaktionen ger er betygen efter matchen.

Caiomhin Kelleher 6
Statist i den första halvleken, och i stort sett i den andra också. Ingriper på ett farligt West Ham-inlägg strax innan timmen spelad. Kan sedan inte göra något åt Bowens fina avslut. Bra spel med fötterna i varje fall.

Joe Gomez 8
Löper något kopiöst längs både höger- och vänsterkanten i matchen. Involverad i mycket offensivt där det som sticker ut allra mest är hans soloräd när han inleder med att snurra upp Kehrer på läktaren för att sedan tvinga fram en bra räddning från Areola. Har ju fortfarande inte nätat en enda gång i den röda tröjan, trots att han kom för åtta år sedan. Han närmar sig dock, och vilka scener som kommer utspela sig när han till slut hittar nät.

Jarell Quansah 8
Spelar ett väldigt moget spel trots sin ringa ålder. Är klockren i huvudspelet och har dessutom en mycket fin passningsfot. Ligger bakom Szoboszlais mål när han kliver högt upp och vinner boll för att sedan fördela den vidare till ungraren. Gillar också att han alltid letar alternativ framåt i plan när han får bollen. Ska däremot göra det bättre på Bowens mål, vilket drar ner betyget ett snäpp.

Virgil van Dijk 7 (ut 60´)
Han har varit en koloss hela säsongen och fortsatte på den inslagna vägen idag. Helt överjävligt bra spelare. Vinner varenda nickduell han går upp i och har en oerhört fin tajming i allt han gör.

Kostas Tsimikas 7 (ut 68´)
Slarvade en del i inledningen men spelade upp sig allt eftersom. Löper jämnt och ständigt längs sin vänsterkant även om han får bollen alla gånger. Står för en riktigt bra brytning när han får undan bollen framför fötterna på Fornals.

Wataru Endo 8 (ut 60´)
Otroligt nyttig spelare att ha i laget. Vinner tillbaka bollen så ofta under den tiden han är på plan och väljer dessutom nästan alltid rätt val när han ska fördela bollen vidare i offensiven. Ny bra prestation från japanen som verkligen hittat rätt in i spelet nu.

Dominik Szoboszlai 8 (ut 60´)
Efter några mindre bra prestationer den senaste tiden, där den allra sämsta kom i helgen mot United, visade ungraren att det bara var en temporär dipp. Ruskigt bra insats mot West Ham och nu känner vi igen den Szoboszlai vi såg i inledningen på säsongen. Visade på nytt prov på vilket skott han besitter när han dunkade dit ledningsbollen i den första halvleken.

Curtis Jones 9
Vilken insats av scousern. En revansch för honom efter att det en del i supporterled ifrågasatt hans vara eller icke vara i klubben. Är involverad i det mesta i offensiv väg idag. Får dessutom göra två mål där soloräden som leder fram till det andra är matchens behållning. Bäst på plan.

Harvey Elliott 9
Som han rör sig för att hela tiden vara ett spelbart alternativ. Testade lyckan i inledningen av matchen och var ytterst nära att borra upp bollen i krysset. Prickade skallen på Gakpo med ett fint inlägg sen där holländaren borde gjort det bättre. Ska starta varje match när Salah försvinner på Afrikanska Mästerskapen.

Cody Gakpo 7
Är som alltid väldigt bra i kombinationsspelet. Missar ett gyllene läge i slutet av den första halvleken där han ska göra det bättre, men stänger sedan matchen med sitt 3-0-mål. Viktigt för honom att få näta.

Darwin Nunez 8
Sliter som en varg ute på plan. Har flest duellvinster av alla i den första halvleken med fem till antalet. Får utlopp lite mer i offensiven i den andra där han först serverar Jones till 2-0. Är nära att få göra ett själv sen när Areola lyckas rädda bollen i stolpen. Spelade som vänsterytter i den här matchen och jag kan konstatera att han genast såg mycket bättre ut än vad han gjort i de senaste matcherna. Slutsats = spela Nunez som vänsterytter varje match, speciellt nu när Diaz är helt ur slag.

Inhoppare:

Ibrahima Konaté 6 (in 60´)
Är inte speciellt involverad i matchen. Får dock en assist till Gakpos mål där han på något sätt lyckas ta sig igenom hela West Hams mittfält.

Trent Alexander-Arnold 8 (in 60´)
Kliver in i Endos position som det defensiva ankaret på mittfältet. Slår en magisk passning till Salahs 4-1-mål och fyller därefter på med ytterligare en, inte lika remarkabel, assist till Jones andra mål.

Mohamed Salah 7 (in 60´)
Väldigt involverad trots bara en halvtimmes speltid. Lirar fram Elliott till ett läge bara minuter efter att ha kommit in. Missar sedan ett helt öppet mål, men revanscherar sig minuten senare genom att rulla in bollen till 4-1 på ett friläge.

Conor Bradley 7 (in 69´)
Såg väldigt fin ut. Inledde direkt med att vinkla fram en boll till Salah i djupled där egyptiern inte kunde pricka mål från en avig vinkel. Stod sedan för en fin passning centralt i banan till Gakpo som så när ledde fram till ett läge.