Spelarbetyg efter Liverpool - West Ham United 1-0

Här kommer spelarbetygen efter Liverpools 1-0-seger mot Hammers hemma på Anfield.

Alisson Becker 7

West Ham hade fyra skott på mål och Alisson räddade dem alla. Illa ute en gång men då räddade Alexander-Arnold hans målnolla.

Trent Alexander-Arnold

Fortsatte bygga på sin redan imponerande assistskörd med ett bra inspel som ledde fram till Manés ledningsmål. Stor hjälte när han räddade ett baklängesmål på mållinjen.

Virgil van Dijk 6

Täckte upp bra för Konaté även om han själv hamnade fel vid något tillfälle. Stark andra halvlek.

Ibrahima Konaté 6

Ger stundtals ett lite osäkert intryck. Ersatte sjuke Matip och hade svårt att hålla Antonio (West Hams stora offensiva hot) i schack. Höjde sig efter paus.

Andy Robertson 6

Gedigen insats från Robertson. Stabil bakåt, men inte lika delaktig offensivt som vanligt.

Jordan Henderson © 6

Stabil matchen igenom utan att sticka ut. Väggspelade med Salah i en situation som mycket väl kunnat leda till ett 2-0-mål.

Fabinho 6

Någon misstajmad brytning men allt som allt en bra insats från Fabinho på mitten.

Naby Keïta (ut 90’) 6

Höjde sig efter en trevande start. Trygg med bollen och bröt linjer med sina bolltransporter.

Mohamed Salah (ut 79') 6

Hade ett friläge tidigt i matchen som Fabianski räddade. Väldigt delaktig men blev lite väl sugen på att göra mål. Hade ett gäng situationer där han valde att gå på skott istället för att passa till någon i ett bättre läge. Utbytt.

Sadio Mané 7

Höll sig på rätt sida med någon centimeters marginal och stötte in 1-0. Jobbade hårt i pressen.

Luis Díaz (ut 95’) 8

Nära tidigt konstmål när han på något vis lyckas ta emot Robbos stenhårda passning, joxa fram den till vänsterfoten och dra iväg ett skott i täck på volley. En aktion som helt klart var värd ett bättre öde. Finger med i det mesta som händer i offensiv väg.

Diogo Jota (in 79’) 6

Bytte av Salah och gled sömlöst in i anfallet. Kombinerade fint med både Mané och Díaz. Stod för ett par slarviga bolltapp.

James Milner (in 90’) Spelade för kort tid för att betygsättas

Curtis Jones (in 95’) Spelade för kort tid för att betygsättas

Matchens främste liverpoolspelare enligt liverpoolsweden.se: Luis Díaz

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2022-03-05 21:14:17